blixtgordon

Storstädning på jobbet.

Kategori: Allmänt

Måndag 31 augusti.

Började med att samla ihop en jäkla massa skräp, det var allt ifrån gamla skinnsoffor till trasiga pingisbord. Åkte till återvinningen och slängde av allt.
Anna och jag blev så sugna på att köpa nåt till Gården, slutade med en plattTV 46 tums och ett Wii-spel.
Så jävla roligt det var att spela Wii jag bowlade som aldrig förr, ungarna var oxå nöjda hoppas att dom är rädda om det nu.

Imorgon är det kalas som gäller, min underbara pappa fyller 85 år och vi ska dit allihopa. Det är ett privilegeum att få ha sina föräldrar i livet när man själv är över 50. Hoppas att får ha dom kvar ett tag till min bror och jag.
Våra föräldrar har alltid funnits för oss ett stort stöd, alltid kunnat komma hem och berättat vad det är som tynger en. Även nu i vuxen ålder är det skönt att ha dom.

Just nu lyssnar jag på vår hund Gordon, han ligger och sover och snarkar som en vuxen karl. Tänk han är 10 år och börjar bli lite gaggig, men hoppas att han får några år till. Vet inte hur livet ska bli utan honom. Det är egentligen Annas hund när vi hade varit och hämtat han fick hon avstå en sommar med sina kompisar för att sköta om honom. Skaffar man ett djur så måste man lära sig att det är jobb med det och det klara hon av bra.
Det gäller ju faktiskt när man skaffar barn oxå, barn är inte en liten leksak som är gullig och visas upp för andra. Många skaffar barn för att dom tror att det är en dans på rosor och pluttit och att förhållandet blir bättre med ett barn, man ska tänka sig för mer än en gång innan man sätter barn till världen  barn blir stora och man ska kunna ge dom en trygg uppväxt och fostra dom, så att dom klarar sig ute i samhället. Det är en skyldighet vi har som föräldrar.Arbetar man med barn o ungdomar som jag gör får man se en hel del.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg



Jag har ingen större respekt för någon som inte är visare idag än han var igår.

                                                                                          Abraham Lincoln

Kaloribomber.

Kategori: Allmänt

Söndag 30 augusti.

Idag tog jag med mig Alize till Tre Toppar, vi åt glass där mumsmums. När vi åkte hem pausade vi vid gamla Wohlens, där är ju lagerförsäljning. Alize fick ett par fina vinterstövlar dom hade kostat 400 kr men nu betalade jag bara halva priset. Ringde Anna och fråga först men hon är ganska lugn när jag handlar till Alize, för hon vet att jag köper det som hon behöver och jag vet vad Anna och Alize gillar.
Där är kläder oxå vi gick där men jag hittade inget som passa mig, då säger lilla grodan - mormor du brukar inte ha så tantiga kläder som dom har här. Fick mig ett gott skratt.
Igår var vi med Thomas kusin Tommy, hans sambo Birgitta och hans mamma Ulla och åt på Sakura Tai mycket god mat.
Jag tog friterat fläsk med ris och currysås, Thomas tog friterade jätteräkor det var så gott. Vi gick både dit och hem, för det är ju inte så bra för oss att äta sån mat.
Men jag lärde mig när jag gick på Extravaganza att det är ett val man gör, bara man vet hur man ska förbränna det sen.
Jag mådde faktiskt lite illa är inte van att äta så fet mat.
Nu blir det hårda pix igen, det går jätte bra för oss, vi ligger på ca 14.000 steg om dan inte illa va?

Jag har ju klarat hårdare diet innan, då när jag gick ner 18 kilo åt jag ju inget på 5 veckor. Det kanske inte är så bra, men har mycket övervikt så hjälper det inte att dom säger- det räcker att du går ner 0,5-1 kg i veckan. Man vill ha ett snabbt resultat och det fick jag då och måste säga att jag har aldrig mått så bra som då.
Nu ska vi ta dom sista kilona så fort som möjligt, när jag hade gått ner lovade jag mig själv att aldrig bli så tjock igen och nu är det 10 kg kvar. Sååå det är bara att sätta igång.

Men en kopp kaffe och en cigg ska ha.






Kaloribomb nr 1



Kaloribomb nr 2.



Alize kan äta hur mycke glass hon vill.

Tidig morgon

Kategori: Allmänt

Fredag 28 augusti.

Fick gå upp tidigt idag, skulle köra Alize till skolan. Hon var trött hon oxå kan hon ha ärvt det efter sin mormor tro?
Åt frukost naturell yoghurt med jordgubbar, ska försöka ta dom där sista kilona innan året är slut.
Åkte och jobbade det kom en hel del ungar idag roligt.
Närjag kom hem åt vi vår magra mat chili con carne, jag har fått med Thomas på detta oxå.
Sen satt vi njöt vi tittade på -Män som hatar kvinnor- den var förbannat bra. Har alla tre böckerna så det är intressant att se personerna. Mikael Nyqvist var inte riktigt som jag hade tänkt mig Mikael Blomkvist, Lisbeth Sallander var nästan exakt som jag hade tänkt mig.För alla er som inte ha sett de,,, se den!
Jag väntar bara på att kunna gå och se - Flickan som lekte med elden- .
Efter filmen gick vi en lång promenad det var jätteskönt och nu!!!!

Blir det en kopp kaffe och en cigg.

Det är svårt att finna lycka inom sig, men omöjligt att finna den någon annanstans
                                                                                                                                        Sebastian Chamfort.

Hejsvejs

Kategori: Allmänt

Torsdag 27 augusti.

Då var den stora dagen inne, Alize skulle äntligen få sin första ridlektion. Hämtade henne i skolan hon fick äta mellanmål i bilen vi hade bråttom.
Åkte ut till Kim i Tvååker och där fick hon hjälpa till med allt förberedande innan man kan rida. Det är viktigt så man inte tror att det bara är att rida, mycke ska göras innan, borsta,rykta, kratsa hovar, sadla och tränsa. Men hon var jätteduktig, sen bar det iväg en runda i skogen, sen var det paddocken som gällde, hon fick prova på att trava och hon for upp o ner på hästen men efter ett tag hade hon fått in båda balans och rytm.
Hästen hon rider på heter Verona ett 18 år gammalt sto som har varit hopphäst. Verona har vunnit tävlingar med sin ägare, men hon har nu fått en annan häst (dressyr) så Verona är pensionerad. Hon är fruktansvärt snäll och lugn.
Nästa torsdag bär det iväg igen. Ridning även på lördag på Kvarnagården.
Detta är en dyr historia för vår dotter, men vi kommer att sponsra, vet hur det är. Själv har jag varit hästtokig så även Anna. Tänk var man låg och körde henne till ridlektioner, börja när hon var 5 åroch slutade när dom fyrbenta inte var lika intressanta som dom tvåbenta som kallas killar. Men intresset har kommit tillbaka nu, vilket det ofta gör.
Annars har dagen varit som vanligt, promenix med Gordon. Alize cyklar gärna när vi är ute med hunden, men idag välte hon och slog sig lite på knät det kom några tårar och ville åka hem till mamma. Men sen gick det över tänk vad ett plåster kan göra underverk.

Jag måste gratta min vän Suss som fyller år idag, vänta så får du se vad det bli imorrn på jobbet.

Måste oxå rekommendera att lyssna på Ozzy under cover, helt underbar cd, speciellt låtarna Women, Working class hero ( John Lennon) Sunshine of your love ( Cream) och Sympathy for the devil ( Rolling Stones) Riktigt örongodis.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.




något suddig Ozzy




En lycklig ryttarinna


Ajajajaj

Kategori: Allmänt

Onsdag 26 augusti.

Jag har såååå ont i min axel vet ju vad det är men, det får bli en cortisonspruta till. Sen blir det operation i alla fall om jag får min vilja fram.
Nää nu ska jag inte klaga, idag var jag med Anders och handlade på ÖB. Vi tvättar åt honom så han köper allt tvättmedel och sköljmedel vi behöver, jag tycker det är helt ok.
Var nere på jobbet en stund, hjälpte Anna och röja upp, sen tog jag några kräftor som blivit över det kan vara gott att ha till sallad.
Imorrn kommer grodan, då ska vi åka iväg och rida om inget oförutsätt händer,nä det tror jag inte för då blir hon besviken.
Vi får väl vara med och sponsra till en hjälm och stövlar.
Efter ridningen blirdet den vanliga menyn pannkakor m. socker o jordgubbar. Innan hon går och lägger sig ska hon ha en mugg med varm choklad och läsa en saga för morfar det brukar vara så att morfar somnar först.
GUUUUD vad jag älskar den ungen.
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Livet är härligt för dom som har en eller annan att älska--och ett rent samvete.

                                                                                 Leo Tolstoy

Båt-tur

Kategori: Allmänt

Tisdag 25 augusti

Idag var hela gänget (fritidsledarna) ute på Rödskär, vi åkte båt dit  åt vår medhavda matsäck och njöt. Hade oxå utvärdering av skolavslutningen. Snacka lite om hur vi ska göra framtiden. Åkte sen tillbaka till vår gård på Läjet, där vi åt kräftor mmmm gott. De flesta skulle ligga över, men på grund av min onda axel får jag sova hemma, jag är ju vaken så många gånger på natten så det känns bäst att vara hemma då.

Tyvärr blev det inga kort, batterina i kameran strulade.
På torsdag kommer grodan och då ska vi åka och rida, hon är överlycklig, ska få lite privatlektioner av en bekant som har hästar.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

Ett skepp som har seglat för långt kan vända, men det finns ingen väg tillbaka för det ord som är sagt.
                                                                                                                                      ( Malajiskt ordspråk)

Första dan på jobbet.

Kategori: Allmänt

Måndag 24 augusti

Jaha då var man igång, städa, flytta om lite  det stod kvar efter vattensportslägret. Imorrn bär det av ut till havs med alla kollegerna, nja så långt ska vi inte, det blir Rödskär. Där ska vi tälta och ha lite mysigt äta kräftor och umgås. Vi brukar göra nånting tillsammans två ggr om året. problemet är att jag inte kan tälta p.g.a min onda axel, jag måste ju ligga på ett speciellt sätt. Men jag ska vara med under dagen och kvällen i alla fall.
Anna o jag ska koka kräftor på gården imorrn, ska jag vara riktigt ärlig så blir det Anna som gör det, jag är inte så haj på det.
Idag gick Thomas o jag en lång promenad med Gordon när jag kom hem från jobbet, måste gå ner dom där extra kilona som sommaren har plussat på. Men det ska väl gå bra, kunde jag ta 18 kilo på 2 mån ska jag väl klara detta. Långa promenader mindre intag så löser det sig.

Nu ska jag ta en cigg ,kaffet har jag redan druckit.

Jobbadag imorrn

Kategori: Allmänt

Söndag 23 augusti.

Jaha då var det dags imorrn, det ska bli skitkul att börja jobba igen. Jag har alltid tyckt om att jobba, började jobba tidigt när jag hade fått barn. Idag har det inte hänt så mycket, va ute hos Anna hon hjälpte mig att färga håret. Träffa Micke (Alize pappa) det är ju inte så ofta, men det har hänt ett par gånger att han kommit  hem till oss det är jätteroligt, man kan sitta och snacka han.

Jag tänkte lägga upp några bilder om sommaren, för nu är den nog slut (kanske kan den vara lite till SNÄLLA) det är skönt med sommar. Men hösten har sin tjusning oxå, lugnet, mörka kvällar, kura framför TV.




Falköping



Innan vi åkte till Tvååkersdagarna


Sweden Rock


Sweden Rock



På väg till Falköping




Mat på Mandys


Lunchtajm på Sweden Rock


Bara glada miner

På väg in på festivalområdet


ZZ top ååååhhhh fasiken vad jag längtar tillbaka, men det kommer en ny sommar


Thomas, Ludde och vår käre svärson Billy


Anna gör sig redo för en runda till inne på festivalen



Alize mästare i minigolf


Vågmästare


Alize plockar krusbär




På väg upp till fästningen

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

Den får aldrig några vänner som är rädd för att skaffa sig ovänner.
                                                                                                
William Hazlitt

slut på sommaren?

Kategori: Allmänt

Lördag 22 augusti.

Vilket härligt väder idag, gått en promenad med Gordon. Thomas har varit ute och röjt i trädgården vi måste göra ett rejält lyft där. Vi får väl ta det en gång när ungarna är här, så hjälps vi åt.
Ajajaja jag håller på att få en stor finne på näsan, det gör så jävla ont. Man känner sig ju i och för sig ung när man får dras med akne.

Jag har inte så mycket att berätta om denna dagen, nu börjar det bli så när sommaren är slut eller? det är inte mycket man kommer att göra.

Imorgon ska jag lägga ut lite bilder om hur sommaren har varit. Jag är nöjd med denna sommaren vi har haft så mycket roligt. Men kan det bli annat med goda vänner och underbara ungar och att vi umgås så mycket tillsammans med dom.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

Så länge du är övertygad om att det du gör har en mening, kan du ta dig igenom både rädsla och utmattning och ta nästa steg. 
                       ( Arlene Blum

Semesterslut

Kategori: Allmänt

Fredag 21 augusti.

Jaha då var det sista dagen på semestern, det ska bli så roligt att börja jobba, man kommer in i det vanliga vanorna igen.
Idag gick Thomas, Gordon, Alize och jag ner till Saluhallen det är klart Alize cyklade, hon klarar den nya cykeln jättebra. Vi köpte hallon och goda köttbitar,sen fick Alize hallon och pannkakor när hon kom hem. Anna skulle hämta henne efter ett, så Alize var mätt när hon kom.
Hoppas att Anna tar det lite lugnt i helgen, kopplar av hon behöver det och hon behöver oxå äta en stor portin mat med mycket kolhydrater( Anna du vet vad jag menar)

Vi har inte gjort något ikväll, somnade som vanligt i soffan, nu är det bara jag vaken Thomas har gått och lagt sig.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Kalas

Kategori: Allmänt

Torsdag 20 augusti

Idag fyllde vår lilla groda 8 år. Kommer ihåg när Anna o jag var ute och gick med barnvagnen. Jag sa -att tänk när hon ska Alize ska börja skolan, - det kommer att dröja sa Anna. Nu är hon 8 år.

Det blev ett riktigt härligt kalas, Frida, David, Wilma, Ludde, Anki, Anders, morfar, mormor, mogagga, gamle morfar ja alla va där. Alize myste verkligen, hon blev glad för alla presenterna.

Tack för frallor och den goda tårtan.

Imorgon kommer den 8-åriga grodan till oss och då blir det cykla av.

Nu ska jag ha en kopp kaffe och en cigg.






Alize öppnar paket undrar vad är det i detta paketet.





Nu ska här blåsas ut ljus och önska sig något Wilma vill hjälpa till. Fick med mamma på ett hörn oxå

Grodjakt

Kategori: Allmänt

Onsdag 19 augusti

Idag har vi varit ute och tränat på den nya cykeln igen, det går riktigt bra nu. Gordon och jag får mycke motion nu när Alize vill att vi ska gå långpromenad varje gång.
På eftermiddagen tog Alize och jag en tur ut till min jobbarkompis i Tvååker, hon bor i ett underbart litet hus med två tonåringar en hund Olga, katt Missi  och jag såg inte hur många kaniner där var men tror fyra stycken.
Man blir så lugn när man kommer ut till hennes lilla hus där är så fridfullt, vi pratade om hur roligt det ska bli att börja jobba igen efter lång semester.
Alize fick lite saker av Annas dotter Annie, för det är Alize födelsedag imorgon så då blir det kalas. Med god hembakad tårta och goda frallor. Väldigt viktigt med att det ska vara jordgubbar på tårtan, och chokladpudding på morgonen. Det har varit så sen hon var liten, så det är tradition.
Hon plockade med sig en groda när vi var hos Anna, när vi åkte hem berättade hon om när hon och hennes pappa hade grodor när dom bodde i Tångaberg.
Jag kan ju säga så här att min dotter blev inte så glad, när det flyttade in en ny hyresgäst i form av en groda. Men det är inte mycke hon kan neka sin dotter, så den får säkert stanna.
Jag har redan tagit en kopp kaffe men en cigg ska sitta gott.


Visst är huset fint, man kan nästan tro att tomten bor här













Den nya hyresgästen, söt va?









Detta är Olga, hon håller ordning på ungdomsgården

Trött

Kategori: Allmänt

Tisdag 18 augusti

Opps det var ett tag sen jag skrev, men jag har varit alldeles för trött. Jag vet inte men ibland känns det som luften går ur en. När någon som betyder väldigt mycke mår dåligt,  vill man så gärna hjälpa till  ibland går det och ibland inte. Nu känns det bättre men visst är det jobbigt när det håller på, men värst är det ju för den personen som är drabbad.

Näää nu ska solen skina igen, idag har Alize cyklat på sin nya cykel det går som attan hon var jätte stolt. Hon tycker att vi ska gå en lång promenad med Gordon imorgon så hon kan cykla.
Alize är hos oss denna veckan oxå, för hon vill inte va på fritids och Anna och Billy jobbar ju så det får bli så här. Imorgon ska vi ta en tur till min jobbarkompis, mata kaninerna, kanske gå bort till hästarna. Alize är riktigt tokig i hästar, hon vill så gärna börja rida men det är ju ganska dyrt. Men vi ska se om vi kan lösa det.
Nu är det sista semesterveckan ska bli jäkligt gott att börja jobba, längtar dit det är så härlig atmosfär där lugnt och fridfullt ibland eller ett jäkla hålligång. Men det är det som är charmen med att jobba som fritidsledare. Jag älskar mitt jobb.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

Jaha

Kategori: Allmänt

Söndag 16 augusti

Då var det klart med friidrottens formel 1 race, det blev som dom fleste trodde Usain Bolt vann och slog ett nytt världsrekord.
Jaha vad har hänt annars idag: Vi var hos min bror för att titta på deras nygrävda damm, tyvärr var dom inte hemma. Så vi tog en vägen om Trönninge och hämta korv som Anna o Billy hade köpt åt oss.
Vi åt fisk idag, det är så himla gott man äter det alldeles för sällan Äter inte fisk från insjö tycker bara att de smakar dy.
Denna dagen blev det väldigt kortfattat känner inte för att skriva så mycket.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

Skön hemmakväll

Kategori: Allmänt

Lördag 15 augusti.

Vakna som vanligt ganska tidigt, jag är lite bortskämd får frukost serverad varje morgon. Våra morgonrutiner är nog lite pensionärsvarning på, Thomas går ut och hämtar tidningen och läser den i sängen. Medan han gör frukost går jag ut med Gordon, kommer tillbaka får frukost. Sen är det min tur att läsa tidningen, sen sova en stund till.

Igår när Alize var här gjorde hon en present till David, men säg inget för det ska bli en överraskning, hon tycker ju det är så roligt att pyssla vi har gjort det nu i 2 dar. Jag tycker Alize verkar så lugn nu, ett tag var hon väldigt arg och grät väldigt lätt, hon berätta för mig var det gällde men det är en hemlis mellan grodan.
hennes mamma, mig och Det hade nog varit bra om kommunikationen hade fungerat för alla, då hade man nog kunnat löst mycket och rett ut missförstånd.

Vi åkte inte med till Sjönevads marknad idag är regnade ju så jävligt. har suttit inne och tittat på friidrotts VM istället. Anna o Billy var snälla och köpte lite korv till oss, det är vad vi brukar köpa där.
Sen åt vi kräftor, jag är inte så där jätte glad i kräftor men det var faktiskt gott. Jag har aldrig sett någon äta så mycket kräftor som vår svärson Billy, han skulle nog kunna äta det ett par gånger i veckan.

Fick lite höstkänslor tände värmeljus, tyckte det var lite rått och jag småfrös.




Konstverk singnerat Alize Börjesson

Vänsterhäntas dag

Kategori: Allmänt

Torsdag 13 augusti.

Vakna tidigt idag, körde Anders till arbetsförmedlingen. Sen åt vi god frukost som vanligt lite extra när Alize är här, då är det stekt bacon, färska frallor och god ost smaskigt.

Idag är det de vänsterhäntas dag det ska vi fira, vi är några stycken Julia Roberts, Robert de Niro, Eminem,Bill Gates,Ludvig van Beethoven, Barack Obama, Pablo Picasso. Tom Cruise, Sarah Jessica Parker och Annika Pihl. HAHAHA inget dåligt sällskap va?
Vi bestämde idag att vi skulle slappa ( eller rättare sagt var det jag som ville det) men det blir som det blir. Först gick jag en långpromenix med Gordon, sen ville Alize pyssla och det fick givetvis hon måla några gipsfigurer som jag hade gjort innan. Bruka hitta olika leksaksformar t.ex leksaker som man har i sandlådan, hon fick måla en snigel och en fisk. Sen har hon en lite katt som hon målade svart precis som Freja, den ska hon använda till att spara pengar. Det är en spargris eller sparkatt  eller?
Så mycket blev det med denna slappadagen.

Nu är det bara en vecka kvar på semestern, sen jobba men det är bara skoj. Jag tror att jag har det roligaste jobbet som finns, har aldrig sagt eller tänkt att fy fan nu ska jag dit, efter nio år går jag fortfarande dit med glädje. Skulle aldrig kunna tänka mig att gå tillbaka till vården, näää det fick räcka med 25 år sen hade jag gjort mitt.

Nu har Thomas o Alize gått och lagt sig schh jag tror dom har somnat.
Nu ska jag ha en kopp kaffe och en cigg



Alize konstverk





 Sparkatten eller vad man nu ska kalla den

Dag vid stranden

Kategori: Allmänt

Onsdag 12 augusti

Alize och jag åkte till 4:de-vik och badade med Gordon. Han träffade en ung schäfer brutta där, men han börjar bli gammal inte intresserad. Hon försökte få igång honom men icke, han ville hellre vara med Alize. Tyvärr fick vi inte fotograferat för kameran la av eller rättare sakt batteriet. Det var så konstigt väder ena stunden sken solen nästa regna det, så vi åkte hem.
Hemma fick han bada antingen han ville eller inte, både han och Alize duschade ute. Sen var det dags för middag, sen en lekstund vi lekte med Bratzdockorna. Anna kom efter kl 5 och hämta Alize, men imorrn ska hon ligga över som alltid på torsdagarna.
Tänkte ta upp en sak som är aktuell nu när skolan börja, har ni skaffa en katt TA MED DEN HEM, den klarar sig inte ute i skogen om ni nu tror det. Samma visa varje år, ser man små katter som man inte vet var dom hör hemma. Dom går en kvalfylld död tillmötes oftast svälter dom ihjäl. Hur förklarar man för sina barn när man t.ex öppnar bildörren och slänger ut katten och sen kör. Vad får barnen för syn på hur man behandlar djur, barn som inte får lära sig att respektera djur lär sig inte heller att respektera människor.Det är inte en leksak som man skaffar för att när inte det är roligt eller när det börjar bli jobbigt, slänger ut den eller avlivar. TÄNK ER FÖR INNAN NI SKAFFAR EN SOMMARKATT.

Alize och Gordon duschar


Här är en "sommarkatt "som fick det bra får jag presentera divan och livsnjutaren Howie.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Kultur

Kategori: Allmänt

Tisdag 11 augusti


Idag var Alize och jag på Fästningen och tittade, givetvis tittade vi på Bockstensmannen det var extra spännande för vi har ju varit där dom hittade honom. Sen guidade Alize mig på Özti-utställningen, hon hade varit där med sin pappa. Hon fick prova lite kläder och vi tog kort och skickade till mamma, hon ville skicka till pappa oxå men jag har inte hans mail-adress.

Vi har så mysigt när vi går så där och pratar, man behöver inte hålla på och leka med ett barn hela tiden utan ibland vill dom bara prata.

Sen åkte vi hem till morfar och åt middag på menyn stod det rådjursbiffar och god sås till, efterrätt lite onyttiga kakor( det är gott)

På kvällen åkte min bror och jag ut till våra föräldrar i stugan och hjälpte dom att köra in skräp till dumpen. Åkte om Trönninge för Anna och Billys gamla TV har gått sönder, så vi tog med den oxå Sen kom Kennet och ville ha slängt mer skräp. Vi skrattade och sa att hit våga vi inte åka nån mer gång .här får man bara jobb.
Sen var det dusch när man kom hem luktade nästan som Dumpen

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg


Alize finkläddAlize är finklädd

Den sista bad-dagen?

Kategori: Allmänt

Måndag 10 augusti

Åkte med Anna och Alize till Apelviken dom skulle surfa, vi var nästan helt ensamma på stranden. Jag var förste fotograf, tog kort från alla håll, sen tog vi en fika på stranden och kan ni tänka er solen titta fram   Visst ser det härligt ut mor och dotter Visst är dom fina mor och dotter.

På kvällen när vi satt framför TV-n blev jag alldeles varm i kroppen, jag tänkte på våra barn. Jag är så glad att det har gått bra för dom, båda två har inte alltid varit så enkla att ha göra med, men vi har alltid ställt upp för dom. Självklart har dom fått konsekvenserna av sina handlingar, men jag tror att det är viktigt att man finns som stöd det är ju dock så att man har ju mer livserfarenhet än barnen.Anders har alltid varit en sökare och hittat på en del saker, men har blivit vuxen han oxå. Anna har klarat sig bra som  ensamstående mamma, men nu är hon lycklig igen och det gör att man blir glad. Hon har en underbar dotter och en go pojkvän. Vi har fått en svärson som vi trivs jättebra med.  Vi har mycke roligt ihop.Han har fått ställa upp mycke och det hedrar honom, det är inte lätt att komma in i en färdig familj, men han har klarat det galant. 

Jaha söndag igen

Kategori: Allmänt

Söndag 9 augusti

Vilken rolig fest igår, Var hos Kjell och Ingela. Kjell är en gammal kompis till Thomas, dom har varit kompisar sen dom var 15 år.God mat många minnen, många härliga skratt ja så mycket så tårarna kom. Tittade oxå på film, Kjell ha lagt över sina gamla super8 på VHS ska nu lägga över dom på skivor. Det var så jäkla skoj och se hur vi var klädda förr och frisyrer. Efter ett alldeles för snabbt slut på kvällen åkte vi hem, men bestämde att vi ska träffas om en månad igen, för vi hann ju inte gå igenom alla filmerna.
Idag var det lite sent  att  vakna, det är inte ofta jag dricker något men nu slog jag på stort. Så i dag blev det inte gjort så mycket, bara det gamla vanliga promenader med Gordon, köpa tidningen och äta middag somna i soffan.
Tittade på en dokumentär om en muslimsk tjej från Syrien, bott i en lite by där och flyttar med sin familj till Libanon. Hon vill inte som sin äldsta syster bli bortgift när hon är 13 år utan går emot föräldrarnas vilja. Dom har valt ut hennes kusin till make, men hon vägrar. Givetvis är hon en skam för hela släkten, pappan slår henne men hon står på sig.Och mot alla odds får hon gifta sig med den killen hon gillar, han är kristendessutom , hennes lillasyster har precis fått barn 14 år gammal gift vid 13 årsålder. Hon var stolt över sin systet som hade vågat gå emot och gifta sig med den hon älskar. Jag rekommenderar den kommer i repris den heter "Inte som min syster"
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Badväder

Kategori: Allmänt

Fredag 7 augusti.

Märks att det är semester trodde det var den 5 augusti igår, det är inte så noga när man har semester vilken datum det är. Idag åkte jag till stranden Anna var där med Alize och Tova, tjejerna badade så dom var rent blåa vi tog en fika och sen skulle vi åka för Alize ska vara hos sin pappa i helgen. Det var riktigt skönt att vara en stund på stranden och njuta, men jag badade inte har blivit en riktig badkruka med åren förr kunde man ligga i till skinnet nästan ramlade av.
På kvällen tog Thomas och jag en tur åkte först till Läjet för att köpa glass, men där var så mycket folk så det fick bli stan istället. Jag trodde semstrarna var slut men det är skit  mycke folk i stan, ibland kan jag känna det riktigt skönt när alla badgäster har åkt. Visst är det lite vemodigt för då är sommaren slut, men det blir så lugnt i överallt. Visst är det lite hatkärlek till badgästerna, men måste förstå att det är många som vill turista eller bo denna stan, för visst är den vacker.

Jag har redan tagit en kopp kaffe och en cigg

En riktig sommardag

Kategori: Allmänt

Torsdag 5 augusti

Idag bar det iväg med Björn,Suss,Liam, Alize,Thomas till High Chaparral, vi hade jättekul. Ungarna fick åka tåget där vi blev rånade Alize bara skratta hon tyckte det var skoj. Sen åt vi på cantinan i Mexico city, där såg Suss, Martin Stenmark och blev halvtokig, hon skulle ta kort på honom. Men hon krånglade så mycket med kameran, så jag vet inte om det blev nåt kort. Han är ju inte min idol precis  jag visst först knappt vem det va. Sen när vi hade ätit gick vi till indianbyn och tittade på deras dansuppvisning, sen ville ungarna shoppa lite, vi gick till en affär där dom sålde pistoler och gevär. Liam fick ett gevär och en pistol, Alize ville ha en indiandräkt och givetvis fick hon det, vi köpte den i indianbyn hon såg ut som Pocahontas var så söt i den. Liam hade så roligt med sina grejer och Alize stoltserade i sin dräkt. Klockan 17:00 var det dags för den stora Western showen, det var lite varmt att sitta där, men det var häftigt ungarna var nöjda ialla fall. Vissa föräldrar tror bara att de är dom som har barn, dom sa klart och tydligt ifrån att ingen fick stå framme vid staketet för att det kunde vara farligt. Ändå stod där hur mycket ungar som helst och ingen förälder sa till dom. Det är så jävla noga, inte cykla utan hjälm, "akta våra barnskyltar "överallt allting ska vara bäst för barnen och det håller jag med om, men hur fan kan man då stå med små barn inne på en sån show där det dånaroch smäller. En del barn börja gråta, men ingen mamma eller pappa gick ut med dom. Var har alla duktiga föräldrar tagit vägen?
Vi tog en tur med flodbåten och med en diligens, sen var det dags för Alize att rida och vaska guld. 
Sen var vår roliga dag slut, med nöjda och framförallt jätteduktiga barnbarn styrde vi färden hemåt, stannade till i Fegen och åt lite mat
Anna och Therese ni ska vara stolta över era barn dom har varit så duktiga idag.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Vår lilla sqauwVår lilla Pochontas



Fikapaus i Fegen


Indianer från Canada hade dansuppvisning

Sommardag

Kategori: Allmänt

Onsdag 5 augusti

Nu kom sommaren idag häääärligt. Det var skönt att gå promenader med vovven idag, det var så härligt i skogen. På kvällen fick vi besök av Alize pappa och hans bror dom skulle lämna Alize, vi ska ju ut och åka imorgon till High Chaparall . Suss,Björn, Thomas, Liam, Alize och jag vi ska ha en härlig dag i vilda västern.
Just tittat på en film om bröstcancer, en ung kvinna som fick det och allt vad hon och hennes man gick igenom. Med alla behandlingar, vet hur det är min svärmor hade cancer i 10 år. Hur många behandlingar hon fick vet jag inte men tillslut orkade inte kroppen ta emot mer gift. Ibland saknar jag henne så fruktansvärt, allt som har hänt dom sista åren hade jag behövt henne. Men som tur är har jag min mamma kvar i livet, hon är vår klippa man kan prata med henne om allt och hon har alltid tagit sig tid att lyssna på sina barn och barnbarn. Finns alltid till hands tänker ibland vems axel ska jag gråta vid när inte hon finns.
Nu har Thomas och Alize lagt sig jag ska ha en kopp kaffe och en cigg

Vanlig dag

Kategori: Allmänt

Tisdag 4 augusti

Nu tycker jag att dagarna börjar bli tråkiga, finns inget att göra. Visst är det gott med semster,men det kunde vara bättre väder. Det är roligt i alla fall att Anders är frisk igen och Alize kom och hälsa på, jag kan längta efter den där lilla grodan så det gör ont i mig. Vet att jag är barnslig och att jag lever mycket genom henne, men som sagt va vi har bara henne. Tror att Alize behöver mycket bekräftelse och veta att man älskar henne, folk få tro att hon bara är avundsjuk men hon ska kunna sortera allt detta som har hänt de sista 2 åren. Någon gång måste det komma en reaktion på allt, det har gjort detta nu.
Prata med min kompis Suss idag det var skönt att prata med henne, det är en av mina allra bästa vänner och jag kan prata med henne om allt. Vi ska åka till High Chaparral ( vet inte om det stavas så här) med våra barnbarn och gubbar. Här skulle bli fint väder på torsdag, så vi kommer nog iväg då.
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en cigg

Åhhh regniga dag

Kategori: Allmänt

Måndag 3 augusti

Tänk att det bara orkar ösa ner med vatten, fast man kan ju se lite positivt det är inte kallt. Sov länge idag natten blev ju lång eftersom Thomas fick vara på akuten till klockan 02:00. Var ute hos Alize och Anna, Billy har ju börjat och jobba, nu var hans semester slut. Tänk var det går fort. Anna har en 1 vecka kvar. Alize var så duktig hon var ensam en liten stund när Anna åkte och handla. När jag kom satt hon vid datorn, vi skulle egentligen titta på resor, men grodan ockuperade datorn, så det får bli en annan gång. Vi har tänkt åka tii Tunisien Anna, Alize och jag (the ladies week) Körde Anders ner till Arbetsförmedlingen han är arbetslös från och med idag, men han är inte orolig. Facket har hjälpt honom så han kan få ta några fler licens och då kan han söka ett annat jobb.
Han är fortfarande dålig imorgon ringer jag vårdcentralen, han behöver nog antibiotika antagligen är det någon form av influensa han har fått. Nu ska jag titta på TV en stund

Ska oxå ta en kopp kaffe och cigg.

Lugn dag

Kategori: Allmänt

Söndag 2 augusti.

Det var segt att vakna idag, efter festivalen igår man är ju inte ung längre. Gick en promenix med Gordon, handla lite på hemvägen. Anna, Billy och grodan skulle komma och äta hemma, men dom kom utan Alize hon var hos min bror och lekte med Frida skulle sova över där. Hon har redan ringt Anna en gång få se om hon blir där.
Vi fick äta själva vi fyra, vi åt rådjur det är ju så jäkla gott. Man äter ju som man aldrig skulle få mat igen,men lite jordgubbspaj kan man alltid trycka ner oxå.
Anders har  troligtvis åkt på svininfluensan. Vet inte om det är den folk blir ju livrädda om man bara nämner det, visst ska man ha respekt för den men det kan bli hysteriskt oxå. Tydliga symtom huvudvärk,ont i kroppen, feber, diarre och kräkningar, får vänta ett par dagar till sen ska han till doktorn.
Nu har jag gjort ett uppehåll i skrivandet, fick kör upp Thomas till akuten han fick ett gallstensanfall, som heter duga. Kan det vara för att han åt brysselkål ( mest troligt) Nu är det bara att sitta här och vänta på att han ska ringa och få komma hem, en spruta och något smärtstillande så brukar det hjälpa. Är själv opererad för gallsten, så jag vet hur ont det gör.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Stonesfestival

Kategori: Allmänt

Lördag 1 augusti

Har precis kommit hem efter att varit i Falkenberg och arbetat på Stonesfestivalen. Det var lika roligt som förra året sitter i kassan och välkomnar alla. Olika band som spelar bara Rolling Stones låtar, med ett undantag ett band som heter Liverpool spelar då givetvis Beatles dom är skitbra. Hinner inte lyssna så mycket eftersom det kommer folk hela tiden, men ibland går det att komma ifrån och lyssna.
I går bjöd vi ungarna på middag på Mandys det var uppskattat.
Nu ska jag sätta mig och titta på TV en stund och sen sängen.
I natt blir det bara en cigg inget kaffe, det har jag druckit så mycket under kvällen