blixtgordon

Ledig dag

Kategori: Allmänt

Måndag 26 november 2012.
 
Haft ledig dag, känns konstigt men vi jobbade i lördags så då blir det en ledig dag. Faktiskt riktigt skönt, började dagen med att passa godingen Joey. Han är helt underbar den ungen, skrattar och busar runt med Agne. Vi gick en promenad men Agne. Sen blev det fika med goa Alize när hon kom från skolan. Sen bar det av hem till Thomas och äta lite nu sitter vi här och tittar på TV.
Måste försöka hinna med att putsa köksfönster på fredag.
 

Ta dig samman och gör något onyttigt.
                                                    Okänd.
 

Regnig söndag

Kategori: Allmänt

Söndag 25 november 2012.
 
Började dagen med att adventstäda, bytte gardiner och damma. Så nu kan Thomas ta fram adventsljustakarna och svära över att en del har gått sönder. Hur kan dom gå sönder när dom ligger nedpackade? Det är den stora frågan.
Men jag tycker om julen och allt som hör den till, tycker om att baka, pyssla och pynta.
Sen fortsatte dagen med en promenad ihop med Anna och Agne, vädret var ju inte det bästa men är man hundägare så är man. Ut i alla väder.
 
Nu ska vi äta lite och titta på film, med andra ord ha en riktig go söndag.
 
 

En persons livsfilosofi uttrycks inte på bästa sätt med ord.
Den uttrycks med de val man gör.
                                                    Eleanor Roosevelt
 
 
 

Grattis Alex

Kategori: Allmänt

Tisdag 13 november 2012.
 
Hurra hurra för Alex idag som fyller 34 år. Hoppas att hon har haft en bra dag. Det är inte klokt vad åren.
går.
Annars har dagen varit lika som igår, det känns som jag går i bitar vilken dag som helst. Tycker att jag har fått ont i hjärtat också, säkert inbillning sover dåligt på nätterna igen.
Ska sluta tjata om hur lessen jag är för att jag inte har någon hund, men jag mår skit
 
Nu ska jag titta på TV en stund till, sen försöka sova.
 
 

Tråkig dag

Kategori: Allmänt

Måndag 12 november 2012.
Sitter hemma och väntar på att jag ska få hämte Anders, som just nu är i Falkenberg och ligger på operationsbordet. Han ska op sin axel, jag hoppas att det går bra. Man är ju lite orolig för op är ju ett ingrepp och hans ska sövas ner också.
Idag är fötterna uppe och huvudet nere, alltså ingen bra dag. Tänker bara på Gordon och önskar mig en ny liten valp att skämma bort. Läste en artikel om sorg efter ett djurs bortgång. Sorgearbetet är detsamma som när man mister en anhörig, men givetvis är det mycket värre att mista en nära anhörig men själva det psykiska sorgearbetet är detsamma.
Så här känner jag mig just nu:
 
1. Rastlös.
2. Orolig.
3. Ledsen.
4. Får inte gjort något hemma.
Tänkte jag skulle ta en tur ut till Sussanne och se hennes nya valp, för som det är nu så tycker jag att ALLA andra får hund men inte jag,
 

Livet är som att cykla. För att hålla balansen måste du vara i rörelse.
                                                                                                     Albert Einstein
 
 
 
 

Livet är orättvis.

Kategori: Allmänt

Onsdag 7 november 2012
 
Igår fick jag ett tråkigt besked, en gammal vän har gått bort. Desse blev bara 53 år, det är inte rättvist när en ung människa (ja man är faktiskt ung när man är 53 år) hon har dragits med sin cancer i ett antal år. Nu orkade hon inte längre, det gör ont men jag vet att hon sa det sista Thomas prata med henne att hon inte orka längre.
 
Desse och jag umgicks mycket när vi var i 20-årsåldern, hon var ihop med Anders och jag Thomas och vi hade skitkul ihop vi fyra. Desse och Anders hade varit ihop sen hon var 14-15 år, när det blev slut mellan dom så fortsatta vi att umgås. Det blev mindre och mindre med åren, men vi ringde och tjöta ibland och sen för 7-8 år sen blev sjuk. Tyckte att hon var så stark, jag var nog den som grät mest. -Jag ska klara detta sa hon alltid, cancern försvann och kom tillbaka så höll det på. Det blev längre tid mellan samtalen, kanske var det mitt fel. Men ibland vad det jobbigt för det var mycket om sjukdomen, men det vara bara att lyssna. Du var en jättebra kompis och en pliktrogen och arbetsam människa, vi har haft så jävla roligt ihop.
Många goa skratt, helgalna kvällar ihop med dig och Anders
 Thomas ringde för ett tag sen till Desse men hon orka inte ta emot besök. Sen fick jag igår reda på av fd svägerska att Desse var dålig och hon ringde mig senare på kvällen sa att nu har Desse somnat in. Jag undrar hur Anders får reda på detta, hans liv är också tragiskt. Fick två stroke för några år sen, kan nu inte prata, får hjälp med allt av assistenter. Två så goa människor, drabbas så fruktansvärt.
Men vi har våra minnen kvar och det får man leva på nu.
 
Farväl Desse.
 

 
 

Regnig söndag.

Kategori: Allmänt

Söndag 4 oktober 2012.
 
Dåligt väder idag, men vad betyder det när ännu ett ungt liv har släckts. Fick reda på för en stund sen att en ung kille från Tvååker inte orkade leva längre.
Nu får det hända nåt, för ett par år sen var det likadant, unga människor som inte orka leva längre. Då skulle man ha en beredskapsplan, var finns den??????? ska det behöva fortsätta och fortsätta så här. Det pratas om det när det är "aktuellt" men sen glöms det bort.
 Det är så sorgligt när unga människor bestämmer sig för att dö, många av våra gamla gårdsbesökare kände denna killen. Än en gång ska dom gå igenom detta, tänker på dom och hoppas att dom vet v ar jag finns om dom vill prata.
 
Annars har det varit en vanlig söndag för mig, med möte på klubben och promenad med Agne, Anna och Alize.
 

Ta hand om varandra.
 

Det gör ont

Kategori: Allmänt

 
Fredag 2 nov 2012
 
Idag är det 3 mån sen Gordon fick somna in och det gör fortfarande så förbannat ONT. Tänker på honom  nästan varje dag. Har tänt ett ljus för honom idag, vet att många tycker detta är så löjligt "det är ju bara ett djur". Men tyck det då för mig är detta hur jobbigt som helst.
 
Men morgonen var härlig, med besök av våra barnbarn kan man inte bli annat än glad.
 
 
 
 
Tänder ett ljus för Gordon
 
 
 
Vår älskade Gordon
 

November

Kategori: Allmänt

 
 
Torsdag 1 november 2012.
 
Detta är inte klokt vad tiden går, tycker inte det var längesen vi var ute och åkte Bonneville.
Nu är det bara att se framåt, först Annas 30-årsdag, Joeys födelsedag och sen jul.
Känner mig bättre idag, var en jobbig dag igår bara grät och tänkte på min goa Gordon. Fattar inte att det ska göra sååååå ONT så länge.
Imorgon är det 3 mån sen han fick somna in och Thomas ger sig inte, med andra ord ingen ny hund. Det är det som är så jobbigt att veta ingen mer vovve här i huset, vet att jag har skrivit detta förr. Tror att han ska få mig att inse hur "skönt" det är utan hund, men jag vill inte ha det skönt utan hund.
Men nu får jag ta mig i kragen och inte tänka så mycket på det, för då blir jag tokig.
 
Idag kommer vår solstråle Alize och piggar upp tillvaron, alltid lika roligt att mysa ihop med henne.
 

Ändra dina tankar och du ändrar din värld.
                                                                 Norman Vincent Peale.