blixtgordon

Moralkärring

Kategori: Allmänt

Tisdag 29 september.

Jag blir så förbannad, såg en trailer på TV idag programmet Ensam mamma söker. Hur kan man utsätta sina barn för detta, att dejta flera killar inom en kort tid och låta dom sova över när barnen är hemma.
När man hör experter tala om detta, ska man gå väldigt långsamt fram när det gäller barn. Barnen måste ju oxå lära känna den andre personen. Det tar lång tid innan man lär känna varandra och under den tiden ska man inte blanda in barnen. Tänk själv att se mamma stå och kyssa en vilt främmande karl, bara efter att man har känt varandra i några dagar. Det är helt vansinnigt tycker jag, sen inte nog med det visa det i TV.
Sen tycker jag att det talas så mycket om hjärtstopp och att vi ska skänka pengar till Hjärtfonden och det tycker jag är jättebra. Tänk om alla barn och vuxna fick lära sig hjärt och lungräddning, man kunde börja tidigt i skolan och lära ut det på alla arbetsplatser. Det är en del som får det genom sin utbildning, jag har fått det ett antal gånger eftersom jag har jobbat i vården i 25 år och sedan som fritdsledare. Men det är inte utan att det skulle behövas uppdateras och som sagt var alla skulle få lära sig det utefter sin förmåga.
 Jag läste nånstans att i USA får barnen fick lära sig redan i småskolan, vi tar ju efter annat från " over there" så varför inte detta.
Det skulle nog rädda en hel del liv oxå, handen på hjärtat hur många föräldrar har visat sina barn hur man ringer 112 om något händer.
Nu har jag väl varit en riktig moralkärring, men detta är vad jag tycker.

Nu en kopp kaffe och en cigg.

( fy så har jag pratat om hjärtstopp så ska jag röka)

Ett tag sen sist

Kategori: Allmänt

Söndag 27 september.

Det var ett tag sen, har inte orkat skriva. Fredag jobbade jag till tolv, så det blev sovmorgon på lördan blev väckt till frukost.
På eftermiddagen var vi hos min bror han hade fyllt 55 år, mamma o pappa var där oxå. På kvällen tog vi det lugnt åt lite Thomas hade gjort crepes.
Idag var det rally som gällde, vi var jättemånga bilar, Anna, Billy och Alize var där med Frida, David, Wilma, Tommy, Sussie och Jason. Vi hade sällskap med Suss och Björn och träffa många vänner bl.a Kennet och Ludde. Färden gick från Eklövs i Derome sen Stamnared, Skällinge, Obbhult, Långås, Och målet var i Morup där var det kaffe och bulle som gällde. Sen åkte Alize med oss hem hon var trött på mamma och Billy. Hon åt ihop med oss och blev hämtad sen på kvällen. Sen somnade vi som vanligt i soffan nu är det dags att gå med Gordon.
Idag blev det inte så långt men bättre än inget.

Sen blir det en cigg och kopp kaffe.

Trött

Kategori: Allmänt

Torsdag 24 september.

Slängde ut vår gamla spis idag och imorrn in med en ny. Hoppas att den fungerar annars får vi laga mat över öppen eld.
Alize var och red idag, hon blev så glad för Anna kom och tittade. Vår lilla groda hoppade idag och det gick jättebra.
Tog en fika hos min jobbarkompis, alltid lika roligt att träffa henne.
När vi åkte hem somnade Alize i bilen, det var en mycket trött ryttarinna. Piggna till hemma med hjälp av en dusch, pannkakor och lite Alfapet. Sen var det Idol och tillslut somna hon.

Nu ska jag ta en cigg kan ni tänka inget kaffe ikväll det blev te istället.

nattinatti

Blåsigt värre.

Kategori: Allmänt

Onsdag 23 september.

Börja dagen med att köra till Tvååker, tog moppen det är lättast. Åsa och jag snacka lite om vad vi skulle göra på höstlovet. Finns en utställning i Halmstad som heter - En smäll på käften_ handlar om gatuvåldet och vad som händer när man just det ger en smäll på käften.
Sen gick färden till Läjet där Elin vänta, hon var snäll och hoppa in för mig ett par timmar. När hon hade åkt gkorde jag äppelpaj, vi har ju så in i norden med äpple, måste bli av med dem.
Anna skulle plocka till helgen, hon gör äpplemos och kräm Alize älskar det.
Imorrn är det ridning igen vad en vecka går fort, Alize tycker det är bra.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

nattinatti

I väntan på skroten.

Kategori: Allmänt

Tisdag 22 september.

Inget är som väntans tider, har väntat att skrotfirman ska ringa:- jaaa väntat sen förra måndagen. Ringde dom igår- ja vi kommer imorgon ringer först har dom ringt näää. Jag blir så jäkla trött på detta, dom verkar inte intresserade så jag får väl ringa någon annan.
Historien förtäljer att mammas o pappas bil ska skrotas och vi vill hjälpa dom med det, dom har köpt en ny bil så dom vill bara bli av med den gamle. Det slutar väl med att jag får skrota den själv. Förstår att folk ställer ut bilar i skogen, ska det vara så jäkla svårt att få nån att hämta den.
Läste i A-B idag om folk som är beroende av Facebook och dejtingsidor.
Där var en tjej hon var inne på facebook ca 15 timmar om dagen hur hinner hon jobba? Likadant med dessa dejtingssidor, fullkomligt vansinne en människa skriver om sig själv, kan ju i stort sett skriva vad fan som helst. Göra sig attraktiv på kort, sen träffas man och blir KÄR. Flyttar ihop och efter ett tag upptäcker man att båda har små egenheter ellr vad det kallas. Läste nånstans att det tar ett år innan man känner varandra väl och man har släppt rollen som man spelar upp: med andra ord ditt rätta JAG kommer fram. Det är säkert inget fel på det, men partner har inte sett det innan.
Rätt som det är ska man ha barn. OOpps
Vet väl alla när man har träffat nån och man är kär, uppvaktning, bekräftelse och man hittar inga fel på sin partner, lugn dom kommer alla människor har fel och brister.
Rådet: ta det lugnt man hinner med det, lär känna varandra först.
Lugnt på jobbet idag. Imorgon ska vi planera för studiedagen den 28 sep ska göra nåt ihop med Tvååker.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

Grattis storebror på födelsedagen

Kategori: Allmänt

Måndag 21 september

Idag blir min bror 55 år, det kan man inte tro när man ser honom. Men vad fan 55 är väl ingen ålder. Vi har haft mycket roligt ihop under åren som har gått, alltid umgåtts i samma gäng och kunnat stötta varandra Sen är han gudfar till Anna oxå.

Det har varit lugnt på jobbet idag, imorrn är det städdax ska försöka städa ur kyl och frys.
Har varit och hämtat en spis idag, hoppas att det blir bra. Fick den av våra bästa vänner Suss o Björn nu ska den bara kopplas in oxå.
Känner mig så vansinnigt trött, undrar om det är en förkylning på gång känner mig ganska låg idag. Tycker att det är för många motgångar nu, men men det löser sig.

Nu ska jag ta en cigg

nattinatti

Potatis

Kategori: Allmänt

Söndag 20 september.

Undrar kanske över den något kryptiska rubriken, men det är så att jag har inte ätit potatis på säkert en månad. Vi ska ju försöka att inte äta potatis, pasta ris och vitt bröd. Idag stod det rådjur med bakad potatis, sallad mmmmmmm så gott.

Det har inte varit några större utsvävningar i helgen, fast en påse godis åt vi igår, så det var bara att ta en längre promenix sen. Något ska man ju unna sig ÄT och NJUT.

Nu ska jag snart titta på Kommisarien och havet den är jättebra.

Sen blir det en kopp kaffe och en cigg.

Fredag igen.

Kategori: Allmänt

Fredag den 18 september.

Igår fick jag inte skrivit något, först satt Alize vid datorn sen kom Anders skulle spela poker.
Som vanligt var vi hos Kim så Alize fick sin ridlektion, hon börja bli jätteduktig hon träna på volter, rida lätt och rida på spåret. Går lite bättre nu när hon ska sadla och tränsa, när jag stod där och tittade på henne tänkte jag - vilken tur jag har som få vara med henne så mycket. Men som det ser ut nu så är de så.När vi åkte hem prata vi lite om allvarliga saker men det behåller vi för oss själva, vi har lite hemlisar hon och jag.
Efter ridningen gick vi in till Anna ( min arbetskamrat) och fika hon bor alldeles intill, prata en stund det var skönt för Anna är nog den bästa arbetskamrat man kan ha. När det har varit något som varit jobbigt har hon alltid funnits för mig, hoppas att hon känner att jag vi ställa upp för henne lika mycket.
När vi kom hem skulle vi egentligen åka till Frida för hon fyllde år igår, men Alize var så trött så hon ville bli hemma. Vi stanna hemma och åt korv med bröd och titta på TV ihop med morfar.
Alize spela lite data sen var det dags att lägga sig, hon var så rolig när hon kröp ner i sin säng- sprattla med benen och sa- det är så mysigt så jag kan inte vara still med benen vet du mormor
jag älskar dig!!!!. Sen fick morfar en kram och jag en. OH gud vad det känns skönt finns inget bättre än att få en ärlig riktig kram av Alize.
nu ska jag snart åka till jobbet och det ska bli skoj. Kommer att skriva lite mer sen.Alize leder ut Verona inför dagens ridlektion.

Jag har varit iväg och jobbat, har ju förut berättat om mitt jobb. Det är ett väldigt roligt arbete. Jag jobbade som undersköterska i 25 år, började på Kåsa 1976 och har sen jobbat på boende för dementa, även på dagvård för dementa ett underbart jobb. Men 1998 så gick min rygg i kras i form av diskbråck och då bestämde jag att göra något annat. Har alltid varit intresserad av att arbeta med ungdomar, så det fick bli en 2-årig utbildning till fritidsledare. Det var tufft i början, men jag klara det.
Fick sen jobb på Läjets fritidsgård( numera heter det ungdomsgård vår inriktning är från 11-19 år.)
Där arbetar jag med Anna som har jobbat på gård i över 25 år, sen har vi hjälp av en av våra gamla gårdsbesökare Elin hon är en pärla.

Att jobba med gamla eller unga, principen är den samma att visa respekt för varje individ och att ha ett gott bemötande. Jag känner att jag gjorde rätt val för 10 år sen.

Har redan tagit en kopp kaffe,meeen en cigg blir det sen.


  Bilder på min arbetsplats både ute och inne

                              Elin bakar kärleksmums

Docka utan hår?

Kategori: Allmänt

Onsdag 16 september.

Åkte till jobbet som vanligt, Elin hade redan kommit. Vi tycker det är skönt att sitta och prata en stund innan ungarna dyker upp. Varit väldigt lugnt idag, det är ju fint väder så dom är ute förhoppningsvis.
På kvällen dök tonåringarna upp, vi tittade på Idol, jag måste säga att jag fattar inte folk som inte har någon självkritik. Är dom totalt tondöva hör dom inte hur det låter ellr är det bara för att få vara med i TV ack ja.

Mitt kära lilla barnbarn ringde och var lessen, hon hade RÅKAT klippa av håret på sin docka och nu undrar hon vad jag hade köpt den. Kom inte riktigt ihåg det så då fick jag mig en rejäl utskällning av henne. Jag har lovat henne saker som hon inte fått, det var inte sant för jag lovar aldrig lilla grodan något som jag inte kan håll. Det är något som jag aldrig skulle göra, för det finns inget som ett barn blir så besviken över som när man säger att vi ska göra det och det, så blir det inte av. När hon hade skällt på mig ett tag slängde hon på luren PANG i örat på mig.
Anna ringde upp mig sen, Alize ville prata med mig hon var rädd att jag skulle vara arg på henne och inte följa med henne och rida imorrn. Klart jag gör!! en sån grej kan inte få mormor arg. Hon blev nöjd sen. Min underbara lilla groda mormor älskar dig.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

nattinatti.

Höststädning

Kategori: Allmänt

Torsdag 15 september.

Jaha ensam på gården idag, det är ganska skönt ibland går och lyssnar på radion, städar och njute av det fina vädret.
Fick gjort mycket idag städa ut alla skåp, körde besticken i diskmaskinen så att dom är fräscha. Tänkte höra med vicevärden om vi kan få färg för att måla om.
Annars är där full aktivitet, tre tjejband + ett killband som repar på veckorna på helgen är där en lite  grupp med mammor o pappor med barn som har aktiviteter där.
Hade APT-möte på förmiddagen planera lite inför studiedagen 28 sep. Blir nog att vi åker till Falkenberg med skatebordsgänget. Sen får vi se vad vi ska göra till höstlovet.

En promenix med Gordon, så med andra ord en helt vanlig dag

En kopp kaffe och en cigg väntar

Tandläkarbesök

Kategori: Allmänt

Måndag 14 september.

Usch tandlälaren idag kan inte hjälpa att jag är så rädd. På min tid (som det heter) hade vi en tandläkare som satte skräck i varenda unge. Kalla mig bortskämd för att jag ville ha med mamma in, då var jag 6 år. Han hade så mörk röst och ludna händer märk väl att då hade dom inte handskar på sig. Kan inte glömma denna människan så fortfarande vid 51-årsålder är jag rädd. Sitter som en fiolsträng i stolen hade inte haft något emot att bli nersövd. Klara mig ganska bra idag, tog lite tandsten men tror ni inte att han hitta ett litet hål i sista tanden.
Nu gör det inte bara ont i munnen utan plånboken oxå.
Tänk som det är nu det finns nog inte många ungar som är rädda hos tandläkaren, hoppas att det gör att deras tänder är bättre än våra. Jag har i och för sig bra tänder, oftast är det gamla lagningar som får göras om. Förr borrade dom ju upp hela tanden oavsett hur stort hålet va, nu kanske dom inte ens lagar det om det inte är tvunget. Så det är ju inte konstigt att när man tappar en plomb så är ju hålet hur stort som helst.
Jobbat idag till 21:00 så det har inte hänt så mycket  jag är  varken förbannad eller glad för något speciellt, så inget mer att skriva idag.

Men som vanligt innan sängdags kopp kaffe o en cigg.

Sista kvällen på Mandys

Kategori: Allmänt

Söndag 13 september.

Igår var Alize, Anna och jag ute i skogen, vi skulle plocka svamp. Inte hitta vi några svampar joo oätliga eller ätliga men vem våga chansa. De enda svamparna jag känner igen och är säker på är, kantareller, trattkantarell och karl-johan. Alize sprang omkring och ropa- här är en kantarell alla svampar som hade en gulaktig färg va enligt henne kantareller.
Det viktigaste var att komma ut i skogen, det är så tyst och lugnt vi gick 5 km det är bra gjort av en 8-åring. Vi hade en fikapaus med gott kaffe och Annas muffins.
Gordon njöt det är så häftigt att titta på honom, han både hör och känner ju vittring som vi människor inte gör. Han markerade med nosen och spetsade öronen, jag skojade med Alize och trodde att han kände att en varg kom hon blev inte ett dugg rädd. När det gäller djur så är hon inte rädd (förutom för spindlar) Man skulle göra det lite oftare åka ut i skogen alltså, man känner sig så lugn och harmonisk där ute.
Jag var lite trött när vi kom hem, men då bar det av till Suss o Björn, vi åkte till Mandys i Älvsered det var sista helgen för denna säsongen. På vägen plocka vi upp Lille Karl och Tummen. Vi åkte en gammal väg det är så roligt att köra på småvägar och kolla in allt.

När vi kom till Mandys så träffa vi fler vänner där, jag åt en Cadillac, milkshake och cola så idag blir det bara vatten ( men utan bröd) hahahaha. Thomas är ju enkelriktad tog givetvis Pontiac, vi va r så mätta så det blev raka vägen hem och slänga sig i soffan.

Dagen har varit lugn dom vanliga rundorna med Gordon, åkte ut till Trönninge skulle hämta ett spel Alize hade lånat, Anna o Alize hade varit på Göingagården och plockat äpple, Alize har fått ett eget träd som heter Just det Alize. Jättegoda äpplen alldeles röda, vi fick var sitt söta och goda var dom.
Det är så roligt att se Alize lilla katt freja, hon har börjat springa ute nu men hon vet var hon bor (ibland) annars går hon in till Ludde eller till någon annan där dörren står öppet. Hon kommer säkert att lära sig snart var hon bor. Anders kom som vanligt hem och åt middag sen blev det att slappa i soffan. Tittade på den nya serien -Kommisarien och havet- den var bra.
 
Kaffet har jag redan druckit men som vanligt en cigg.I trollskogenAlize skickar röksignaler genom att hoppa på röksvamparFikapaus.

                                                                                                 
MandysI goda vänners sällskap
Häftiga kartonger att få hamburgarna i.

Fredag.

Kategori: Allmänt

Fredag 11 september.

Upp tidigt Alize ska till skolan, tänker på det så bra man har det nu inga barn som ska iväg till skolan. Antingen är jag för gammal eller så har man glömt av hur det var (tror att det var det sistnämnda). Men idag gick det bra, hon la sig tidigt igår.Tänkte på när Anna och Micke bodde ute i Tångaberg och speciellt på vintern när det hade kommit snö, först fick Anna gå ut och skotta sig fram till bilen, starta den (för att den inte skulle vara för kall när Alize skulle sitta där) gå in och klä på grodan bära ut henne i bilen sen komma iväg till jobbet. Men Anna är tuff så hon klara det. Tänkt på det hon var ju alltid ensam, fick ta många beslut själv. Vid 20 års-ålder sköta hem, ta hand om Alize nästan alltid ensam är nog därför hon är så tuff och stark som hon är, fast ibland bli det även för mycket för henne. Finns så många mammor som får dra upp sina barn tidigt på morgonen. Beundrar alla föräldrar ( oftast mammorna) som gör detta tänk om man kunde få vara hemma hos sina barn lite längre, men oftast är det ju ekonomin som styr.Jag har själv haft det så, cykla med en unge fram och en bak när jag jobbade på Kåsa. Anders med vällingflaska i munnen, Anna sovande därbak på cykeln.allt för att dom skulle få sova lite längre på morgonen, vi skulle genom halva stan bodde på Håsten och skulle till Apelviken. Hade tur att vår dagmamma bodde på Apelvikshöjd, dit vi oxå flyttade 1988, så då blev det betydligt mycke närmare. Vill inte ha tillbaka den tiden, men oftast glömmer man ju det tråkiga och bara kommer ihåg det roliga med ungarna. Kommer ihåg alla härliga minnen och allt vi har hittat på för att inte tala om våra resor som vi har gjort.
Men det är inte lätt att ha barn, men jävligt roligt.

Dricker kaffe nu cigg sen. Om en stund bär det av till jobbet, det är jobb till 00:30 idag.

Snart Fredag

Kategori: Allmänt

Torsdag 10 september.

Jaha idag var det dags att åka till Tvååker för Alize ridlektioner. Kim är helt underbar ridlärare, det är ett privilegium att få privat lektioner av henne. Alize fick rida helt själv idag, hon börjar lära sig att rida lätt. Hon fick oxå gå på volt och rida över cavalett(vet inte om det heter så men nåt liknande). Det enda hon har svårt för är att hålla ner hälarna och att hålla tyglarna rätt. Men det kommer hon är ju så vig och har så starka benmuskler, så när hon stiger upp på Verona kan man tro att hon har ridit hur länge som helst. Kim är imponerad.
Annars har dagen varit som vanligt, Alize åt en kanelbulle, en chokladpudding och sen på kvällen 4 st pannkakor --- vad lägger hon det nånstans. Hon är nog lik sin mamma, som kan äta nästan hur mycket som helst men inte lägger hon på hullet det är orättvist. Vet inte vad Anna har fått dom generna, för dom som känner mig och Thomas vet ju att vi är inte speciellt undernärda. Anna har en storasyster som är lika smal, så någonstans finns dom generna.

Nu ska jag dricka kaffe och sen blir det som vanligt en cigg.

Nattinatti

Hundan oxå

Kategori: Allmänt

Onsdag 9 september.

Påskhelgen 1999 fick vi reda på att vi skulle bli föräldrar igen???????? tja inte riktigt vi skulle bli med hund. Var hos kompisar i Trönninge, när Susanne berättade att Busan (deras blandistik) hade varit ute och roat sig. Hon hade varit ute ett antal timmar så hon hade haft god tid till att njuta av frihet och karlar---- kanske inte karlar direkt men några stiliga hanar.
Vi hade ju lovat eller rättare sagt Thomas hade vid ett svagt tillfälle sagt att får Busan valpar vill vi ha en.
Jag ringde Anna och berätta att hennes största önskan gick i uppfyllelse.
Sen fick vi vänta men en dag ringde Susanne och berätta att vår " bebis" hade kommit. Busan fick 6 st valpar 5 killar och en tjej. Efter en låååång vecka fick vi äntligen se dom, det gick ju inte att välja ut nån valp så tidigt. Så efter tre veckor valde vi vår valp, han var en utav dom störste och verka lugn, han hade som en blixt i nacken därav namnet Blixt Gordon. Dom andra fick oxå fina namn Göte, Tage, Filip, Pytt ( han var störst) Scania (bytte sen till Lisa)Vi var ofta ute och hälsa på, så han var inte sådär främmande för oss när det var dags att flytta hem. Men det blev en natt som inte blev mycket sömn Anna och Micke fick ha den lille valpen sin säng, men det sluta med att alla tre låg på golvet för att få sömn.
Sen blev det en tid med mycket spring ut och in, tack vare att vi var många som kunde hjälpas åt blev Gordon snabbt rumsren.

Nu är Gordon 10 år och han har givit oss så mycke glädje, en verklig vän. Lugn, lätt att fostra, snäll.  Omtyckt av många avgudar Anna, när hon kommer ylar han av glädje. Han har varit skön att ha när man har varit ledsen, att se dom trygga, snälla ögonen så blir man glad.
Alize tycker väldigt mycke om honom, hon brukar läsa för honom och han ligger lugnt och lyssnar???. När Alize är här så vet man precis var hon är någonstans i trädgården, för där Alize är där är Gordon.
Jag vet att det blir en jobbig tid när den där dagen kommer, som är oundviklig men jag hoppas att vi inte är egoister utan låter han slippa lida.
Min mamma säger att när Gordon dör kommer det att bli landssorg. Men än lever han och vi hoppas att han får några år till.
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om honom, men det skulle fylla en hel bok.

Men nu om något annat, har jobbat ikväll lite tunnsått med ungdomar kanske fotbollen som lockade. Thomas och jag har gått vår promenix nu ikväll.
Imorgon är det ridning igen med lilla grodan, får vi se hur det går.

Har redan druckit kaffe men som vanligt en cigg ska jag ha.
Godnatt.

Här kommer några bilder på vår hund, tyvärr inga från valptiden, kommer senare.


Alize och GordonAlize har sagostund.Gordon har somnat.


Promenad i skogen
  Han är förevigad, 50-årspresent av Thomas och barnen.Vår Gordon

Katten oxå.

Kategori: Allmänt

Tisdag 8 september.

Vissa katter har ett gott liv, vår Howie t.ex han kommer in vid 6-tiden på morgonen äter lite vill bli klappad. Sen går han en lov i huset och sen går han ut igen. Kommer in vid 10-tiden äter, går och lägger sig och sover nästan i ett sträck Klart han vaknar till liv ett par gånger, man måste ju ÄTA. När  klockan är 9 på kvällen går han ut sen är han ute till 2-3 tiden kommer in och gör vad då tror ni jo äter. Han håller oss sysselsatta hela natten, psssst inte mig för jag låtsas sova men Thomas får ränna. Det är ju nästan som att ha småbarn igen.
Läste i en tidning att hundar har husse och matte, men katter har tjänstefolk stämmer bra. Där stod oxå att en hund är nöjd med  att den får bo hos människan, medan katten då ska du få vara tacksam att du får bo kvar.Det tycker jag stämmer riktigt bra på vår diva. Jag har aldrig haft katt för, har aldrig tyckt om katter innan. Men så kom Howie in i våra liv som en liten förskrämd utslängd sommarkatt, vem kan motstå nåt sånt. Nu finns han här och vi skulle aldrig vilja vara utan honom hmmm kanske Gordon, han är måttligt förtjust i honom, men snäll och väluppfostrad som han är står han ut med det.
Lite om vår diva.
Läste i en annan blogg om att alla bara skriver om hur lyckliga dom är, det är inte sant. Finns ingen tomtebolycka efter ett tag så upptäcker man sina olika sidor och ibland blir det kaos. Helt normalt vet jag, talar av egen erfarenhet. 
Det är ju det som är vardag i en familj olika individer som ska komma överens någorlunda, man kan ju inte tycka lika alltid. Gör man det så är man ju konflikträdd. Nej låt känslorna svalla över ibland det är bara nyttigt, det viktigaste är att man blir vänner igen.
Kärleken är en strid ibland.

Har redan druckit kaffe men en cigg till blir det allt.

Ps måste tala om att denna dagen utan mat har gått bra, nu har suget efter godis( min stora passion i livet) försvunnit.
Men måste säga- är det inte mycket matprogram och matreklam i TV nu?

Ha det bra och god natt
Här ligger Howie när han har 
en fin korg att sova i.Fint ska det vara, på menyn idag stod det duva och serverades ute som tur va. GourmekattVad gör man efter man ha ätit vilar efter en ansträngande jakt 

Hungrig

Kategori: Allmänt

Måndag 7 september.

Fy fan rent ut sagt vad jag är hungrig, är just nu inne på snabbversionen av bantning. Dricker bara näringsdryck (vet att det finns dom som vet vad jag talar om.) Vet oxå att det går över efter ett par dagar, förra gången klarade jag 5 veckor så några veckor ska jag väl kunna ta.
Har ju alltid varit en rulta och med andra ord alltid bantat, men det är först nu som jag har gått ner så här mycket. fast när jag väntade barn för så där 27 år sen vägde jag mindre än vad jag gör idag. Jag gick upp 5 kilo när jag väntade Anna och 6 kilo med Anders men då var han en riktig klump på nästan 4 kilo, så det var inte mycke ändå. Anna var en liten plutt bara.
 Detta med vikten tänk att det är ett sånt stort problem för många, nu bryr jag mig kanske inte lika mycket som när jag var ung. Men visst vill jag vara snygg i kroppen köpa häftiga kläder fast jag är över 50 år. Alla som säger att dom inte bryr sig om vad andra tycker utan gör det för sin egen skull, ljuger för sig själva ( jag vet har själv sagt så). Visst vill man att andra ska tycka att man är snygg, kanske att jag tänker lite mer på min hälsa nu än förr. Givetvis är jag mycket tryggare i mig själv nu än förr, men komplimanger är alltid roligt att få.
Det är bara att kämpa på, tänkte att jag ska ta 10 kilo till sen får det vara bra.

Har fått gjort färdigt mitt lilla krypin i Alize rum, ( det rummet hon har hos oss)där har jag alla mina färger och ramar allt som jag gör ihop med Alize. Hon tycker det är roligt när vi pysslar (som Alize säger) då sitter vi och småpratar och löser alla världsliga problem, hon får oxå en möjlighet att prata om saker som kanske är känsligt för andra att höra då är mormor bra.
Hon har bestämt att vi ska stå på torget och sälja tvålar till jul, så det är bara att sätta igång med att tillverka.

Tycker att vi har det så bra nu Thomas och jag, underbara vänner och att våra barn och vårt barnbarn har det bra. Det har ju varit ett par kämpiga år men som familj så löste vi det, viktigt att ta itu med saker med en gång sen får andra kalla en besvärlig och bitchig men so what det bjuder jag på.

Nääää nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Good night.


HEJA SVERIGE

Kategori: Allmänt

Lördag 5 september.

Helt underbart att Sverige vann idag över Ungern, det var en välförtjänst seger. Inte utan att man blev nervös när ungrarna fick en straff, då satte jag mig vid datorn kunde inte titta. Men sen när Zlatan gjorde mål så lyfte nästan taket här hemma--- kan tänka mig hur det lät borta på Kandidatvägen där ramla väl tapeterna av väggarna.

Idag har jag varit i pysseltagen, det var längesen jag hade inspiration men idag hände det. Jag gjorde tvålar som Alize ska sälja på torget säger hon. Sen börja på en tavla till lilla grodan med hennes stora hobby nu HÄSTAR.
Vi har gått våra promenader Thomas och jag vi är jätterediga, det är mycket roliga att gå bägge, för det mesta har jag gått själv. Vi har precis kommit in från vår sista idag.

Imorgon är det möte på Automobil clubben så då går eftermiddagen där.
Annars har dagen varit lite som det kommer att vara nu när hösten knackar på dörren.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en ciggMänniskan bäste vän är hunden

Ute i blåsväder.

Kategori: Allmänt

Fredag 4 september.

Vilken blåst!!!!!! Fast man är van vid blåst utmed kusten så är det jobbigt. Men vi tog ändå en promenad när jag kom hem från jobbet, fast Thomas tyckte det blåste för mycket.
Bakade bullar på jobbet idag, jaaa jag ska väl inte ta åt mig äran för det var Suss som bakade jag gjorde bara degen.
Men det är alltid tacksamt att baka bullar på gården.

Alize har ju som vanligt sovit över hos oss, hon hade nog gärna legat kvar i sängen idag inte konstigt sånt väder.
Nu till den stora frågan---? ska man vaccinera sig mot svininfluensan eller inte, jag har haft en sån influensa en gång det var på 70-talet, då hette den Victoria. Fan vad jag var dålig i hela 14 dagar. Men nu vet jag inte hur jag ska göra, är ju inte precis i riskgruppen men träffar mycket barn o ungdomar.
Anna vet inte hur hon ska göra med Alize, det finns ju alltid biverkningar på alla läkemedel.
Folk blir ju väldigt oroliga när det står så mycket i tidningarna.
Sen kommer dom vanliga influenserna som alltid dyker upp denna årstiden.
Men kanske ska vi Anna, Alize och jag vaccinera oss, vi ska ju åka till Egypten i november Hoppas att vi kommer iväg. Alize blir väldigt ledsen om det inte blir något av, för man kan inte säga till ett barn att man ska åka dit eller göra det och sen inte hålla det. För barn blir väldigt besvikna och dom glömmer inte det.
Dom måste kunna lita på det ,man säger så därför ska vi åka men man ska ha is i magen för det kommer nog billiga resor nu.

Nu ska jag ta en kopp kaffe o en cigg och se på Svenks Hjärtan
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Regnet det bara öser ner.

Kategori: Allmänt

Torsdag 3 september.

Gick hela förmiddagen och tänkte-kommer vi iväg till Veddige ( Torsdagsträffen), dom sa ju att det skulle bli regn.Jag fick städat som vanligt, men nu tycker jag inte att det blir lika skitigt för nu springer inte Gordon och Howie ut och in. Anna var här och lunchade sen åkte jag och hämta lilla grodan, hon skulle ju rida. När vi åkte till Tvååker börja det regna, men lik sin mormor, mamma lika envis så gav Alize inte upp för regnet. Denna underbara Kim som ställer upp, vi gav oss ut i skogen det är ju roligt att rida ute i naturen lite oxå. I skogen kan det dyka upp saker som gör att hästen reagerar annorlunda än vad den gör paddocken. Sen när vi skulle köra hem DÅ BÖRJA DET REGNA rena översvämningen på vägen, så det blev inget Veddige idag.
Skönt att det gick bra för Anna hos doktorn, man vill ju att ens barn ska må bra.
 Nu är det dags att stänga för idag nu en kopp kaffe och en cigg.Alize och Verona i ösregnet

Solsken.

Kategori: Allmänt

Onsdag 2 september.

Vilket härligt väder här har varit nu i två dagar!!! underbart.
Igår firade vi pappa som fyllde 85 år, eftersom det var en vardag så kunde inte alla komma. Micke jobba i Karlstad, Rickard jobbar oxå borta och Maggan skulle jobba kvällen. Men vi andra var där Thomas, Anders, Anna, Billy, Alize, Alexandra, Kajsa och jag.
Har man kommit upp i den åldern och yngst av alla syskon och få vänner kvar i livet så blir det inte så många som kan komma, men pappa är nöjd med att vi kommer. Hans gamla syster var där en stund (äldsta) men orka ju inte så länge hon kom ihop med min kusin.
Det är nog inte bara roöigt att bli gammal. många av ens vänner är borta, men det är gott att ha båda föräldrarna i livet fortfarande. Vi har väldigt starka band i vår familj, man behöver inte tala om hur mycket man älskar dom, utan visa genom handlingar och att bry sig.

Mamma hade köpt smörgåstårta och sen åt vi av hennes berömda och omtyckta tårta, Billy tycker den är så himla god han skulle nog kunna äta utav den till han spyr. Mamma sa det att hon tänkte på Billy när hon gjorde den.
Vi hade köpt en bok om Varberg och fin chocklad och the. Sen fick pappa blommor och en jättefin bok av Alexandra där mamma och pappa ska skriva om sin barndom och uppväxt.
Vi pratade om hur det var när ungarna var små, jag sa till Alexandra att hon har samma relation till sin farmor och farfar ( mina föräldrar) som Alize ha till Thomas och mig. Hon var mycket hos dom när hon var liten, för hennes föräldrar separerade oxå. Alize är ju som jag har skrivit något alldeles speciellt för oss, jag tycker synd om dom mor-och farföräldrar som inte träffar sina barnbarn så mycket, dom går miste om många underbara stunder.

Anders hade varit på Vallen igår och fått Ronaldos autograf och foto på honom, han är ju fotbollsfanatiker skulle dit idag oxå.
Jag kommer att skriva mer ikväll för nu ska jag iväg och jobba.
Fyra generationer.Anna, Billy och Thomas bakom lampan.
Kusinerna

Anders Alize pappa och AlexVår trygghet mamma, mormor, farmor och mogagga (gamlamormor)  

Har redan tagit en kopp kaffe, men det blir en cigg innan läggdags.