blixtgordon

Mörkret kommer smygande.

Kategori: Allmänt

Torsdag 29 september 2011

´Nu märks det att hösten är på antågande, kvällarna blir mörka fort och man känner sig lite halvfrusen. Men dagarna kan ju fortfarande vara väldigt varma och goa. Finns inte mycket som går upp emot en skön, solig höstdag. Färgerna är fantastiska gult, rött och orange, Långa promenader, får numera låna en snabb hund Gordon orkar inte nån längre sträcka. Men vad kan man begära när man har fyllt 12 år, det är ca 85 människoår.

Idag har lilla grodan kommit till oss, nyduschad och sitter och spelar på datorn. Något hästspel som jag inte förstår men hon väntar tills att Robinson ska börja, då kryper hon upp till morfar för dom bägge gillar det programmet. jag drar mig upp på andra vånign och kollar på nåt annat, tycker inte att Robinson är nåt vidare.

Alize sa idag - Att nu är jag nog snart frisk, för jag längtar efter mjölkchocklad. Så vad gör mormor stannar vid Coop och köper en chockladkaka, allt för lilla grodan.

Nä nu ska jag ta mig en kopp kaffe och slå mig ner i soffan.

Hej svejs

Kategori: Allmänt


Måndag 25 september 2011

Ner till stan hämta bussen sen hämta vi ungarna på gården, sen bar det av till Sannarpsbadet och vi hade en trevlig dag där. En del skejtade andra badade. Det är jäkligt roligt att komma iväg med gänget.

Nu tycker jag att allt blir bättre bara denna helgen var över, det viktigaste är att lilla grodan blir bra. Sen att min dotter och hennes sambo kan få lov att planera för Alize nya syskon. Det har inte funnits tid för det, men nu ska det bli lugn och ro. Anna behöver "boa" och vila njuta av sin tid nu. Både som gravid och att bli mamma igen.Bara en parantes ganska häftigt att få en sladdis ( kallas det så?) när man är 29 år.

Vi väntar väldigt mycket på vårt andra barnbarn,men som jag har skrivit innan, grodan kommer alltid ha en speciell plats i mormors och morfars hjärta.

Morfar kan gå genom eld och vatten för sin lilla groda och hon kan linda honom kring sitt lillfinger.

Måste också berätta att vi har fått en liten hyresgäst i ladugården, en söt liten igelkott. Jag har varit ute med kattmat har hört att dom tycker om det. Det är ett litet trevligt husdjur.

Nu blir det kaffe och en cigg ( men den kommer senare) det går ju inte för sig att röka inne.


Vår lilla groda.

Kategori: Allmänt

Söndag 18 september2011.

Jag är orolig för vår lilla groda,hennes mage spökar och imorgon är det dags igen för nya prover. Hoppas ju givetvis att det inte är något allvarligt,men man tror ju alltid det värsta.
Anna och Billy fick åka iväg med henne idag igen, hon börja må illa och fick ont i magen. Ficj uppsöka toa snabbt, hon kräkte inte men diarre. Vissa läkare tar det mer allvarligt än andra, den dom träffa idag tyckte inte att hon skulle ta mer prover. Men jag säger det skulle det vara nåt medhennes njurar eftersom hon har för höga njurvärde, få det kosta vad som helst då ska hon till en speciallist. hon är så trött men morfar fick henne till att dricka två glas med saft. Sen måste hon äta mer väger alldeles för lite. Men det kommer säkert att ordna sig.

Lika orolig är jag för min dotter, som är gravid och fick order av barnmorskan att ta det lite lugnt och vila. Men som Anna sa- Hur kan jag göra det när Alize inte mår bra, måste tänka på henne i första taget. Idag såg hon så pigg ut ( Anna) magen växer, men annars syns det inte att hon är med barn. Det ska bli så himla roligt att bli mormor igen det är ju dock 10 år sen sist. Jag har handlat lite kläder, kan inte låta bli. Sen har vi slagit vad 500 kr  Anders ( vår son) och jag vad det blir. Han vill ju gärna att det blir en pojk,men jag tror att det blir en tös. Då skulle Alize bli glad. Oavsett vem som vinner ska pengarna gå till Alize, så hon kan köpa sig nåt fint.

Jag sitter nu med min nya dator, jag har blivit modern köpt mig en laptop. Den andra datorn var säkert 8.9 år gammal så det var dags.

Nu ska jag sätta mig vid TV;n och kolla lite. Men först en cigg och en kopp kaffe

Skräck-kväll

Kategori: Allmänt

Fredag 16 september.

Sitter på jobbet just nu, Anna och ungarna tittar på skräckfilm tycker den verkar värdelös. Bara en massa som mördas inget för mig, jag vill ha spänning så håret reser sig i nacken på mig. Vi har ätit pizza och är mätta o belåtna.

Imorgon blir det att vara ute i trädgården hela dagen, planera påsk och- pingstliljor och klippa gräset. Får passa på när vädret ska bli fint.

Äntligen verkar det som att Alize mår bättre, tid hos barnläkare och det kommer att utredas om hon är gluten-eller laktosintolerant. Imorgon kommer hon till mig och vi ska gå en lååååång promenad med våra vovvar.

Vi brukar lösa många problem när vi träffas, jag brukar säga till henne att en mormors uppgift är att lyssna.

Näää jag får väl gå och titta på filmen.

Oj!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Tisdag 6 september 2011.

La visst in ett kort två gånger, men det gör inget för dom är sååååå fina tjejerna.

Det blåser i träna idag.

Kategori: Allmänt

Tisdag 6 september 2011.

Vilket väder det har blivit,inget vidare. Jag körde moppe hem idag, blev väldigt blöt. Men nu är det höst och då är detta vädret som gäller. Vi har ju ändå en roligt vinter att se fram emot, det ska bli såååå spännande med en bäse igen. För Alize skull hoppas jag att det blir en tös, men huvudsaken är att bäsen är frisk och att allt går bra.

Vår lilla groda har varit sjuk ett par dagar, maginfluensa kräkt i två dagar men är bättre nu. Jag var ute hos henne igår och Billy frågade henne ska vi spela Wii - nä sa hon jag orkar inte, då är hon inte bra.

Tänkte jag skulle lägga ut lite kort från Turkiet.
Vy från balkongenSå här nära bodde vi stranden, tog inte mer än 10 min att gå.Mina töser.Vilka badbrudar.


Alize njuter.


Dags för ett dopp.


Et skönt bad.


Men även det roliga har ett slut, på flygplatsen i Antalya, men vi längtade hem lite.Var inte rädd för livet. Tro att livet är värt att leva och din tro kommer att se till att det blir så.
William James.