blixtgordon

Sista dagen i Januari.

Kategori: Allmänt

Söndag 31 januari.

Nu går vi in i februari, iaf mot rätt årstid fast man kan knappt tro det när man tittar ut. Natten litt idag började inte så bra, Thomas fick ont av gallan och det gick så långt att tabletterna hjälpte inte. Klockan halv ett fick jag köra upp honom till akuten. Vi gjorde som vi brukar ( för detta är inte första gången) jag kör upp honom, han ringer när han fått smärtstillande och jag hämtar hem honom. Jag vänta till klockan tre men ingen Thomas ringde, somnade och vakna inte innan halv sju och han hade inte hört av sig. Ringde akuten, nej han har blivit inlagd på avd 2 B. När jag kom upp till honom på förmiddagen tyckte jag att han verka pigg, men sen på kvällen när Anna, Alize och jag var där var han väldigt trött och nedstämd ville bara hem. När vi satt där och prata såg jag att han var så gul i ansiktet och ögonen. Gallblåsan var väldigt inflammerad så levern hade börjat ta stryk.
Det värsta är att Anders blir så orolig, han tror att Thomas har någon allvarlig sjukdom och han har varit hemma par gånger idag. Frågar mig hela tiden- mamma det är väl ingen cancer? Anders och Anna fick se sin farfar för åtta år sen bara bli sämre och sämre i cancer och det tog dom väldigt hårt speciellt Anders. Han och farfar hade en speciell relation och dom gjorde mycket tillsammans. Båda Thomas föräldrar har gått bort i cancer, farmor plågades i många år innan hon dog med farfar gick det alldeles för fort 3 mån bara.
Så Anders är orolig för att pappa oxå har cancer, men jag tror att det är hans galla som spökar. Imorgon får han komma hem då ska vi pyssla om honom.

Man är alltid lite orolig att man ska bli ensam, vi har så mycket kvar att göra det är lite ensamt här hemma. Det är inte ofta som vi är ifrån varandra så här, vi är ett gammalt strävsamt par har varit ihop i 33 år. Men jag ligger inte ensam i sängen, den är ockupperad av en katt och en hund.
Nu ska jag göra mig en kopp kaffe ciggen tar jag senare.

Det är inte den som har lite, utan den som önskar mer, som är fattig
Latinskt ordspråk.

Jobbafredag

Kategori: Allmänt

Fredag 29 januari.

Sitter här på jobbet och skriver, det ska man väl egentligen inte göra men just nu är här inte någon annan. Körde Alize till skolan idag som vanligt, sen åkte jag om Anna tog en kopp kaffe. När jag kom hem la jag mig en stund, ska man jobba sent så vill det till att vara utsövd. Men jag hann med en promenix med Gordon, det är alltid lika gott att komma ut, men visst fasen fryser man nu.
Nu längtar jag till våren, nu börjar våra födelsedagar, först Billy, Thomas, Anders,sen är det ett hopp till maj då är det jag sen är det lugnt hela sommaren sen fyller på med hösten men det tar vi då.

Ha en trevlig helg alla.

Pulkamormor.

Kategori: Allmänt

Dagen började med kurs i ledarskap men min kolleger, det var jätteroligt. Efter klockan 4 bar det iväg för att hämta lilla grodan.Vi var ute en stund och åkte pulka det var fasiken vad det gick undan jag blev nästan rädd att Alize skulle slå sig. Måste erkänna att jag våga inte åka i den backen som hon åker i, men vi får ta en "barnbacke" till mormor nästa gång.Hon skulle egentligen inte sova över hos oss inatt, men hon ångra sig. Annars ska hon bara sova över när hon ska vara hemma i Trönninge, när hon ska vara hos sin pappa så vill hon sova hemma. Hon längtar efter sin mamma annars, det är nog stans största mammagris. Men idag ville hon stanna ändå, så det blev pannkakor, chokladpudding och hallonmunk.

Nu ska jag ta en kopp kaffe ciggen har jag redan klarat av.

Fy fasiken så kallt!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Söndag 24 januari.

Här är så förbannat kallt ute, frös när Gordon och jag var ute och gick. Det går ju inte så fort med den gamle hunden, men då får man gå lite längre. Jag frös så in i norden, så när jag kom hem blev det en varm dusch. Sen var det TV:n som gällde, jag är helt tokig i vintersporter kan sitta och titta på det hur länge som helst. Om 19 dagar så blir det mycket TV-tittande, OS börjar äntligen.
Annars har det inte hänt så mycket idag och jag har inget att varken berömma eller skälla på.

Hörde förresten på nyheterna att det ska bli mer snö och kallare. Vädrets makter rår man inte på.Så här så det ut januari 2007

Januari 20010. Konstraster eller hur

Fortfarande vinter.

Kategori: Allmänt

Torsdag 21 januari.

Nu tycker jag att vintern kan ge vika för våren. Har varit med Alize hos Verona det gick jättebra idag, hon galopperade det så härligt ut. Snön sprutade runt om dom ett vädigt fint ekipage.
Nu ligger lilla grodan och sover så gott, hon var inte trött sa hon meeen efter 10 min så sussade hon så gott. I sällskap har hon Gordon och Howie som vaktar henne.
Nu har jag klarat 2 veckor med diet och det går fortfarande bra, undra hur många kilo jag har tappat sist var det 4 kg.
Nä nu ska jag dricka kaffe och ta en cigg.

Fortfarande vinter.

Kategori: Allmänt

Torsdag 21 januari.

Nu tycker jag att vintern kan ge vika för våren. Har varit med Alize hos Verona det gick jättebra idag, hon galopperade det så härligt ut. Snön sprutade runt om dom ett vädigt fint ekipage.
Nu ligger lilla grodan och sover så gott, hon var inte trött sa hon meeen efter 10 min så sussade hon så gott. I sällskap har hon Gordon och Howie som vaktar henne.
Nu har jag klarat 2 veckor med diet och det går fortfarande bra, undra hur många kilo jag har tappat sist var det 4 kg.
Nä nu ska jag dricka kaffe och ta en cigg.

Sunt liv

Kategori: Allmänt

Söndag 17 januari.

Åhhhhh vad jag känner mig sund, har gått en lång promenix med Gordon för andra gången idag. lika svårt som det är att börja äta mindre, röra sig mer så känns det så gott att komma igång. Jag är ingen sån person som ska börja på gym 3 ggr i veckan, springa två ggr utan jag börjar med detta och tar det lugnt. Risken är att man tröttnat, vilket många gör.
Har fått mörkt hår idag, min Anna har färgat mitt hår och sen satt vi och tog en fika alltid lika roligt att sitta och prata med min dotter.
Nu ska jag sätta mig och sticka lite och se på TV så här händer inget spännande mer.

Kaffekoppen har jag på bordet och ciggen kommer sen.

Lördagkväll

Kategori: Allmänt

Lördag 16 januari.

Detta är inte klokt, nu har halva januari gått. Nu längtar man efter våren, men man sak ju inte önska livet av själv.
Igår var det Rockkarusellen på UH det var 6 st band, dom va duktiga allihopa tycker jag. Köpte en demo av ett gäng unga killar, har inte hört den än men tyckte man kan gynna dom.
Pratat med Anna idag, det går bra för lille Manson lite rädd och skygg men det blir bättre. Så mycket kärlek o ömhet som den katten får så måste det bli en riktig goding.
Oj vad mycket kärlek, ömhet o goding jag har skrivit men jag menar det faktiskt. Brukar inte skriva och tala om för mina nära och kära att jag tycker om dom, för det vet dom att jag gör.
Imorrn ska jag be min dotter att färga håret på mig, jag kör fortfarande samma färg. Vill inte vara gråhårig än.
Ute blåser det lite det kändes när vi var ute Gordon o jag. Vi gick en lång promenix det är skönt. Måste bli av med dom där extra kilona jag la på mig under jul. Redan tagit 3 kilo bra va?
Vågar knappt skriva hur jag gör, ifall någon av mina ungar från gården läser. Jag kör iaf den snabba metoden, dricker bara soppor man mår faktiskt riktigt bra. Har ju gjort detta innan, men då gick jag inte ner till min målvikt. Men nu har jag bara 10 kilo kvar sen får det vara bra. När jag hade slutat förra kuren gick jag faktiskt inte upp mer än 5 kilo, många trodde att jag skulle gå upp allt men där gick dom bet. Tror det beror på att jag är ute mycket o går och sen mår jag psykiskt bra just nu. Våra barn är lyckliga och vi har det bra.

Nu ska jag ta en kopp kaffe, ciggen är redan rökt.

En lycklig liten groda

Kategori: Allmänt

Torsdag 14 januari.

Idag fick Alize hem sin kattunge, hon visste inget bara att hon skulle få en. Hon var och red som vanligt idag, det gick jättebra. Verona var väldigt pigg idag och lite rädd för olika saker, men Alize klara av det jättebra.
När vi kom hem så var det fika och spela Sims, sen blev det pannkaka till kvällsmat.
Anna ringde vid sextiden och sa att dom hade hämtat lille Manson som han heter, vi åkte hem Alize hade inte en susning om att det fanns en katt hemma.
Minen när hon kom innanför dörren och så honom, frågade hon - vad vad det för nått? hon fatatde inte riktigt att det var en katt. Men sen när hon förstod, så bara hon log och krama mamma, sen fick både Billy och jag en kram. Hon låg på golvet och titta på honom när han sov och bara klappa honom.
När jag åkte hem lämnade jag en mycket lycklig lite groda.

Det här får man fira med en kopp kaffe och en cigg.Får jag presentera den nya familjemedlemmen i Trönninge. My name is Manson

Jaha då satt man här igen

Kategori: Allmänt

Onsdag 13 januari.

Måste komma igång att skriva varje dag. Har blivit lite glest mellan skrivandet på sista tiden. Varför vet jag inte, kanske är det så att jag inte har så mycket att skriva om. Imorrn kommer ialla fall lilla grodan, det var ett tag sen hon var här nu så det är inte utan att man längtar efter henne. Nu har man kommit igång med jobbet på riktigt, det tar nästan en vecka innan man är inne i rutinerna igen.
Och nu har jag börjat på att ta dom sista 10 kg oxå, har man klarat 18kg innan så ska man väl klara 10 nu. Det är så orättvist vissa kan äta hur mycket som helst utan att det syns, medan jag kan inte titta på godis innan det syns på vågen.Våra barn har inte ärvt dessa generna, kanske Anders lite han lägger lätt på hullet, men Anna är ju så smal. Hon ser ut som hon var 15 år, men skenet bedrar, det är en ettrig dotter vi har.

På jobbet har vi plockat ut gamla kort från förr, det är kort från lång tid och innan jag börja jobba där, vi har en egen sida på FB. Där har kommit många kommentarer från gamla gårdsbesökare.
Nu ska jag sätta mig och titta på Ebbe the movie.

Glömde skriva att imorrn ska Alize få sin lilla katt, hon vet inget men hon kommer att bli överlycklig.

En kopp kaffe och en cigg till TV.

Vintern består.

Kategori: Allmänt

Fredag 8 januari

Solen skiner och här är förbannat kallt ute.Jag säger det tyst schhh jag tycker att det är ganska mysigt med snö. Man vågar knappt säga det för många hatar vintern.
Igår var vi hos Anki ( min dotters svärmor) och titta på hennes små taxvalpar guuuud såååå söta, hade inte haft några problem att tagit med en hem. Problemet finns hemma i form av en sambo, en hund och en katt som säker tycker det räcker nu med djur.
Alize var lite lessen när vi åkte hem hon sakna sin lill Freja ännu mer, så Anna o Billy bestämde sig för att berätta att hon ska få en kattunge, men inte när eller vad han heter eller hur han ser ut, det ska bli en överraskning. Då blev hon glad igen, nu ska hon vara hos sin pappa i helgen, hon längtar efter honom och skulle gärna vilja vara ensam med honom nån gång. Men han har ju en ny familj som tar mycke tid av honom och jag tror inte att han medvetet glömmer av henne. Men det är nog lätt till att göra så, han vet att hon har det bra hos sin mamma. Men jag vet eftersom jag känner honom mycket väl efter 9 år (som han var tillsammans med vår dotter) att han skulle nog vilja umgås mer med henne. Det är ju så när man bryter upp och får en ny relation, när man träffar någon annan som man blir kär i så får man inte ta för givet att barnen blir lika "kära". Ska bara vara naturlig och låta det gå i barnens takt ingen idè att försöka fjäska för barn, dom är smarta dom går inte på det.
Bara min lilla groda mår bra, så mår jag bra.

Tack och hej leverpastej.

Hej mitt vinterland

Kategori: Allmänt

Tisdag 5 januari

Vilket vinterväder vi har fått, jag tycker att det är ganska häftigt. Men jag vet att dom som ligger ute på vägarna tycker annorlunda, vilket jag kan förstå.Men ungarna har ju jätteskoj ute i snön.När Gordon och jag var ute, fastnade det så mycket snö under tassarna på honom så han kunde knappt gå. Han har ju så mycket päls mellan trampdynorna så där blir bra fäste. Vi fick vända och gå hem.
Nu är alla helger över och jag tycker det är skönt, nu har jag semester denna veckan ut sen kallar jobbet. Lika roligt som det är att fira jul,nyår så är det gott att plocka bort grejorna igen. Har bara granen kvar och ljuskronan, granen är fortfarande så himla fin så jag tycker det är synd att slänga ut den, men i helgen måste jag ta farväl av den. Ikväll blir det lugnt och skönt titta på TV och fortsätta att sticka på Alize tröja. Hoppas att hon tycker om denna, hon är så orolig för vad dom ska säga i skolan. Det är väldigt viktigt med kläder.
Har inte träffat henne på ett tag, längtar efter henne. Undrar vad hon säger den 15 januari, när den nya familjemedlemmen kommer hem hon vet ju inget än och det är lika bra. Ifall att det blir något krux så har man inget sagt, hon saknar Freja sååå mycket.

Snart ska jag ta en kopp kaffe och en cigg


Några vinterbilder
Nytt år 2010.

Kategori: Allmänt

Fredag 1 januari 2010.

Lite lugnare idag, igår var det ett rent helvete en hund som for upp och ner i trapporna flåsande. En katt som rann utöver golvet med bakåtliggande öron. Detta började klockan 15:00 sen höll det på till 01:30 förstår ni att det är svårt att stå ut med.Ett tag trodde vi att vår gamle hund dog (han är 11 år) han var så stressad att han kunde knappt andas.
Jag förstår inte detta förbannade skjutande, nej bojkotta affärer som säljer raketer och tillåt bara fyrverkerier under ordnade förhållande och endast vid tolvslaget.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg en liten kaka kanske hihihi