blixtgordon

Regn eller snö? det är frågan.

Kategori: Allmänt

Torsdag 25 februari.

Vädret har svårt att bestämma sig, ena stunden regnar det, andra stunden snöar det. Men idag har det varit töväder, så Alize och jag kunde göra en snögubbe. Vi ska skicka in bilden till VP, man kunde vinna biobiljetter.

Annars har dagen varit som vanligt. Igår hade vi Rockkarusellen på UH, det var mycket ungdomar där. Det blev lyckat som vanligt.

Alize och Thomas har gått och lagt sig, jag sätter mig med en kopp kaffe ciggen är avklarad.
Sweden Rock here we come.

Måndag igen.

Kategori: Allmänt

Måndag 22 februari.

Igår var Alize och jag och fickla på Varbergs fästning. Fickla är att i ficklampans sken höra historier om människorna som har bott på fästningen. En guide som hette Inger berättade med stor inlevelse om drottning Blanka, kung Magnus, Morgen Gyllenstjärna, Kristian den fjärde och Bockstensmannen. Sen smög det omkring figurer bl.a drottning Blanka Alize och jag såg henne i alla fall. vi hörde ljudet av kanonskott och någon som ropade på oss, var det Bockstensmannen kanske? Det var spännande både för gammal och ung.
Sen gick vi hem från stan till Breared, det är inte närmsta väg. Men Alize var så duktig inget gnäll om att hon var trött, vi gick och prata om allt möjligt, löste lite världsliga problem.Sen erbjöd morfar henne att sova över och det behöver man bara fråga en gång.

Idag kom det snö, är det nån som vet hur snö ser ut? Det är något vitt som fullkommligen invaderar hela Sverige i mängder. Jag tror att jag blir tokig snart.
Fick hämta Anna på hennes jobb idag, för hennes bil hade gått sönder och Billy var fick laga den. När vi skulle hämta Alize hemma hos oss, körde jag fast ååhhhhh. Bad Alize om ursäkt, för jag läste en lång ramsa med alla svordomar jag kan och det är ganska många.

Nu blir det faktiskt ett glas mjölk och TV.
Räcker att se det på bild, då är det vackert.

Ajajajajaj

Kategori: Allmänt

Lördag 20 februari.

Varit ute och skotta hela dagen, värker i hela kroppen. Det tar ju aldrig slut det snöar,snöar,snöar,snöar och snöar. Undra hur det blir när allt detta ska bort?
Det är vad jag o Thomas har gjort idag, ska nu sätta oss och njuta av OS. Sen blir det lite god mat och mer OS tacka Gud för OS.
Imorgon ska Alize och jag gå till fästningen och jaga spöke Mohaaaaa, vi ska ficklampa med oss, vi behöver inte bli rädda.
Min lilla groda är nog den mest underbara som finns, nu när allt varit tungt så har hon funnits och livat upp tillvaron. Hon fråga mycket, jag har talat om precis hur det gick till. Hon är en mycket klok lite tjej och när barn frågar är den mogna för ärliga svar.

Nu blir det kaffe och som sagt va OS

Det verkliga sättet att spilla tid är att räkna timmarna.
Francois Rabelais

Denna veckan slut.

Kategori: Allmänt

Fredag 19 februari.

Det har varit en väldigt jobbig vecka, mycke känslor har det varit, gråt, ilska och förtvivlan.
igår var vi i kapellet vid sjukhuset och fick komma in till Sebbe, det var hans föräldrar, närmsta vänner en förälder och jag. Ungdomarna gick fram till honom där han låg, pratade med honom, klappade hans kind och tala om hur mycket dom sakna honom. Det var väldigt gripande, pratade en del med Sebbes pappa och det kändes bra.
På eftermiddagen kom Alize till oss, det blev en ljuspunkt jag älskar den ungen så fruktansvärt mycket. Visst får vi ställa upp mycke, för det verkar som ingen annan kan men det gör inget. Tycker bara att det är synd för dom missar så mycke.Glömde säga att jag var med Alize och åkte skriskor i tisdag, det var kontrast till allt annat,var väldigt trött.  Men det fanns ingenannan som kunde. Alize pappa skulle gjort det, men det var  Alize lillebror som var sjuk eller nåt.

Jag orka inte skriva så mycket just nu, det är för mycket omkring mig nu. Anders kamrat ska begravas på onsdag, detta är inte klokt att unga människor dör så tidigt. Är så trött men kan inte sova

Kaffet väntar och ciggen sen nattinatti

Varför?

Kategori: Allmänt

Tisdag 16 februari.

Lördags hände något väldigt tragiskt igen. Ännu en ung man tog sitt liv endast 20 år gammal. Det var en av våra gamla gårdsbesökare så det känns väldigt jobbigt. Alla hans vänner sörjer och mår mycket dåligt Varför? det finns inget svar så föklarade prästen för oss i söndags när det var en minnesstund för Sebbe.
Jag är ju inte troende, men det kändes enormt skönt och tröstande när prästen pratade med enkla ord och vackra dikter blev det en mycket fin minnesstund

Vi, Anna o jag får ställa upp så mycket vi kan för våra ungdomar, det kändes bra för dom kom igår ner till gården. Det var ungdomar som inte har varit hos oss på länge p.g.a sin ålder dom börjar bli för gamla för ungdomsgården. Men nu kommer dom och det känns skönt, för hos oss är allt sig likt och Anna o jag är där, vi hade köpt fika, vi tände ljus för vår Sebbe och bara fanns till för "våra ungar". Detta är så svårt att förstå att man kan må så dåligt att man inte finner nån annan utväg, än att dö.
Vi har ju gått igenom detta 2006 oxå, Markus och Sebbe var bästa vänner och när Markus tog sitt liv hade Sebbe det väldigt jobbigt och vem vet hur han har känt under dessa år. Då bestämde han att han ska göra likadant och jag hoppas att dom träffas, var vet jag inte men kanske är det på en solig strand med varmt väder och sköna bad.
vi är många som saknar er.
Men jag lovar att vi ska ta hand om dina och Markus vänner så mycket vi kan.

Ja visst gör det ont när knoppar brister
Varför skulle annars våren tveka?
Varför skulle all vår heta längtan
blandas i det frusna bitterbleka?
Höljet var ju knoppen hela vintern
Vad är det för nytt som tär och spränger?
Ja visst gör det ont när knoppar brister, ont för det
som växer och det som stänger.


Ja nog är det svårt när droppen faller.
Skälvande av ängslan tungt de hänger,
klamrar sig vid kvisten, sväller, glider-
tyngden drar dem neråt, hur de klänger.
Svårt att vara oviss, rädd och delad,
svårt att känna djupet dra och kalla,
ändå sitta kvar och bara darra-
svårt att vilja stanna

och vilja falla.

Då, när det är värst och inget hjälper,
Brister som i jubel trädets knoppar.
Då, när ingen rädsla längre håller,
faller i ett glitter kvistens droppar
glömmer att de skrämdes av det nya
glömmer att de ängslades för färden-
känner en sekund sin största trygghet, vi vilar i den tillit


som skapar världen.Karin Boye.

Tragiskt.

Kategori: Allmänt

Torsdag 11 februari.

Igår fick vi ett besked som aldrig är roligt att få. Ännu en ung människa som ryckts bort. En av Anders kompisar orkade inte längre utan tog sitt liv, han tog det säkra och ställde sig på spåret. Vad är det som gör att en ung människa inte orkar längre. Alla känner nog skuld, kunde man gjort nåt mer eller ställer vi vuxna upp för lite.? Tänker oxå på hans anhöriga och den stackars lokföraren.
När något sånt här händer, tänker jag på några kloka ord som en gårdsbesökare sa. Vi hade en ung kille för ett antal år sen som tog sitt liv, endast 17 år par år efter hade vi en annan som ramla ihop och dog. Då sa hon till mig ( jag använder andra namn ) Oskar tog sitt liv, så han ville dö. Men Johan dog när han hade roligt och inte ville dö, det är skillnaden Annika. Kloka ord tycker jag.

Samtidigt tänker man på föräldrarna till den killen som försvann förra torsdagen, inga spår som leder någonstans. Hur kan en människa bara gå upp i rök? För anhörigas skull så hoppas man att han blir hittad, så dom får sörja.

Annars flyter allting på som vanligt, som alla andra torsdagar har vi lilla grodan här. Jag tror dom har somnat hon och morfar, det låter så.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

Ju mer man tänker, desto mer inser man att det inte finns något enkelt svar

Nalle Puh

Mamma är lik sin mamma.

Kategori: Allmänt

Tisdag 9 februari.

Varför ska vi mammor alltid ha dåligt samvete?

Jag hade ofta det, ser på min dotter att hon är likadan. Nu när Alize är sjuk tycker hon att hon ska vara hemma hos henne, men jobbet behöver henne oxå. Alize har det jättebra hemma hos Billy, men det är klart att hon blir ledsen när mamma ska åka, men det går ingen nöd på henne.
Ändå har Anna dåligt samvete, men vem är det som tröstar Alize när hon är sjuk eller ledsen, som kör henne till dans på tisdagar, kör henne till ridning på fredagar, packar hennes matsäck inför utflykten i skolan, ser till så att läxorna bli gjorda, ställer upp för sin dotter i alla väder, vem gör det? JO Anna.

Tänker på när hon gick sin utbildning till fritidsledare, pendlade ensam 14 mil till och från skolan. Visst var man nervös månha gånger, vädret var dåligt och det var halt.Hämtade Alize på fritids och hem gjorde kvällsmat, hann ändå umgås med henne och sen var det läggdags för lilla grodan och då tog Annas läxor vid.

Så Anna kom aldrig och säg att du inte ställt upp för Alize och du är en fantastiskt bra mamma.
Men utan din sambo hade du inte kunnat jobba som du gör nu, det är guld värt.

Nu ska jag ta en kopp kaffe o en cigg.

Omnia vincit amor.(Kärleken övervinner allt)

VergiliusNu vill jag att det ska se ut så här. Trött på vintern.

Promenadväder.

Kategori: Allmänt

Lördag 6 februari.

Gick en lång promenad med Gordon, runt hela Apelviken. Det var så skönt, man kan gå och rensa hjärnan och samtidigt tänka på en del grejor.
Väldigt vackert ute och havet är isigt, tog några blider på det.
Hörde helikoptern som leta efter den försvunna 18-åringen, så fruktansvärt det är ju en förälders värsta mardröm att det ska hända. Han är troligtvis inte i livet, men snälla låt dom hitta kroppen så anhöriga får ro.

Gick och tänkte på idag, att det finns dom som har drömmar och tror att dom aldrig går i uppfyllelse. Men tro mig, jag vet har varit i samma situation vet hur jobbigt det är med alla frågor. Men ta det bara lugnt och se tiden ann, vet att det är inte det man vill höra.
En dag så går drömmen i uppfyllelse och livet får en annan vändning.

Fick besök idag av vår lilla groda, hon och Anna var här en stund. Alize stannade här medan Anna åkte och handla, Alize mådde inte så bra, hon hosta och verkade som hon hade feber. Men det är ju förkylningstider nu.

Nä nu ska jag ha en kopp kaffe och ciggen tar jag när vi går sista kisserundan.


Vad frost är för blomsterknoppen, det är själviskhet för vänskap.

M. Tupper

Lite bilder från promenaden idag

Min lilla groda.

Kategori: Allmänt

Torsdag 4 februari.

Varit ute och åkt pulka idag, Alize och jag. När vi kom hem gjorde vi en fin snölykta och snöänglar. Lagom frusna gick vi in till morfar och fick korv med bröd, Alize åt jättebra man blir hungrig när man är ute i snön.
Alize och jag spelade Sims, då krama jag henne och sa att - jag älskar dig. - Mormor jag älskar inte dig lite utan jag älskar dig jättemycket. Det värmde änna ner i tårna.

Jag brukar inte hålla på att säga till henne i tid och otid, hur mycket jag älskar henne för det vet hon. Man kan visa det genom handlingar, vi gör så mycket roligt ihop.
Vet inte vad jag skulle ta mig till om det hände henne något.

Senare på kvällen blev det som vanligt fika och sen läggdags för Alize och morfar. När jag tittar på dom där dom ligger och sover, så känns det så gott i hjärtat. Tänk att vi har den möjligheten att få dela så mycket tid med vår lilla groda.

Nu en kopp kaffe och en cigg.

Ingen människa är fri som inte är herre över sitt eget sinne.

Epictetus
PulkabackeNerför backenSnöängel vid namn Alize.Vår snölykta.

Snö,snö,snö,snö.

Kategori: Allmänt

Onsdag 3 februari.

Den stora skottardagen idag, jag har skottat hela på infart och den är stor. Många pauser både med cigg och utan, svetten rann men jag tänkte på att nu försvinner det en del kalorier. Så det var bara att fortsätta. Thomas fick ta taket på carporten, för det var så mycket snö så taket började bågna, det hade varit vackert om Bonnevillen hade blivit cab utan att vi ville det.
Sitter just nu och tittar ut, det fortsätter att snöa, men nu kan jag vara lugn, för nu har Anna kommit hem från jobbet. Varje gång hon jobbar kvällen är jag så orolig, hon måste skicka ett mess när hon kommit hem. Skulle bli tokig om det hände henne nåt.
Jag tänker på vad min mamma brukar säga- hon har bara två önskningar och det är att min pappa går bort före henne, p.g.a att han skulle aldrig klara sig utan henne och att hon INTE överlever sina barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Jag håller med henne Vi har ju gått igenom detta en gång, när Anders var med om en bilolycka och hur det kunde sluta, att få det telefonsamtalet på söndagsmorgonen det är inte roligt. Det känns som allt bara rinner av en och att man ska falla ihop i en hög och allt detta hinner man uppleva innan  dom säger att han inte är svårt skadad.
Så kan jag tänka att om det skulle hända Anna någonting, hur skulle det gå för lilla grodan? hur mycket skulle hon få träffa oss? Det skulle jag aldrig klara, detta är dumma tankar men jag kan inte hjälpa att jag tänker så ibland. Det är säkert jättelöjligt, men så känner jag.
Jag skulle kunna gå genom eld och vatten för min familj och det vet alla som känner mig.

Nu ska jag dricka färdigt mitt kaffe ta en cigg och kolla på TV.

Om det är något du inte gillar- ändra på det! Om du inte kan ändra på det-ändra din attityd

Maya Angelou


Här kommer några fina vinterblider.
Gordon älskar snö.Detta är faktiskt en vinterbild ur Howies perspektiv och motto håll dig inomhus, spara på energin.