blixtgordon

Ps

Kategori: Allmänt
GOTT NYTT ÅR !!!!!!!!!!!!!!!♥Nu är det snart på detta året.

Kategori: Allmänt

Fredag 30 december 2011.

Ja nu börjar det gamla året lägga sig. lika vemodigt varje år. Tänker alltid vad ska hända detta året, hoppas att det blir nåt roligt. Detta året har varit både upp och ner, tänker på våra vänner som miste sin dotter i våras. Det är ju det värsta som kan hända. Man klagar på småsaker, ska njuta varje dag som vore den siste.

Men det har ju också hänt roliga saker, vi har ju blivit mormor och morfar igen.

Morgondagen blir lugn, eftersom Gordon vår gamle hund är skotträdd. Det blir att sitta hemma och äta nått gott med goda vänner, klockan 24:00  åker persiennerna ner och på med radion så han slipper höra eländet.

jag tycker det är helt okej att smälla av raketer vid tolvslaget, men inte hela jävla dagen.


Nyårsklockan

Ring, klocka, ring i bistra nyårsnatten
mot rymdens norrskenssky och markens snö;
det gamla året lägger sig att dö...
Ring själaringning över land och vatten!

Ring in det nya och ring ut det gamla
i årets första, skälvande minut.
Ring lögnens makt från världens gränser ut,
och ring in sanningens till oss som famla.

Ring våra tankar ut ur sorgens häkten,
och ring hugsvalelse till sargad barm.
Ring hatet ut emellan rik och arm
och ring försoning in till jordens släkten.

Ring ut vad dödsdömt räknar sina dagar
och forngestaltningar av split och kiv.
Ring in ett ädlare, ett högre liv
med bättre syften, mera rena lagar.

Ring ut bekymren, sorgerna och nöden,
och ring den frusna tiden åter varm.
Ring ut till tystnad diktens gatularm,
men ring till sångarhjärtan skaparglöden.

Ring ut den stolthet, som blott räknar anor,
förtalets lömskhet, avundens försåt.
Ring in det rätta på triumfens stråt,
och ring till seger mänsklighetens fanor.

Ring, klocka, ring... och seklets krankhet vike;
det dagas, släktet fram i styrka går!
Ring ut, ring ut de tusen krigens år,
ring in den tusenåra fredens rike!

Ring in den tid, då andarna befrias
ur själviskhetens sammansnörda band.
Ring mörkrets skuggor bort ur alla land;
ring honom in, den bidande Messias.


Det räcker att se det på bild.
Juldagen

Kategori: Allmänt

Söndag 25 december 2011.

Nu börjar julen sjunga på sista versen, vilket är ganska gott. Jag tycker om julen, men det är så hysteriskt. Det ska handlas julklappar, göras massor av godis, köpas en massa mat och alla ska vara sååååå glada och lyckliga. Skitsnack!!!!!!! va den du är och ät det du vill, julklappar köper man av kärlek och det är inte mängden som avgör hur mycket man tycker om varandra. Hos oss får man vara just den man är, vi köper inte massor av julklappar, äter god mat umgås med familjen och många goda skratt. Det tycker jag är viktigast. Dagen har varit lugn och fridfull, med lite mer julmat. Imorgon kommer nästan hela släkten och äter kalkon det är så härligt att umgås med alla.

Varit hos Anna och Billy en stund, kan inte hjälpa att jag längtar efter mina barnbarn, goa Alize och lille Joey. Det bästa mormor har. Alize kommer till oss på tisdag och sover över, det är så mysigt

Våra diamanter, visst är dom fina.

Personalfest.

Kategori: Allmänt

Måndag 19 december 2011.

Varit på personalfest, med god mat och trevliga arbetskamrater. Jag är så trött, åkte hem tidigt. Orkar inte skriva mer ikväll.

Julgodis.

Kategori: Allmänt

Söndag 18 december 2011.

Nu har jag gjort lite julgodis, det var ingen höjdare men det går säkert att äta. Alize kom hit en stund idag och jag körde henne hem sen. Att komma hem till Anna och Billy är så skönt, där är en värme och lycka känner jag. Allt är lugnt om man nu kan ha det lugnt med en 10-åring, en bebis, hund och katt. Men när jag var där idag Anna stekte köttbullar, Billy tittade på fotboll Alize läste högt för oss, hunden jagar katten och i detta så är det en liten kille som ska ha mat, men det gick bra det också, sen sover han hur lugnt som helst   På det drack vi kaffe och ändå tycker jag att det är så lugnt hos dom.

Tycker att Anna har blivit så glad,lycklig och nöjd med livet. Hon är lycklig det säger hon, att hon har aldrig haft det så bra som hon har nu.

När barnen mår bra, gör Thomas och jag det också.

Julstädning

Kategori: Allmänt

Lördag 17 december.

Började dagen med att städa på övervåningen, det tar sin lilla tid att gå över huset. Dammade, dammsög, torkade golv och pyntade med tomtar och ljus. Nu börja det bli lite julstämning.

Sen kom barnen Anna, Billy, Joey och Anders, man blir alldeles varm i kroppen när man ser dom. Anders tycker det är så roligt med Joey, han kan inte låta bli honom.

Hjålpte Anna med den nya selen till Agne och nan drog faktiskt inte lika mycket som innan. Anna måste kunna gå ut och gå med vagnen och Agne själv.

När jag kom hem bar det av till Jeanette och Tommy, vi firade Jeanettes 50-årsdag i efterskott. Dom var ju i Egypten när hon fyllde år, lika roligt att träffas och sitta och tjöta.

Näää imorgon väntar det nya tag, ska göra godis och baka ett par mjuka pepparkakor.

Pepparkaksbak

Kategori: Allmänt

Torsdag 15 december 2011

Idag var det dags för det årliga pepparkaksbaket. Vi var hemma hos Anna, för det var enklast. Vi mötte Alize vid bussen och sen bar det av hem. Fram med formarna, deg och kavlar sen var det bara att sätta igång. Hade köpt färdig deg enklast så är inte så duktig som förr, när det gjordes deg till 200 pepparkakor. Alize tröttna ganska fort, sen skulle Anna och Billy iväg och skriva på faderskapet ( urlöjligt att man fortfarande håller på med det.) Måste ju finnas ett enklare sätt att göra det på.Men det blev en hel del pepparkakor ändå.
I alla fall så åkte vi hem till oss sen Alize och jag. Vi pysslade lite, mest jag gjorde smällkarameller. Pappersstrutar har jag gjort innan, det ska nämligen bara vara vitt i vår gran i år.
Har lånat ut våra andra julgransdekorationer till Gården.

Nu ska jag gå göra mig en kopp kaffe och ta en macka är hungrig.

Vårt julpyssel.
Joey såg till så att blev riktigt gjort.

Julen närmar sig.

Kategori: Allmänt

Onsdag 14 december 2011

Jag undrar om jag ska hinna allt, tycker inte att dagarna räcker till. Ikväll när jag kom hem från jobbet gjorde jag en mjuk pepparkaka, det blir en till imorgon nästan det enda vi äter i fika till jul.

Imorgon är det pepparkaks bak som gäller, hemma hos Anna. Det blir Alize, Anna, jag och lille Joey får väl hänga med på ett hörn. Ska försöka hinna städa lite också. HERREGUD ge mig fler dagar till jul.

Funderingar

Kategori: Allmänt

Måndag 12 december 2011.

Varför ska man hålla på och skura och feja till jul. Tänker ta det lugnt i år, men tyvärr känner jag mig själv för väl så det blir säkert tvärtom.
Varför ska det köpas en massa julklappar bara för att? Det har vi slutat med, tycker det är skönt. Bara dom små som får.

Man kanske skulle ta och varva ner och tänka på alla som inte kan vara med oss längre.

Det klagas på olika saker och vi hänger upp oss på vad folk säger och tycker. Istället för att tänka efter hur är jag själv och hur beter jag mig.

Det finns alldeles för mycke intriger och skitsnack

Nä denna julen ska jag njuta av att vara med min familj, som nu blivit en till i form av lille Joey.

Tomtepromenad

Kategori: Allmänt

Söndag 11 december 2011

Idag bar det iväg ut i skogen, Tillsammans med våra bästa vänner och barn, barnbarn bar det iväg. Alize och jag tog Agne med oss, så nog blev det motion alltid. Att en hund orkar dra på det viset, halsbandet rök av. Men han tyckte nog det var roligt, massor att lukta på, många människor att skrämma och jaga barn hahahaha. Nä så illa var det inte, men folk har sån respekt för schäfer, så dom fattar inte att fast dom är stora så kan dom vara unghundar. Vilket innebär att dom är i inlärningsfasen, beter sig ungefär som en tonåring man får säga till hundra gånger.

Men vi klara hela promenaden mycket tack vare Alize, som läste vuxenfrågorna för mig.
Vi hann med en fika också innan vi åkte hem.

Jag stack in på Willys och handla, under tiden hann Thomas gå och köpa julgran. Jag har inte fått se den, den ligger ju i sånt där nät ( måtte den se normal ut) jag är inte hundra säker. Vi blev lite sura på varann för jag litar inte på att han har feeling för det här med gran. Han i sin tur skulle överraska mig med gran och jag blev misstänksam.

Jaha sånt är livet.

Nu tar jag sätter mig och tittar på TV och njuter av ensamheten.

Måtte den inte ser ut så här
Anna-dagen

Kategori: Allmänt

Fredag 9 december 2011.

Idag ska man lägga lutfisken i blöt, enligt gammal traditon. Men för mig är det vår dotters namnsdag, har alltid gett barnen varsin present på sina namnsdagar. Anders har ju sin dag- när Anders braskar, slaskar julen och Anna ska man lägga lutfisken i blöt.

Idag har jag varit på begravning, min gamla fasters. Hon var gammal hela 98 år och sjuk, då kan det vara ganska skönt att få somna in.
Alize var med och jag tycker att det är ok, för att göra det naturligt med döden. hon tyckte att det var intressant och inget var obehagligt.

Sen körde jag henne hem, hälsade givetvis på lille Joey. Mormors prins, jag har ju redan en prinsessa.

Blåsten är häftig, några av våra tegelpannor har åkt i backen. Men den ska ju avta hoppas jag.

Nu ska jag titta på Idol, har ju följt det tack vare att jag jobbar fredagskvällar, men ikväll tog jag ut komp. Känns konstigt att först vara på begravning, sen sticka iväg och jobba.

Tack för mig.


Då var denna helgen över.

Kategori: Allmänt

Tisdag 6 december 2011.

Ja detta ha varit en helg i kaos, nu börjar jag att landa men fortfarande är jag omtumlad. Nu kommer det nog att handla mycket om mina barnbarn. Idag kom lille Joey som han ska heta hem. Hoppas att allt går bra med Agne och Manson, för jag tycker nästan lika mycket om dom som mina barnbarn. Men både Anna och Billy är lugna sansade så det ska nog går bra. Nu kommer det som vanligt lite kort på våra guldklimpar.
Gamlamorfar och Joey.Joey med sin farmor.Anders, Alize och lille Joey.Joey i egen hög person.

Underbara helg

Kategori: Allmänt

Söndag 4 december 2011.

Igår blev Anna o Billy föräldrar till en liten kille. Jag fick den stora äran att vara med under förlossningen, från början till slut. Detta var något helt otroligt. Hela förlossningen gick fort efter en del turer fram och tillbaka. Inlagd på förlossningen på fredagen, hem lördag morgon sen upp igen klockan 16 och klockan 19;37 föddes han.

Alize är sååååå stolt hon fick sitta på förlossningen och värma lillebror, han var så kall och hon värmde honom, genom att ha honom intill sig hud mot hud. Barnmorskan sa att detta är den bästa värmen dom kan få. Hon tyckte han skulle vara stolt över en sån duktig storasyster.

Kan inte skriva mer är tom i huvudet, men ändå inte konstig känsla.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en bulle att fira med.


Julmånad.

Kategori: Allmänt

Torsdag 1 december 2011.

Jaha nu är det julmånad, vad tiden går fort tycker inte att det var längesen det var sommar. Nu är tankarna hos min lilla Anna, som har sååååååå ont nu blir det doktorn imorgon hoppas att det löser sig.

Idag var det stora bullbaket, gör bullar istället för lussekatter dom blir så jäkla torra.

Anders har varit ute och övningskört och det går så bra nu, hoppas att inte körkortet är långt borta.

Nu ska jag titta på TV en stund och sen blir det sängen.