blixtgordon

Juldagen

Kategori: Allmänt

Lördag 25 december.

Ja då var julafton över, vi hade jättetrevligt igår. Thomas, Anders, Anna, Billy, Anki, lilla grodan, mamma, pappa och jag. Vi åt och drack gott, skrattade delade ut julklappar, vår lilla groda blev så glad för allt hon fick. Varje paket satt hon en stund och tittade på och verkligen gladde sig åt den. Sen när alla åkt hem, satte Thomas och jag oss åt choklad och njöt.

imorgon bär det av till min bror och svägerska för att äta kalkon.

Blir bilder från julen sen.

Städtajm.

Kategori: Allmänt

Måndag 20 december.

Städade när jag kom hem efter jobbet, imorgon bär det av ut till Bua för lite julafika och julklappsutdelning. Sen är det semeter som gäller, har så många semeterdagar kvar lika bra att ta nu. Känner att jag behöver va lite ledig, jag är faktiskt trött vet inte varför.

När jag kommer hem imorgon ska jag pynta färdigt och göra Brantevikssill, engelsk fudge om jag klarar av det.

Innan när jag var ute med Gordon var det ett riktigt julkort ute, snön gnistra och lyste upp hela skogen. Det var bara saknaden utav tomten som skulle komma ut från skogen.

nu ska jag snart gå och lägga mig nattinatti.

Ännu en helg har gått.

Kategori: Allmänt

Söndag 19 december.

Snön fortsätter att dala ner, sitter och tittar på filmen The day after tomorrow. Inte utan att man blir orolig, är det så här det kommer att bli???? Börjar med kyla och fortsätter med tropisk värme. Som det ser ut nu så bådar det inte gott.
Men jag tror att allt löser sig till det bästa.

Fast det har varit en härlig vinterdag, Anna o jag tog oss en promenad med Gordon. Han älskar snö, blir som en valp på nytt.

Har varit och köpt konstgjort granris till julabocken, det gick inte att få tag i riktigt har frusit fast. Men jag tänkte vad sjutton gör det, att det inte är riktigt det blir jul i allafall. Tänk så skönt nästa år, då är det bara att plocka fram den färdigklädd.

Thomas och jag fick oss ett gott skratt, vår käre katt Howie var försvunnen (trodde vi) ropade och ropade trodde han hade gått ut. Men ingen av oss hade släppt ut honom, men katter kan ju smita ut så fort man öppnar dörren. Men efter ett stund hittade Thomas honom, han hade krupit ner i en låda där det varit julpynt. Fanns lite kvar, men det hade knuffat åt sidan där låg han och sov så gott. Han är helt sanslös den katten.

Nu ska jag se färdigt filmen och sen nattinatti.


Nu är det jul här i vårt hus.

Kategori: Allmänt

Lördag 18 december.

Nu har jag fått riktig julstämning, börja med pepparkaksbak i torsdags, julgröt och glögg på jobbet igår, städning och pyntat idag.Det har blivit riktigt fint här hemma, men det är inte alls så mycket som när ungarna var små. Då var det kaos dan före dopparedan och när dom vakna på julaftons morgon så var allt i tipptopp. Men jag var alldeles slut, tur att det inte är så nu. Imorgon ska jag hämta granris och se om jag gör julabocken iår, sen ska jag faktiskt göra engelsk fudge, och Rocky road tror jag att dom heter.

Tittat färdigt på Robinson, rätt person vann. Nu blir det en promenad med Gordon och sen lite fika.

ÅÅÅÅÅÅ titta det snöar ute, blir en vit jul.Fina små änglar, jag älskar änglar har en liten samling.

Pepparkaksbak.

Kategori: Allmänt

Torsdag 16 december.

Det årliga pepparkaksbaket, Alize jag fixade allt tills Anna kom. Sen var det bara att baka, inga vanliga pepparkakor här inte dinosarier, döskallar, kameler, katter, hundar, lastbilar, kaniner m.m. Alize och jag hann göra några julkort också. Vi har lika roligt varje år vi gör detta, har bakat med Alize sen hon var 1 år. Det är en tradition som vi aldrig ska bryta.

Jag hoppas verkligen att denna snön får ligga till jul nu vore roligt med en vit jul.
Julklappsköpet är klart och nu kan man börja att pynta och städa, fast i en annan ordning givetvis städa först och pynta sen.Lussebaket förra veckanHär bakas det pepparkakor.Första plåten snart klar.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en macka.

Snö, snö, snö.

Kategori: Allmänt

Söndag 5 december.

Idag fyller vår käre vän Björn år, men vi firade honom igår. Tack förresten det var jättetrevligt.
Idag hann jag åka ner till stan, köpte en julklapp till grodan och en liten namnsdagspresent till min dotter. Jag är så barnslig, köper till båda barnen fast dom är vuxna, det har blivit så eftersom Anders och Anna är lite speciella dagar. 30 november, när Anders braskar då slaskar jule, eller tvärtom. 9 december Anna då aka lutfisken läggas i blöt om någon gör det nuförtiden dom är nog få. Man köper ju ofta färdig, ja jag skiter i vilket jag äter inte dallrig fisk.

Sen skulle jag åka om Coop och handla, men dom hade inte det jag behövde. Men kan ni tänka er, kom ut och hade handlat för hundra spänn ändå. MÄRKLIGT.

Kom hem åt lite, sen var det ut att skotta det är bra motion, nu kan man nog unna sig en lite godsak till kvällskaffet eller hur?

Nu blir det TV för resten av kvällen, tänkte tagit en runda till med skyfflen men det får nog vara.

Midvinternattens köld är hård.

Kategori: Allmänt

Torsdag 2 december.

Så börjar dikten av Tomten av Viktor Rydberg, fortsättningen är- stjärnorna gnistra och glimma. Nu är det verkligen sånt väder, det är knappt man vill gå ut. Men samtidigt tycker jag det är bättre än dis och regn, detta vädret kan man ju klä sig efter.

Grodan har varit här en stund idag, vi fikade och hann baka Lussekatter, sen var det Julkalendern som gällde. Sen åkte grodan hem, för hon vill ju inte sova här när hon ska vara hos sin pappa i helgen. - För mormor då längtar jag så efter min mamma.

Nu ska jag fortsätta att titta på Robinson.Bakar lussekatter, fast Alize åt sin deg.Första plåten klar.