blixtgordon

Fest igår.

Kategori: Allmänt

Söndag 30 oktober 2011.

Igår var det fest i WAC-lokalen, vi hade ett band som heter Hårdroxbandet. Dom var skitbra, men tyvärr så kom det inget folk, tycker det är dåligt att folk inte kommer. Förr klagades det på att vi aldrig hade några fester, nu när vi har så kommer ingen. Me4n festen var ganska bra tack vare det eminenta bandet, dom var skitbra.

Trött idag, men följde med Anna, Alize och Agne för lite träning på Agne4. Anette var där och hjälpte till, hon är jätteduktig och Anki finns ju alltid till hands och det är lugnt och tryggt.

Nu blir det till att softa framför TV:n och en kopp kaffe kanske och en god smörgås.

Tack för mig.

Har du någon gång gått in i ett rum och sedan glömt varför du gick in där? Jag tror det är så hundarna lever sitt liv.
Sue Murphy


Fest ikväll.

Kategori: Allmänt

Lördag 29 oktober 2011.

Ligger på soffan och bloggar, Alize har intagit min säng och jag är inte nån större lust att titta på Nickilodien eller vad det heter. Det överlämnar jag med varmt hjärta till Thomas.

I torsdags så var i på GeKås och inhandla lite allt och inget, fick handlat lite till Alize och bebben. Alize köpte själv, sporrar, ridmössa, strumpor och trosor. Köpte också present till Anna från Alize, men det kan vi ju inte skriva här. Alize är sååååå smart, hon hade egna pengar med sig. Men hon sa till mig att jag kunde betala allt så fick jag pengar av henne sen. Det sluta med att hon betalade bara sporrarna och sin mössa den hon ska ha i stallet. Smart va?

Igår var det jobbardag, Alize var hos oss eller rättare sagt hos Thomas. Dom sov så gott när jag kom hem.

Ikväll är det fest i lokalen WAC, det ska bli skoj. Bandet Hårdroxbandet ska spela, har inte hört dom innnan men det blir säkert bra. Hoppas att det kommer mycket folk.

Alize mage krånglar igen, vi pratade idag om det var något hon var orolig för. Men det sa att det inte är, Anna är så nervös för att Alize ska tycka det är jobbigt att få ett syskon och få konkurrens om mammas gunst. För det är så att Anna och Alize har en relation och band mellan sig, som inte går att förklara. Jag har haft en jättebra relation till Anna, men inte så som dom har.
Det är klart detta blir andra syskonet i år, men Anna och Billy blev så glada när dom blev med barn. Det är ju inte så att man kan bestämma riktigt när det ska bli. Men Alize tar nog det bra, så ser det ju ut i många familjer, mina barna, dina barn och våra barn.

Hon är en tuff tjej och hon tycker att det ska bli skönt att ha mamma hemma på dagarna.

Nu stundar helgen Halloween, som vi har börjat att fira i Sverige också. Den kommer ju ifrån Irland och Skottland, kom till USA med emmigranterna på1840-talet.
Vi firar det här också, får inte jämföras med Alla helgons helgen, det är en av de få katolska traditionerna vi har kvar. Vi brukar kalla den för gravsmyckodagen.

Nu tillbaka till Halloween, många klär ut sig och skär ut i pumpor Jack O`Latern.
Jack var en elak smed som sålde sitt blod till djävulen, för att kunna köpa sprit. Googla på honom så kan ni läsa mer, faktiskt riktigt intressant.

Nä nu ska jag slappa och titta på TV en stund, kanske en kopp kaffe till.

Man hinner med nästan hur mycket som helst, om man bara inte gör sig någon brådska.
Anonym.

En bild på den "riktige" Jack O Latern


Den traditionella Jack O`Latern.


Ingen rubrik

Kategori: Allmänt

Tisdag 25 oktober 2011.

Gick till stan för att möta upp några arbetskamrater, vi skulle snacka om ett projekt vi har på gång. Mötet hade vi på Veras ett mysigt litet cafè. Sen gick jag hem, åt lunch och sen bär det av till jobbet. Ikväll blir det vanliga Anders ska övningsköra och sen blir det TV:n och sängen. Det märks att han övningskör bensin kostnaden är väldigt hög, men det får la gå för bara körkortet blir klart. Får nog ta en omgång på crosstrainern ikväll när jag kommer hem.

Lilla Alize är sjuk idag, det är nog en vanlig influensa hon fått med feber och ont i halsen.

Nä nu får jag ta en promenad med den gamla Gordon och sen blir det jobbet.

ÅÅÅ vilken underbar morgon

Kategori: Allmänt

Söndag 22 oktober 2011.

Vakande idag och upptäckte att solen lyste in. Ännu en härligt höstdag, har varit ute och gått med Gordon en liten runda. Sen kommer Agne och då blir det lite längre promenix.

Igår hade vi gäster hemma, Tommy och Jeanette vi åt och drack gott. Sen blev det kortspel och som vanligt vann Tommy. Psst jag tror han tränar inför vårt spel, för han vinner nästan alltid. Jag tar det inte så allvarligt, men Thomas kan tycka det är jobbigt när han får stryk av Tommy. Det blev också en hel del goa skratt och mycket snack. Det är lika roligt varje gång dom ska komma vi har jäkligt roligt ihop.

Kommer nog att skriva mer sen efter promenixen, kanske blir det lite kort också.

Ja då var det helg igen.

Kategori: Allmänt

Fredag 21 oktober 2011.

Precis kommit hem från jobbet, och sitter och tittar på den gamla serien Goltuppen. Kommer inte riktigt ihåg den och vilken klass den håller, men än så länge funkar den bra. Anna ringde mig innan och då hade hennes svärmor ringt, och hon sa att - Det är inte klokt nu är det bara 6 veckor kvar tills det dags. Det ska bli så himla roligt, men det blir ännu roligare för Anki detta är ju hennes första barnbarn. Jag vet ju hur det va,  när Alize kom, den glädjen går inte att beskriva.

Annas graviditet har gått så fort tycker jag, men säkert inte för henne. Hon har ju så ont av foglossningar, men hon ska till läkaren på måndag så då blir hon nog sjukskriven. Hoppas att hon blir det, för hon behöver vara hemma ett tag. jobba heltid och ha ett hem att sköta det kostar på.

Nää nu ska jag titta färdigt på filmen sen blir det sängen.

Inorgonkväll kommer Tommy och Jeanette hit det ska bli roligt. Sitta och tjöta och det brukar bli många goa skratt ihop med dom.

Lugnt och skönt.

Kategori: Allmänt

Torsdag 20 oktober 2011.

Nu ligger jag här i soffan,resten av familjen sover Thomas, Alize, Howie i sängen och Gordon på golvet vid Alize säng.
Dom ska ju alltid titta på Robinson, jag väljer annat att titta på. Jag kan höra dom ligga där nere och skrattar och kommenterar personerna i programmet. Vid halv nio, brukar jag servera dom fika idag blev det stora kanelbullar och saft och te. Kanske gör jag detta för att plåga mig själv, eftersom jag inte får äta sånt. Nu har jag snart gått ner 10 kg vad säger ni om det va??? Fan vad jag är duktig, visst får man berömma sig själv. Har inte ätit godis eller fika på 6 veckor, roligt är att nu börjar det synas folk börjar kommentera det. Det är bara att fortsätta, nu tycker jag inte att det är svårt längre. Men jag måste säga Prisa Gud för bars av alla det slag, blir man godissugen så tar man en bar med allehanda smaker och mycke protein.

Idag är det den 20:e, tänk förr när ungarna var små då var det skönt när den 20:e dök upp. Man kunde handla igen, det blev ofta storhandla och jag baka alltid bullar och matbröd själv men ändå ville inte pengarna räcka.

Nu är det annorlunda, nu kan man unna sig lite mer.

En kopp kaffe och en bar nu mums.

MMMMMMMMMMMMM

Kategori: Allmänt

Onsdag 19 oktober 2011.

Började dagen med att köra Anders till hans nya "jobb" hur man nu kan kalla det för jobb. Han ska vara på Klara en arbetsmarknadsåtgärd. Tycker inte att det är klok att en ung människa ska gå ett sånt jobb. Han har en bra svetsutbildning, men saknar körkort. Det blir tyvärr stopp många gånger då. Nu ska han få läsa in teorin på Klara och sen vara ute och jobba. betalningen är ca 8000/mån det är inte klokt. Med den lönen ska han betala hyra på 4000 och fackföreningsavgift och mat och andra räkningar.
Det är kränkande för människor att behöva få så lite betalt, när man utför ett jobb. Då menar jag alla spelar ingen roll vilken ålder du har, vissa har jobbat hela sitt vuxna liv och har inte bett om att få bli utan jobb. Jag hoppas att han får ett jobb snart, så han slipper gå där.

Om en stund ska jag åka till min chef och ha utvecklingssamtal eller vad det heter.
Sen bär det av till jobbet och en kväll med dom härliga ungarna.

Trööööött

Kategori: Allmänt

Tisdag 18 oktober 2011.

Fyy vad jag var trött idag. Vaknade vid halv 8 gick ut med Gordon och snabbt in igen och gick la mig. När Thomas väckte mig till frukost var jag totalt slut. Jag har ju problem med mina ögon, får nog gå till läkaren. Men jag får ju aldrig det gjort, förstår vad min har fått sin envishet ifrån. Nu har det blivit riktigt höstväder, med blåst och regn tänkte jag skulle tagit moppen idag. Men vädret tillät inte det.
Nu sitter jag här och dricker te med datorn och TV:n som sällskap. Men jag har en fotvärmare också, vår käre katt Howie. Tänk om man kunde koppla av lika bra som en katt, då skulle vi nog hålla oss friskare.
Vår gamle Gordon ligger nere hos husse, han orkar inte gå upp på andra våning längre. Jag tänker ofta på hur tiden kommer att bli när han inte finns längre, jag vet att det kommer att bli fruktansvärt.
Vi pratade om det i helgen och hur det kommer att bli. Huset kommer att bli väldigt tomt och tyst, jag vet ju hur det var när min gamle hund dog. Han blev 16 år och mamma och pappa kunde höra hur han hoppade ner från soffan i flera månader efter att han var borta.

Jag vill ju så gärna ha en hund igen, men Thomas vill inte, men än är inte sista ordet sagt i den frågan.

Nu ska jag dricka te och kura skymmning.

Livet har lärt oss att kärlek inte består av att stirra på varandra utan att titta i samma riktning.
Antoine de Saint-Exupèry

Lyckad dag

Kategori: Allmänt

Måndag 17 oktober 2011.

Idag har jag varit och vägt mig, hade gått ner 1 kg till heja heja. Nu har jag tagit 6 kg på 6 veckor. Jag är helt nöjd med det, tänk att jag inte har ätit nåt godis på 6 veckor bra va?

Tänk att idag har mina föräldrar varit gifta i 58 år, det är inte många som kan skryta med det. Tror att deras generation är den sista som kommer att kunna fira så lång tid som gifta.
Det är ju många som gifter sig, men många skiljer sig också.

Thomas och jag har hängt ihop i 34 år, men vi är inte varken förlovade ellr gifta. Men det har gått bra ändå.

Nu ska jag titta på den danska serien " Den som dräper" skitbra.

Den som inte åker vilse får inte se mycket

JOLO

Bilder från helgen

Kategori: Allmänt

Söndag 16 oktober 2011
Förkylning på gång.

Kategori: Allmänt

Söndag 16 oktober 2011.

Känner att nu är det dags för mig, att ta del av den årliga förkylning. Det har börjat att klia i halsen, näsan rinner och jag har haft problem med rinnande ögon. Men vad gör det om hundra år, går ju över om en vecka ungefär.
Igår var vi och tittade på när Alize red, det var Clear Round tävling. Hon var så duktig hon hoppade 50 cm.
Vädret var fint och alla hade trevligt. Sen åkte vi hem till oss,där väntade Thomas och Billy och en hel back med krabbor som skulle kokas. Jag tycker det ser så hemskt ut, när man släpper ner dom i grytan med kokande vatten.
Agne var nära att få sig ett nyp i nosen, jag ska säga att hade krabban fått tag så hade han haft kortare nos.

Nääää nu ska jag gå upp och åka till Anna hämta Agne och gå en lång promenad, sen blir det en kortare med Gordon när jag kommer hem.

Sen blir det en visit hos Suss och Björn sitta och tjöta och ha det allmänt trevligt, som man alltid har hos dom.

Då var det snart slut på denna veckan.

Kategori: Allmänt

Torsdag 13 oktober 2011.

Jag tycker veckorna går så himla fort, det är nästan bara måndag och fredag. Tyvärr gåt helegen också förbannat fort.
Började denna dagen med att Anders övningskörde, vi hämtade Agne åkte ut till Getterön och släppte honom. Sen bar det iväg för att hämta Alize och köra till ridningen. Sen hem och köra middag och sen blev det soffan.
Har börjat virka små Converse-skor till lilla bäsen. Det är så pluttigt att virka, jag har gjort en, få bli den andra i helgen.

Igår höll Gordon och på att bli överkörda. Vi gick på övergångsstället och en bil kör rakt emot oss, bromsa inte in utan bara körde på. Fick hoppa undan och dra Gordon med mig, föraren var inte många dm från att klippa oss. När han kom ut i rondellen höll han på att krocka med en bil. Sen är det någon som har sett en vettvilling köra runt i rondellen.

Jag är glad att vi klara oss, även om han hade klippt oss och polisen kommit, så hade vi ju troligtvis varit skadade. Gordon hade säkert varit död, för han var närmast bilen.

Nä nu ska jag inte tänka på det mer utan titta på TV och drar filten omring mig.

När du är åttio år gammalhar du lärt dig allting, du måste bara komma ihåg det.

                                                                                          George Burns.

EM here we come.

Kategori: Allmänt

Tisdag 11 oktober 2011.

Där satt den, nu är vi klara till EM. Det var en jäkla spännande match, trodde aldrig detta. Många klagar på Zlatan och det kanske är befogat, men kanske behövs han ändå. Finns inte så mycket mer att säga idag än.

HEJA SVERIGE TILL EM 2012.

Deppigt.

Kategori: Allmänt

Måndag 10 oktober 2011

Det var det inte roligt att komma till kursen och väga sig. Jag hade gått upp 0,2 kg, för mig är det mycket har lyckats så jäkla bra hela tiden innan. Men nu är det bara att torka tårarna, spotta i nävarna och ta nya tag. Jag har troligtvis ätit för lite--- ja ni hörde rätt man kan äta för lite. Maskineriet håller sig inte igång, måste arbeta hela tiden. Jag kände på mig att det var något som var fel, det kändes i hela kroppen, men jag hade minskat i måtten.

Nä nu till något annat, allt har varit bra på jobbet. Men det hade hänt lite på Tångvägen, ett hus brann idag tidigt på morgonen. Personen som bodde där klarade sig som tur var.

Nu ska jag forsätta att titta på den nya serien på kanal 4 Den som dräper. Den verkar bra. Jag har druckit mitt kaffe och tröstat mig med smörgås.

Att erkänna ett misstagär att tillstå att man blivit klokare.
                                                                           Johann Kaspar Lavater.
                                                                      

Jaha.

Kategori: Allmänt

Söndag 9 oktober 2011.

Nu var det söndag igen, helgen går så himla fort. Men man ska njuta av den och det gör jag. Tycker på nåt sätt att lugnet har lagt sig på alla fronter, sköööönt nu kan man äntligen börja se framåt.
Igår fick jag en sån konstig känsla, här var så mörkt och kallt Thomas hade satt på värmen, tänt värmeljus och lagat mat. JAG FICK julstämning, tänkte så jäkla roligt nu är det två stycken små barnbarn som vi ska fira med.
I år ska vi vara hos Anna, Billy och Alize på kvällen, Anki kommer också. Vi har alltid så roligt när vi träffas, mycke god mat, skratt och glada miner.

Idag har jag som vanligt varit ute och promenerat, tänkte först att jag skulle gå själv för jag skulle gå en bit. Men Gordon tittade så på mig jag hade inte hjärta att lämna honom hemma. Han fick följa med, vi gick till Coop dit gick bra men vi skulle hem också. Det ska jag säga att det gick inte fort, min puls låg säkert under vilopuls hahahaha. Men nu vill han inte gå någonstans innan ikväll.
Sen när jag kom hem plantera jag tulpan-påsklilje-pingstliljer lökar, få se om det kommer upp nåt till våren.
Nä nu ska jag åka till min bror och sen är det möte.

Vår Herre har skapat nötterna, men han har inte knäckt dom.

                                                               Goethe.Löööördag

Kategori: Allmänt

Lördag 8 oktober 2011.

Vilket fint väder idag, kände att det ska bli skönt att komma ut och gå. Först gick jag ut en promenad med Gordon. Sen åkte jag och hämta " lille Agne" vi gick en lång promenad, strandpromenaden bort till Djupa dräkt (Ankaret). Det blev en runda upp till stan också. Ni får inte tro att jag ratar vår älskade Gordon, men han orkar inte gå så långt. Nu när jag ska motionera mer så behöver jag ha en ung, snabb hund som hänger med.
Nu har vi ätit en god middag och druckit  Sweden Rock vin till det.
Tycker att jag har gjort mig förkänt av det. Nu har jag lagt mig i soffan och tittar på mina älsklingsfilmer. Millenium-triologin. Börjar givetvis med Män som hatar kvinnor, sen följer jag på med dom andra två.

Får nog tända lite ljus också så det blir riktig stämning.
Äntligen

Kategori: Allmänt

Fredag 7 oktober 2011.

Nu har det äntligen kommit besked om vad vår lilla groda har haft i magen. En bakterie eller parasit som hon fick i Turkiet. Nu blir det antibiotika sen blir hon bra. Det var ju tråkigt att hon fick det där, men vi trotsar allt grodan och jag. Det blir fler resor.

Nu är jag mer orolig för Anna, som har sååå ont, hoppas att det är foglossning och inget annat. Hon måste lära sig att ta det lugnt och att jobba lite mindre. Nu har hon varit hemma idag och ska vara hemma på måndag.

Imorgon blir det en promenad med Gordon och sen blir det en längre med Agne, tänkte att vi tar en promenad till stan och strandpromenaden, och kanske ända bort till KSA.

Nä nu blir det lite TV innan sängen kallar.

Måndag igen.

Kategori: Allmänt

Måndag 3 oktober 2011.

Dagen började med att jag var väldigt trött, sovit dåligt inatt. När jag väl har kommit upp på mopden och stannar till vid Coop för att köpa min dagliga dos av mellanmål och tidningen. Ringer mobilen, svarar, - Mormor det är Alize kan du hämta mig jag har sååå ont i magen, så gråter hon. Klart att mormor åker hem igen, bytar fordon och åker och hämtar vår lilla groda. Hon får vara hemma hos morfar, jag måste åka till jobbet. Men det är inga problem hon diggar sin morfar. Alize hade ringt mamma också men hon kunde ju inte svara med en gång, så hon ringde upp skolan sen och sen prata hon med mig. Jag sa att hon behöver inte åka hem, för grodan har det hur bra som helst hos morfar. Sen körde jag henne hem, kunde komma ifrån jobbet en stund.

Hoppas att det löser sig med hennes mage, det är så oroligt när man inte vet vad det är. Anna fick lämnat in ett prov idag får höra vad dom säger när svaret kommer.

Nu ska jag berätta en hemlighet för alla. I 4 veckor har jag varit med i en grupp som ska ändra sina matvanor och det har gått bra 5,5 kg. Känner inte att jag har försakat nåt, joooo godiset MEN jag har INTE ätit godis på 4 veckor. Känner inte ett enda sug efter det, ändå har vi godis på jobbet som är lätt att öppna plånboken för att köpa. Men icke så Nicke. Så det går skitbra, just nu har jag ätit mitt sista mål mat mycke protein och en stor kopp kaffe ( det sista är nog inte så nyttigt men ett måste för mig)

Nähä nu ska jag titta på CSI

Fest!

Kategori: Allmänt

Lördag 1 oktober 2011

Ikväll blir det fest på Solviken, alla som hjälpte till på W&W är bjudna på mat och dricka. Det är Oktoberfest nu så det blir nog mycke dricka. Men jag ska vara en duktig flicka och vara nykter. Vi ska fira min mammas 80-årsdag imorgon, med middag ute på Parasollen vill gärna vara pigg och alert då. Nu känner man att hösten är på antågande, fick våta löv i huvudet idag när vi var ute och gick. Men jag tycker hösten är mysig, man kryper in och "kurar skymmning" tänder ljus och tar fram den varma filten.

Nä nu får jag göra mig klar, det är ju så med åren att det tar längre tid att bli något vackrare.

Mer info imorgon om hur festen va

Hejs svejs.