blixtgordon

Städning

Kategori: Allmänt

Tisdag 30 mars.

Började med att städa köket idag när jag kom hem från jobbet. Strök satt upp nya gardiner och imorrn tar itu med nästa rum.
trevligt på jobbet idag mina stora grabbar kom och hälsa på, det är så himla skoj.
Annars har dagen flutit på som vanligt

En gigg nu kaffet tog jag innan.

Erfarenhet är inget annat än gott minne.

Thomas Hobbes.

Röd volvo

Kategori: Allmänt

Måndag 29 mars

Var och hämtade vår nya bil idag. En röd volvo kombi 1994 års-modell. Gammal men det är bättre att ha en gammal bil, som man kör till den ska skrotas. Det känns skönt att kunna köpa sin bil kontant och veta att bilen är vår inte bankens.

Anna och Billy får låna vår gamla bil så länge, eftersom Annas bil krånglar igen.
Annars har dagen varit som vanligt, tycker inte att jag har hunnit med når idag, eftersom vi åkte och hämta bilen.
Men imorgon ska jag sätta igång och påskpynta, lite fjädrar, kycklingar och påskkärringar.

Ska ta en kopp kaffe nu och en cigg.

Det främsta syftet med barnkalas är att påminna dig om att det finns värre barn än dina.

Katherine Whiteborn

Tung dag

Kategori: Allmänt

Fredag 26 mars.

Idag begravdes Sebastian, det var tungt. Men begravningen var väldigt fin, mycket fina låtar,både rap och hårdrock.
Det är svårt att se föräldrarna och visst tänker man: skulle vi klara av det att mista ett barn. Ja det gör man, pratade med en bekant som sa det att man gör det. Hon har en vän som miste sin son i en olycka och visst är livet svårt och blir aldrig mer sig likt, men på något sätt överlever man. Jag tror att det är vår överlevnads instinkt som gör det.
Efter begravningen följde några med oss ner till gården och fika och alla sa samma sak, att det var en så fin begravning.
Nu sitter jag på jobbet och skriver, brukar jag aldrig göra men här är inga ungdomar då kan jag göra det.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg sätta mig ute på trappan och filosofera lite.

Ibland liksom hejdar sig tiden ett slag
och någonting alldeles oväntat sker
Världen förändrar sig varje dag
men ibland blir den aldrig densamma mer.

                                                           Alf Henriksson

Våffeldan

Kategori: Allmänt

Torsdag 25 mars.

Fick städat idag, sen hämta Alize. Sen var det dags att äta våfflor, det är så jäkla gott. Alize och jag börja vårstäda i trädgården och vi såg att blåsipporna har kommit upp. När löven var borträfsade såg vi oxå krokus. En promenad med Gordon hann vi oxå med. Sen blev det korv med bröd, Thomas skulle försöka grilla, men vår engångsgrill hade nog blivit fuktig, för det bara rök från den.
Imorgon är det en tung dag, då ska Sebbe begravas kommer säkert att bli jättejobbigt för många ungdomar. Men både Anna och jag kommer att finnas där.

Jag har tagit en kopp kaffe och ciggen tar jag i nästa reklampaus.

Avsluta varje dag och var färdig med den. Du har gjort vad du har kunnat.

Ralph Waldo Emerson.

Alize och morfar fixar sina våfflor.
Anna och Billy lassar upp. Anders som kom senare va säkert orolig att det inta fanns några kvar. Men ingen risk jag hade bakat många.Blåsippan ute i backarna står niger och säger att nu är det vår. Tja inga blommor än, men små små knoppar.Fina krokus.


Nu var denna dagen över.

Kategori: Allmänt

Onsdag 24 mars.

Dagen började med att åka till svensk bilprovning med den gamla volvon. Man är alltid lika nervös, men det var bara några mindre fel. Dock får vi byta en skärm, men sen går den ett år till.

Annars har dagen varit som vanligt, imorrn är det dags för att hämta grodan och sen kommer resten av familjen för att äta våfflor.

Nu ska jag titta på Efterlyst och ta mig en kopp kaffe.
Ciggen tar jag när jag går med Gordon.

Erfarenhet är något fantastiskt. Den hjälper dig att känna igen ett misstag när du begår det på nytt.

Anonym.

Solig dag.

Kategori: Allmänt

Tisdag 23 mars.

Vilket väder här har varit idag helt underbart. Visst känner man att våren är på väg, och nu på söndag går vi över till sommartid. Hur var det nu man gjorde? drog man fram klockan eller bak? Klart det är fram, du plockar ju fram utemöblerna, sen när det är dags att dra bak den, så plockar man in möblerna igen.

Idag har det varit bankrån på Håsten och vem var där då, om inte mina föräldrar. Mamma var framme och tog regestreringsnumret på flyktbilen. Ja jag säger då det, klart det ska vara pensionärer som gör det. Men jag blev rädd tänk om dom hade dragit vapen. Mamma sa att det var bara unga pojkar, dom var 3-4 st.

Nu ska jag titta på The Mentalist

Druckit kaffe och rökt en cigg.

Pengar är som gödsel. De gör nytta endast om de sprids.

Francis Bacon

Måndagmorgon.

Kategori: Allmänt

Måndag 22 mars.

Här sitter jag nyduschad och nyklippt, känner mig som en vårblomma hahahahaha. Tänkte att jag skriver nu innan jag åker till jobbet, för när jag kommer hem är jag trött.

Alize var visst hemma från skolan idag, väldigt förkyld. Pratade med en av Anders kompisar innan, det är ju ännu en ung människa som har tagit sitt liv. Ännu en till som Anders kände, så nu är det dags för begravning igen. JAG FÖRSTÅR INTE DETTA, vad är det som är fel.

På fredag ska vår Sebbe begravas så det blir en tung dag, vi ska höra med elever på Munkagårdsgymnasiet på floristprogrammet om dom kan göra en fin lite krans från oss.

Nää nu ska jag klä på mig och göra mig klar för jobbet.

Kaffet har jag här jämte mig och ciggen kommer sen.

Att läsa en bok för första gången är som att finna en ny vän; att läsa om den är som att återse en gammal bekant.

Kina.

Nyklippt

Kategori: Allmänt

Söndag 21 mars.

Idag fyller Anders 24 år, vi hade kalas igår eftersom det var en viktig Man United match idag. Han kom hit nöjd dom vann.
Själv är jag nyklippt och är oxå väldigt nöjd. Tack Susie.
Jag har varit på bio med Alize Det regnar köttbullar den var 3 D som skithäftigt.

Nu är det måndag imorgon, veckosluten tar fort slut, men det är roligt att vara jobbet igen.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och schhh säg inget en liten chokladbit till.

En vis man gör sist det en dåre gör först.
Latin


Här är vi samlade på Anders kalas. Billy fattas men han dök upp sen.

Fredag 19 mars

Kategori: Allmänt

Nu bär det snart av till jobbet, har varit och handlat inför kalaset imorrn, Anna är snäll och gör tårtorna ( stavas det s? ser konstigt ut) Anders har beställt Dajmtårta, har varit och köpt paket från Alize till honom. Körde Alize till skolan i morse, vi var sena som vanligt. Det är som att hon inte förstår att när hon sitter och drömmer, att klockan går i alla fall. Men vi hann p.g.a att mormor körde för böter alltså jag fick det inte, men hade blivit stoppade så vet i katten om jag inte hade fått cykla till jobbet ett tag.


Nu en promenix med Gordon, han ligger här ute vägra komma in en av hans kära tikar löper. Nu har det satt igång, börjar en fortsätter dom andra sen men det är en bra bantningskur för honom det är inte mycket han äter. Han bara ligger ute i trädgården och luktar ibland kommer det ett litet ylande oxå.

Det är inte lätt att vara man i hundarnas värld.

Hinner nog ta en kopp kaffe innan jag åker.

Oavsett om vad du tror att du kan, eller om du tror att du inte kan, blir det helt rätt.

Henry Ford.

Promenad med Alize

Kategori: Allmänt

Torsdag 18 mars.

Alize hämtade jag vid tre-tiden, sen var vi hos gamlamormor och gamlamorfar och fika. Det är alltid så gott att komma hem till mamma o pappa och bara sitta o prata. Alize lämna en tavla till gamlamorfar på oss pappa,jag,Anna och Alize fyra generationer.

När vi kom hem var det dags att gå en promenad med Gordon, vi gick ganska långt, men inte Alize för hon lekte häst så hon sprang nästan hela vägen. Stackars Gordon fick oxå vara häst hon skulle ha honom till att galoppera, vad gör han inte för Alize så han fick allt hänga med. Vi tog lite kort oxå. När vi kom hem vankades det hamburgare och sen blev det fika som vanligt serverades vaniljmunkar.

Nä nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg GODNATT.

Vill du vara glad själv får du först glädja andra
NorgeHär är det röjt i skogen.


Hello

Kategori: Allmänt

Onsdag 17 mars.

Jag sitter här alldeles ensam, Thomas sover, Gordon har fått sin kvällspromenix och Howie är ute på jakt. Har sett en sån bra film ikväll Freedomland hette den. Samuel L Jackson ochJulianne Moore var med. Den handla om en mamma, som kom till sjukhuset och berätta att någon hade kapat hennes bil. I bilen fanns hennes 4:åriga son och själv var hon skadad. Hon sa att det var en svart man som hade kapat bilen, så givetvis blev det kravaller. Men polisen som spelades av Samuel L Jackson trodde inte riktigt på henne, så efter mycket sökande och snack med mamma, kom det fram till att pojken av ren olyckshändelse hade druckit hostmedicin och dött av det. Mamma blev så chockad så hon fick hjälp av en man att gräva ner pojken. Hennes tankar var ju att hon hade försummat pojken för att umgås med sin älskare. Filmen var så jäkla bra.

Idag har vi kört en massa skräp på jobbet, man samlar på sig mycket och saker går sönder, så det var gott att bli av med det.
Imorgon kommer vår lilla groda, hon har redan pratat med morfar och talat om, att hon vill ha hamburgare till kvällsmat och givetvis vår fika på kvällen.

Nu har det hänt igen, förr, förra veckan tog en ung människa livet av sig  och i helgen var det en ung man igen. När ska detta sluta? Nu är det 6 st människor som inte har orkat leva längre, ocg detta i vår lilla stad. Det är så fruktansvärt man känner verkligen med föräldrarna, nästa fredag ska det vara begravning för Sebbe, det blir en jobbig dag.Tänker ofta på Sebbes föräldrar undrar hur det går för dom och vilket helvete dom måste genomgå.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, ciggen tog jag när Gordon och jag var ute.

En vän är en person som kommer när andra försvinner.

Walter Winchell.

Kalas

Kategori: Allmänt

Söndag 14 mars.

Födelsedagskalas idag Thomas fyller år hela 58 år fan vad tiden går. Anna,Billy,Alize, Anders, Björn och Suss var här. Vi hade trevligt som vi alltis har ihop. Thomas fick nya tändstift till Pontiacen, en tröja oxh en låda öl och blommor. Nu sitter jag här själv och skriver precis kommit in med Gordon, släppt ut katten. Nu ska jag sätta mig vid TV:n en stund.

Inget mer kaffe idag ciggen är rökt.

När du tror att du kan sluta upp med att förändra dig är du slut.
Benjamin Franklin.

Mamma och Pappa.

Kategori: Allmänt

Lördag 13 mars.

Tänkte berätta lite om mina föräldrar. Börja med pappa Ralph, som nog är den snällaste människan som finns.Han har varit en lugn pappa, men om han blev arg sååå blev han det. Men det var inte ofta. Han arbetade som vaktmästare på Brunnsberg där vi oxå bodde i ca 18 år. Så jag och min bror är verkligen Brunnsbersungar. Jag kan aldrig komma ihåg att skällde på oss ( det skötte mamma om hihihi) Förr så fick man ställa vinflaskor och andra glasflaskor i ett speciellt rum i källaren, dom samlade pappa ihop och pantade, sen blev det en Lisebergsresa. Pappa trodde inte på aga, men faktiskt en gång fick jag en smäll, det var så här- vi skulle åka till min moster i Gävle tidigt på morgonen och därför skulle jag komma hem tidigt. Vi var ett helt gäng som höll till bakom Karamellfabriken (som det hette då) det ligger utmed västkustvägen. Det blev sent och pappa hade varit i affären och köpt tidningen samtidigt letat efter mig. När vi kom och han såg det, blev han så arg han tog tidningen och slog till. Inte hårt, men jag hade aldrig varit med om nåt sånt förr. Pappa ångra sig så fruktansvärt han bad om förlåtelse flers gånger. Pappa har lärt oss att simma, sjövett,läst sagor för oss, föhörde oss på läxorna, hjälpte och uppmuntra alltid oss.När min bror råkade i trubbel fanns pappa där och stötta.Sen har han fortsatt att vara en lika snäll och lugn morfar, farfar och gjort samma saker med sina barnbarn. Tänk alla sagor han har läst för dom och berättat för dom om gamla tider.Nu gör han likadant med sitt barnbarnsbarn Detta är min pappa som idag är 86 år gammal, men jag hoppas att vi får honom kvar ett antal år till.

Mamma Anne-Marie, hon är tryggheten för oss alla. Mamma var jobbade hemma i många år hon var dagmamma. Sen har hon varit inom vården i många år. Hon finns för oss alla, det är mamma som man vänder sig till när det är något som är jobbigt. Har alltid kunnat prata med mamma om nästan allting, hon har lyssnat, tillrättavisat men alltid trott på oss. Har man varit ledsen finns hon där, men hon kan oxå vara väldigt vass, det är nog inte roligt att bli ovän med henne, hon har vad man kallar skinn på näsan. Mina kompisar kunde sitta och prata med min mamma om jag inte hade kommit hem. Vårt hem vad alltid öppet för alla våra vänner, vi bodde bara i en trea men där fanns alltid plats. En sak jag har tänkt på, är att det fanns alltid mat till alla, vet inte hur hon gjorde men det räckte alltid. Så är det fortfarande, Jag är 52 år går fortfarande hem till mamma om jag är ledsen eller vill prata och hon finns där. Det är som Anders säger vad ska vi göra när mormor inte finns. Tänk alla sommardagar som alla barnbarnen ville sova över ute i Näs ( där ligger vår sommarstuga) aldrig några problem, det stektes pannkaka och frukost med Oboy och smörgås. Sen sprang dom omkring antingen nakna eller pyjamas i trädgården innan dom skulle lägga sig. Precis som min bror och jag gjorde, detta gjorde man för att bli jagad.
Både mamma och pappa har alltid låtit oss få bestämma mycket själva, dom har alltid gett oss råd stöttat oss. Gjorde vi något fick vi ta konsekvenserna av våra handlingar, men dom har alltid funnits där för oss. Mamma har aldrig sagt att- så gör inte mina barn, aldrig rökt eller druckit. Hon visste att vi var varken bättre eller sämre än någon annan.
Mamma är 78 år och det är som hon säger att hon har två önskningar det är att pappa går bort före henne, hon vet, vi vet att han kan inte leva utan mamma och att hon inte ska överleva barn, barnbarn och barnbarnsbarn.
Tänker på speciellt på två tillfällen när min mamma visade hur hon är. Det var när Anna skulle berätta att hon skulle ha barn ( hon hade inte fyllt 19 år) mamma tittade på henne och sa- Jaha du var det inte värre, jag trodde ni skulle emmigrera till Amerika, du och Micke blev ihop när ni var unga, så det är inte säkert att det håller. Men det finns så många ensamstående mammor och det går bra för dom.( hon visste inte hur rätt hon skulle få) Mamma och pappa har alltid ställt upp för sitt barnbarnsbarn Alize.
Andra tillfället var när Anders körde bil onykter och krockade, han skadade sig ganska illa. Då skulle jag åka hem och berätta för mamma och pappa, när jag berätta och också talat om att han inte var nykter sa mamma- när du nu åker upp till honom, så ger du honom en dask i ändan och sen säger du att mormor älskar honom och att hon lycklig för att han lever.
Detta är min mamma precis som hon är, klippan i våra liv.
För ni ska veta att dom har inte haft det lätt alltid, med två ungar som var raggare. Folk kunde till och med fråga om möblerna var hela när våra kompisar hade varit hemma, då blev mamma svart i ögonen och sa- här har varken försvunnit eller gått sönder något och dom är inte värre än någon annnan, bara att dom hörs och syns mer. Mamma har sagt klaga och skälla på mina barn, barnbarn det sköter jag själv det ska ingen annan göra.

Jag kan nog säga att vi har fått en helt underbar uppväxt.

Mamma och pappa jag älskar er.
Mamma när hon trivs bäst, när vi är hemma där allihopa.Pappa min goa pappa.
Min mamma och pappa.Fyra generationer.


Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg


Varje dag av ditt liv är ett blad i din historia.
Arabiskt

Dimmigt

Kategori: Allmänt

Onsdag 10 mars.

Vilken dimma det är ute och halt. Så det är inte jag som är dimmig, jag menar ifall ni läser överskriften. Sitter och väntar på att hämta Anders, han är och tittar på fotboll på krogen. Givetvis är det Man United som spelar mot ?. Vinna eller förlora det märks nog på honom när jag hämtar honom. Anders är inte fotbollsintresserad han är FANATIKER, han har varit på Old Trafford och det var det bästa någonsin sa han. -Mamma jag börja gråta när jag fick se deras olika bucklor som dom har vunnit, jag kan inte fatta att man kan bli så tokig i fotboll. Men det är hans intresse.Nu har jag hämtat en nöjd Anders m.a.o dom vann.


Hoho våren är du på väg?

Kategori: Allmänt

Tisdag 9 mars.

Tyckte att jag fick lite vårkänslor idag, fåglarna kvittrade, solen värmde vaf kan man mer begära.
Har varit hemma från jobbet idag, fick gå hem igår har varit så förkyld. Men med Alvedon och ompyssling så är jag klar för att köra igång imorrn.

Att jag känner mig så glad, beror nog på att min dotter äntligen har fattat att hon ska bromsa lite. Hon är igång från morgon till kväll jobbar, kör sin dotter till dans och ridning. Städar och bakar och pysslar om sitt hem, men nu har hon bestämt sig för att varva ner och se positivt på livet. Hon har en underbar liten familj som hon ska vara rädd om. Det var längesen hon hade det så här bra så nu ska hon bara njuta.

Ibland räcker det att solen tittar fram, så ser man ljusare på allt.
Annars är det som vanligt med vår familj, Anders är forfarande utan jobb, han söker och söker men det är inte lätt. Men som han säger det ordnar sig.

Nu ska jag ha en kopp kaffe ciggen har jag redan rökt upp.

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Söndag 7 mars.

Jag är väldigt dålig på att skriva, men jag tycker inte att jag har haft ork till det. Det har inte heller hänt nåt speciellt i mitt liv, var med lilla grodan och red i fredags hon är så jäkla duktig. På Långfredan ska hon vara med och tävla, det ska bli skoj.
Har blivit förkyld men ska ändå jobba imorrn, får se om det blir värre då kanske jag får krypa ner i sängen och bli där nån dag.

Hjälpte mina föräldrar att flytta möbler från min gamla fasters hus, det ska säljas men så mycket där finns att ta vara på och slänga. Det är ju ett helt liv som ryms innanför dessa väggar, min faster är 97 år. Men nu är vi äntligen klara och det känns skönt.

Nu en kopp kaffe och en cigg

Små stjärnor lyser också i mörkret.

Det var längesen.

Kategori: Allmänt

Tisdag 2 mars.

Nu var det ett tag sen jag skrev, men har inte haft någon lust. Förstår inte att jag är så trött och håglös, vill inte göra nåt. Men jag började faktiskt att måla på jobbet idag, måsta fräscha upp lite.
Nu ska jag sätta mig framför TV-n och slappa sen blir det sängen.

Kaffet är uppdrucket och ciggen är rökt.