blixtgordon

Det var denna dagen

Kategori: Allmänt

Måndag 28 februari 2011.
Idag har det blivit en så där go dag, när allt bara blir så braaa, Anders har fått sitt körkortstillstånd nu är det bara att tuta och köra. För Anna flyter det på bra, kan inte bli bättre.

Idag är det 25-år sen Olof Palme blev mördad. Jag vet precis vad jag gjorde då, Thomas kommer in med HN och slänger den på sängen och säger - Palme är mördad! kunde inte tro att det var sant eller är det ett skämt. I så fall ett mycket dåligt skämt. Men det var det tyvärr inte.
Hela Sverige blev tagna på sängen, sånt hände inte här. I andra länder men inte i här, Sveriges oskuld försvann den natten.

Sen inträffar det igen med Anna Lindh det är inte klokt. Samma reaktion då, vad är det som händer???

Nu till Hollywood, ska titta på Oscars-galan.

Kaffet är urdrucket och ciggen rökt.

Den som lever utan galenskap är inte så vis som han förmodar.
Francois de la Rochefoucauld

Nu är det lördagskväll.

Kategori: Allmänt

Lördag 26 februari 2011.

Vakna sent idag, efter frukost (som jag varje morgon blir serverad av min man) la jag mig i sängen tittade på skidor. Jag älskar ju nästan all sport. så det är toppen nu när det är VM.
Gick en lång promenad med Gordon, det är så skönt och sen kunde jag faktiskt unna mig en semla. Jag fullkomligen ääääälskar semlor skulle kunna äta varje dag.

Sen har det bara varit slötittande på TV och jag har faktiskt läst ut boken Ledarskap av Ceasar Millan. den var skitbra, där har vi mycket att lära.

Nu blir det ett bloss en kopp kaffe och promenad igen.

Sånt är livet som hundägare, fast det är ju det som är nöjet att komma ut och röra på sig.

Att sköta sig är att se till att man hinner med det roliga.

Magareta Krook.


Så här vill jag att det snart ska se ut.

Är det någon som inte håller med.

ute blåser vintervind eller vad är det heter.

Kategori: Allmänt

fredag 25 februari 2011.

Vaknade tidigt idag, hade varit uppe ett antal gånger på natten. Vill ni veta varför? Jo vi har haft övernattning med ungarna på gården. Nu lider jag av sömnbrist, har nog varit uppe n gång i timmen och sagt till att nu måste ni sova. Det är klart att det är skoj att ligga och snacka, men vi har ju grannar vi måste tänka på.
Men vi hade jätteroligt igår, badade badtunna och myste, många hade aldrig badat i tunna innan. Det blev en upplevelse.
Morgonen blev seg, uppe tidigt som sagt va och en kopp kaffe sen är man som vanligt igen.

nu ska jag bara ta det lugnt ikväll, förresten har börjat att läsa en nu bok. Sharon Osbournes memoarer Extreme, den verkar bra.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe, sitter och lyssnar på Magnus Bert`ne han är bara så bra.
Får berätta mer om boken sen.


Den som inte åker vilse får inte se mycket.

JOLO

Lugnt och skönt.

Kategori: Allmänt

Tisdag 22 februari 2011.

Skrev visst fel datum i söndags, men det gör väl inget. Det var ju den 20:e inte den 19.
Men idag är det i alla fall rätt eller???????

Min stackars lilla groda har fått öroninflammation, hon har så ont man får ju inte antibiotika nu för tiden. Vilket är både på gott och ont, det är ju inte bra att käka antibiotika för mycket. Barn ska ju bygga upp egen motståndskraft, om man äter det för mycket kan man ju bli immun emot det. Kanske inte så bra när man behöver det.

Igår var det Rockkarusellen som gällde, vi höll till på Rådhuset och det var 7 st band som uppträdde. Våra pojkar från Läjet var med och dom var givetvis bäst.

Näha nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe, ciggen får jag inte glömma.


När du är åttio år gammal har du lärt dig allting, du måste bara komma ihåg det.
George Burns.

hejsvejs.

Kategori: Allmänt

Söndag 19 feb 2011.

Igår var det en jättetrevlig kväll. Ölprovning i kåken, med chili con carne och barhäng. Det måste vi prova igen, då kanske jag kan vara med körde igår.
Dom fick fem flaskor, där dom skulle lista ut sort, smak, procent och sen ett eget omdöme.

Det är inte så enkelt som man tror, speciellt inte ett gäng raggare som dricker Tuborg, Carlsberg, Falcon. Det finns så oändligt många olika ölsorter.

Kvällen blev inte så sen det var skönt.

Det har varit ett hektiskt veckoslut, först torsdag. Alize på röntgen hade ramlat i skolan och hade ont i armen, men det var inget som tur var. Fredagkväll uppvakta vår käre svärson, som har fyllt trettio. Lika roligt att komma dit och sitta och tjöta. Vi la ihop hela familjen + Anki biljett till Göteborg i april Hard Core Superstar och en  helg med övernattning det är dom väl värda.

Har gått en lång promenad med Gordon och sen ska vi åka och titta på Valparna hos Anki.
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en semla.

Fy fasiken så kallt.

Kategori: Allmänt

Tisdag 15 februari 2011.

Nu är det så förbannat kallt jag tror aldrig jag får upp värmen. Inatt har jag haft två tjocka täcken på mig + joggingbyxor+ en tröja och ändå frusit.

Men vi går ju mot varmare tider. Idag har vi varit i Tvååker, hela arbetsgruppen och löst en del problem och det kändes jättebra.

Tittat på Grannfejden på TV det är inte klokt att vuxna människor håller på som dom gör.

Alize ringde mig idag hon var så lessen, för en kompis i skolan hade varit dum mot henne. Hon ringde både mig och Billy eftersom hon inte kan nå Anna vissa tider på arbetet. När Billy kommit hem lugnade hon sig.

Nu ska jag ta en kopp kaffe ciggen är redan rökt.

Det är bara om man börjar, som det är omöjliga kan bli möjligt.
Anonym.

Söndag igen

Kategori: Allmänt

Söndag 13 februari

Fasiken vad helgen går fort, nu är det redan söndagkväll. Här sitter ma och skriver om vad??? egentligen ingenting, dagen har flutit på som vanligt, lång promenix med Gordon och sedan soffan med min bok.

Jag är lite orolig för Anders, han har ju en knök på sin axel, hoppas att det inte är nåt allvarligt. Själv var jag på mammografi i torsdag, kan inte annat att skratta. När Alize frågade vad jag skulle göra på sjukhuset sa jag - dom ska fotografera mina bröst, vilken blick jag fick från henne. Fick förklara att det var röngten det gällde, hon gav mig en lättad blick.


Nää nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg, vovven har redan varit ute.

Att erkänna ett misstag är att tillstå att man blivit klokare.
Johann Kaspar Lavater.

Vilken härlig dag.

Kategori: Allmänt

Lördag den 12 februari 2011.

Vilken härlig dag, solen skiner och det går att promenera ute. Väntar på Anna vi ska gå en promenix med den gamle hunden.
Visst är det härligt när man känner att det är vår i luften? Fåglarna kvittrar på ett helt annat vis och dagarna blir längre och längre och man blir äldre o äldre. Men det gör väl inget, så länge man håller sig frisk och kry.
Hör Gordon ute i trädgården, där råka väl gå någon på cykelbanan, han har så mycket att stå i för fyra löptikar på området och hans måste ju bevara sin manlighet. Äter dåligt och ligger bara ute i trädgården och vädrar i luften, ja det är inte lätta att vara hund.

Nä nu får jag ta en snabbpromenad med Gordon, Anna ringde nu hon blir försenad. Men han måste kissa nu.

Man upptäcker inga nya världsdelar om man inte har mod att släppa alla kuster ur sikte.
Andrè Gide.

Fredag

Kategori: Allmänt

Fredag den 11 februari 2011.

Nu bär det snart av till jobbet, vi arbetar till 24:00 ikväll. Men det är bara mysigt att jobba på kvällar, sitta och prata med ungdomarna och titta på TV.

Har precis kommit in från en promenad med vår kära gamla Gordon, han var ovanligt pigg idag trippade så lätt och med nosen i backen.

Blir inte så mycket skrivit idag, för jag ska köra hem lilla grodan, för Anna är sjuk så hon orkar inte hämta henne.

Jag håller på att läsa en bok av Cesar Millan, den är skitbra, Vet att det är många som kritiserar hans metoder, men jag tycker dom är bra. Hans sätt att se på "människans bäste vän" är sunt.

Så här ser han på hunden.

1 Djur
2 Hund
3 Ras

Han tar oxå upp problemet med "kamphundar" att vissa har såna hundar som är starka, tror dom att dom själva är starka.

Nää nu måste jag sluta. Har fått min kopp kaffe och rökt min cigg, nu ska jag köra hem grodan (Alize)

Man kan mycket väl hålla sig med nostalgi så länge man inte lever i det förflutna.

Lionel Bart.
Cesar med några av sin hundar.


"Gamla faster"

Kategori: Allmänt

Nu har jag blivit "gamla faster" förtydligande, min bror har blivit mofar. Det är så roligt, ännu ett barnbarnsbarn till mamma o pappa.

Nu har jag inte skrivit på länge, men ibland är det svårt att skriva. Antingen så lever man ett ganska vanligt liv, eller så är man lat. Men det känns bra idag, många knutar har knutits upp och det är skönt. Var ute med Gordon för en liten stund sen ( 23:15) när vi gick upp mot skogen hördes det ett riktigt hemskt skrik, gick lite närmare men kunde inte se vad det va. Tror att det var en uggla eller någon annan rovfågel, lät lite som ur en skräckfilm. Men vem behöver vara rädd, när man har världens bästa vakthund med sig hahahahha.

Nu ska jag titta på TV en stund till.


Var dig själv. Alla andra är upptagna.
Oscar Wilde

Våren är på väg

Kategori: Allmänt

Söndag 6 februari 2011.

Tycker att våren verka vara på antågande. Idag när vi var ute och gick ( Gordon och jag) fåglarna kvittar på ett helt annat sätt och det luktar lite vår ute, även om det är kallt så är det något som ligger i luften.

Idag var det månadsmöte på WAC, men jag var bara med en stund, skulle hem Alize och Anna kom. Vi skulle se på The Twilight new moon. Den var  bra nu, tar vi trean nästa gång. Mysigt att kunna sitta tre generationer och titta på en film som alla gillar.
Tandläkaren imorgon, ska laga ett hål ajajajajaj.

Annars är allting bara bra, tycker att livet leker just för tillfället. Nu väntar jag bara på att maten ska vara klar, så är det dags att äta kolla på TV och bara njta av söndagen.
Väntar på att Kajsa ska höra av sig, Alex ligger på förlossningen och nu är det bara att vänta.


Om du önskar att dina drömmar skall gå i uppfyllelse, får du inte sova för länge.
okänd.