blixtgordon

Utflykt

Kategori: Allmänt

Lördag 28 augusti.

Åkte till Göteborg idag med Suss o Björn. Tittade på bilar, där var den utställningen som brukar vara där varje sommar. vi hade tur med vädret och fick se många häftiga bilar, sen åkte vi iväg och åt på Tildas på Herkulsegatan. Det är vår f.d svärson som visade oss detta stället för ett antal år sen. Har varit där fyra gånger nu, lika god mat varje gång. Sen bar det av hem, ganska möra efter Suss 55-årskalas igår.
imorgon ska Anna och jag åka till Ikea, vi ska ha en mor och dotter-dag. Det var längesen vi hade det, Anna behöver verkligen det. hon behöver koppla av och njuta. Jag bjuder på mat och shoppingen får hon stå för själv.

Nu ska jag at en kopp kaffe och en cigg.

Lite bilder från fredag och lördag
Solsken!!!!!

Kategori: Allmänt

Torsdag 26 augusti

Vilken härlig dag, Jeanette, jag och Gordon var ute och gick en promenad. Det är roligt att vara ute o gå med Jeanette, man kan prata om allting med henne. Det finns bara ett par vänner jag kan göra det med, Jeanette, Suss och Anna N. Kan iofs prata med min dotter om mycket, men vissa saker pratar man inte med sina barn om. Man ska vara mamma och inte en kompis, men Anna sa en gång när hon inte mådde så bra- Du är mamma när du ska va det och kompisa när du ska va det. Det är roligt att höra, då blir der varmt i en mors hjärta.

Sen var det dags att hämta grodan, hon hade en kompis med sig hem, dom lekte i trädgården och hade Gordon som "barnvakt" han släppte dom inte ur sikte. Han är helt underbar den hunden, han kommer att vara saknad när den dan kommer när han inte finns längre.
Avlämning av grodan i Trönninge, när hon ska vara hos sin pappa, vill hon inte sova över här för då längtar hon så efter mamma.

Nu ska jag titta på TV en stund sen sängen.

Ciggen har jag rökt kaffet smaka gott.

Skoldags

Kategori: Allmänt

Måndag 23 augusti

Då var det dags för ungarna att börja en ny termin, efter skolan kom dom till gården för att visa sina schema. Alla berättade vad dom hade gjort i sommar och börja sen fråga om vi ska tomtegröt innan juluppehållet. Visst är dom härliga, grodan har oxå börjat idag prata med henne och det hade varit bra. Alize är så duktig, hon är ensam hemma tills Billy kommer från jobbet. Han ställer verkligen upp för vår lilla groda, annars hade Anna inte kunnat jobba som hon gör.

I lördags var vi på Tjörn, vi var ett gäng från WAC. Tittade på modellbilar, fanns oxå möjlighet att köpa men jag tyckte det var för dyrt.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.


Denna skulle man ha i full skala.

Grodans födelsedag

Kategori: Allmänt

Fredag 20 augusti.

Idag är det inte en vanlig dag, för idag är det Alize födelsedag. Tänk 9 år, kan inte fatta det, när man tänker tillbaka på dessa åren så har det got så fort!!!!!.

Hur annorlunda blev det inte för Anna, att bli mamma 2 månader efter att man tagit studenten. Jag kan inte säga att jag hoppade upp och slog klackarna i taket, när jag fick reda på att vi skulle bli morföräldrar. Men nu tog Anna och Micke detta beslutet och då får man ställa upp. Dom höll ihop i 8 år, det var ganska lång tid ändå.
Men Alize är det bästa som finns och hon förgyller vår vardag, ibland blir vi ovänner så det bara ryker om det. Men sånt är livet det är ingen dans på rosor, fast det finns säkert dom som tror det.

Jag glömde kameran när vi skulle iväg, men det gör ju inget för Anna tog kort. Men det är så typiskt mig.
Vi var där allihopa mogagga, gamlamorfar, Anki, Frida, David, Wilma,Tova, Anders, Thomas och jag. På eftermiddagen var Elin och Rebecka där och sen skulle Ludde komma.
Vi fick som vanligt gott att äta och en god tårta som Anna hade bakat.


Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

Den som ingenting har att göra är alltid upptagen.
Svenskt ordspråk.

Ännu en dag till ände.

Kategori: Allmänt

Onsdag 18 augusti.

Vad dagarna går fort, redan torsdag imorgon. Nu har jag snart jobbat en hel vecka. På fredag fyller vår lilla groda år, tänk 9 år tycker inte det var längesen hon föddes.

Nu sitter jag här i min ensamhet, vilket jag tycker är mysigt. Har alltid tyckt om kvällarna, när barna var så älskade jag kvällar. Alla andra i familjen hade gått och lagt sig, man kunde höra dom ligga och snusa i sina rum. Då tog jag mig en kopp kaffe och njöt av tystnaden.

Känner mig lycklig och varm inombords, vet inte riktigt varför. jo det vet jag nog, lever ett harmoniskt liv med Thomas och våra barn mår bra. Anna är lycklig och Anders börja komma till rätta med sitt liv. Kan man som mamma ha det bättre och idag fick jag höra vår lilla grodas röst igen. Jag blir alldeles varm i hela kroppen när hon ringer och pratar. Alize har varit med sin pappa, ute och åkt lastbil. hon behöver verkligen få vara själv med sin pappa,det har hänt mycket under några år för henne och det är inte alltid lätt att sortera upp allt. Sen  tror jag dom har förbannat roligt när dom är själva.


Nu har jag druckit en kopp kaffe ska röka ciggen om en stund.

Livet är för viktigt för att tas på allvar.
oscar Wilde.


Några bilder som visar hur jag känner mig just nu.Funderingar.

Kategori: Allmänt

Tisdag 17 augusti.

I lördags var vi ute med några vänner, jag körde så jag hade all tid i världen att sitta och titta på folk. dom vännerna vi var med i lördags, männen då förstås ser ganska råbarkade ut. Långt hår, fulltatuerade och kommer i "raggarbil". När vi kom in på Soöviken, så kommer många kvinnor i min ålder 50-55 år fram ganska så berusade och klänger på dessa killar. Vad är det som gör att dom blir skogstokiga när dom ser dessa män? Tar ingen hänsyn till flickvänner eller någon annan. om dom bara så hur patetiska dom är. Jag har  sen jag var 15 år umgåtts med killar som ser ut så, , för mig en dom som vem som helst. Jag kan inte förstå vad som händer med dom. Killarna fick nästan freda sig från dessa fulla kärringar. Skärp er medelålders kvinnor, ni gör ju bort er.!!!!!!

Det bar iväg till Sjönevads marknad i lördags, sen blev det mat på Mandys hemma 04:30

Söndag TRÖTT en annan är inte van vid att vara uppe så länge.

Nu har jag börjat att jobba, det är skitkul. Vi har inte öppnat än, måste städa och plocka undan innan besökarna kommer

Nu ska jag sätta mig och titta på TV en stund, kaffet och ciggen är avklarad.

Kommer lite blandade bilder.
Kompisarn badar.
Lyckliga Alize.


Här har är bilderna på dom "eftertraktade" männen

Sjuk vovve.

Kategori: Allmänt

Torsdag 12 augusti.

Stackars gamle Gordon, idag var det veterinärsbesök. Han får något som heter fukteksem, p.g. a hans tjocka päls. Så blir det sår och han kan inte låta bli dom,utan slickar nu blir det krage ett tag. Lite salva oxå. Anna är alltid så rädd att det är sista gången och att jag kommer hem med bara ett koppel. Men vi får hoppas att det dröjer. nu ska han bli frisk, men vist ser han konstig ut, liknar mest en nakenhund. Han är nämligen rakad på flera ställen på ryggen.

Alize har varit här i två dagar, jag fick bra hjälp av henne idag när Gordon skulle skötas om.

Hon är helt underbar lilla grodan, jag har lovat henne att om hon kommer alltid att vara nr ETT. Det är viktigt att inte behandla barnen olika, för det är då det uppstår svartsjuka. Det är inte barnen själva som framkallar svartsjuka, det är vi vuxna när vi inte tänker på hur vi behandlar barnen. Jag kan med stolthet säga att Anna har aldrig fått höra - du som är stor får tänka på att du får vänta eller att inte göra si eller så. För det är inte hur vi vuxna säger eller gör, det är hur barna uppfattar det och det kan såra väldigt mycket.

Ciggen och kaffet har jag redan njutit av.

Ju mer man tänker, desto mer inser man att det inte finns något enkelt svar.

Nalle Puh.

Ojojoj

Kategori: Allmänt

Måndag 9 augusti.

Nu var det längesen jag skrev, får bli bättre på det.

Helgen har varit bra, Alize sover över här onsdag till fredag. På fredagen skulle hon åka och rida, så det blev en fika först hos oss.
På lördagen var vi hos Michael och Maggan och titta på deras lille valp ( Bosse) han var så bedårande sööööt. Jag kunde äta upp honom, men alla hundvalpar är ju söta.
På  eftermiddagen tog vi oss en tur med Bonnevillen, träffade då Matte, Lisa och barnen satt och prata en stund. Sen bar det av hem, för att äta kräftor, det är ju ganska gott vi satt där alldeles själva. Men sen ringde telefonen och det var Matte, han fråga om vi ville åka med en stund. Självklart det är roligt att folk ringer och frågar, det händer inte så ofta.
vi åkte ner till stan där träffade vi Anna, Billy och lilla Alize, så vi åkte med dom hem sen. En trevlig lördag.
Söndag färgade Anna mitt hår och givetvis var lilla grodan med och förgyllde tillvaron. Sen kom Anders hem och vi åt makrill och spenat, det är förbannat gott.
hämta Alize idag på morgonen, sen åt vi frukost på altanen.
Idag ska vi gå på museum och titta på utställningen Titanic lite kulturella måste vi vara.


Vad en generation anser vara lyx anser nästa vara nödvändighet.
Anthony Crossland.


Matt-skurning

Kategori: Allmänt

Tisdag 3 augusti.

Fick ge mig i kast med en matta, Howie hade sparat lite matrester där. Han tyckte väl att han skulle stå för middagen idag, men jag tror att jag avstår.

Den är så förbannat tung, men jag fick släpat ut den och skurat nu ska den bara torka oxå.

Hämtade grodan på eftermiddan, hon hade sovit över hos Tova men sen ville hon att mormor skulle hämta. Hon var så där låg idag oxå, men det är inte lönt att fråga henne om något. Hon sluter sig som en mussla. Efter ett tag berättar hon mycke för mig, det är en hel del som jag får reda på. Men det behåller vi för oss själva Alize och jag.
Men hon mår inte alltid så bra, ibland känner hon sig osynlig har hon sagt till mig.

Hon sa inte så mycke idag, men sen kom mamma och då sken hon som en sol. Jag brukar ju inte hålla på och säga till mina barn hur mycket jag älskar dom, det vet dom redan att jag gör. Men jag måste säga att Anna är en helt underbar mamma. Dom är så tighta så det är nästan hemskt, men Anna är en stor trygghet för " grodan"

Imorgon får Anders äntligen sin parabol till Viasat, tur för fotbollen börjar snart.

Läste ut min bok idag -Jag är Ozzy.

Slutorden var bra: Gällande vad som ska stå på gravstenen så är det inga konstigheter.
Om jag blundar kan jag se det framför mig.

Ozzy Osbourne född 1948
död närsomhelst
Han bet huvudet av en fladdermus.Thomas och Anders

Lilla grodan, Anna och Billy.Har rökt en cigg men inte druckit kaffe.

Det största misstaget du kan göra här i livet är att ständigt frukta att göra ett.
Elbert Hubbard

Bad-dag

Kategori: Allmänt

Måndag 2 augusti

Hämtade grodan vid halv tio
, sen  åt vi en god frukost som Thomas hade dukat upp.

Fint väder, så Alize o jag drog till Näs och träffa gamlamormor-morfar. Vi hann ta ett dopp oxå, men vattnet var alldeles brunt. Det berodde på vinden så det kom från Himleån, men det gick att bada ändå.

Sen blev det fika och gamlamormors goa bullar och kakor.

bjöd Alize på Mc Donalds mat, så slapp Anna fixa mat åt henne hemma.


Nu blir det en cigg men inget kaffe.

Den som ruvar på hämnd håller sina sår öppna.
Francis Bacon

Solen tittade fram idag.

Kategori: Allmänt

Söndag 1 augusti.

Tänk att det redan är augusti, tiden går fort. Igår var vi i Falköping på bilträff. Som vanligt många bilar att titta på, vi brukar ju åka till Tidaholm och sova över. Men denna gången åkte vi fram och tillbaka, men det är inga problem när man har sina härliga vänner med sig.
När vi kom hem igår låg det en hälsning från mina föräldrar, dom är underbara hade köpt en bok till mig : Jag är Ozzy: Min stora idol, vilket mina föräldrar vet om. Jag blev jätteglad för boken.

Idag har jag varit med Alize när hon skulle rida, hon är så duktig.

Nu ska jag sätta mig framför TV:n som vanligt.

En kopp kaffe och en cigg.

Det verkliga sättet att spilla tid är att räkna timmarna
Francois Rabelais.
Här kommer några kort från helgen.


Jag är Ozzy.


Människor frågar mig hur jag har kunnat överleva och jag vet inte vad jag ska svara.
Om man hade radat upp alla ungarna på min gata där jag växte upp och fråga vilken av oss som skulle bli 60 år, ha fem ungar, fyra barnbarn och hus i Buckinghamshire och i Beverly Hills, inte fan skulle man satt några pengar på mig.
Men här är jag, beredd att berätta min historia, med egna ord, för första gången.


Dom sa att jag aldrig skulle skriva den här boken.
Men dom kan dra åt helvete- för här är den nu

Nu måste jag bara komma ihåg nåt........................................................................HELVETE jag minns ingenting.


Så börjar boken Jag är Ozzy, Läs den.