blixtgordon

Blåsigt

Kategori: Allmänt

Fredag 31 juli.

Igår var Alize och jag gjorde stan osäker. Först spelade vi minigolf, berättar inte resultatet det är hemligt. Träffade Anna och Billy på stan dom hade varit och ätit med Tommy, Sussie och lille Jason. Vi gick upp på torget där fick Alize hoppa bungijump jätteduktig. Vi hann handla oxå Alize köpte ett par öronhänge och ett halsband, inte riktigt min smak men hon tyckte om det, så då körde vi på det.
När vi kom hem fikade vi och va uppe till en stund in på natten, är man ledig så.

Anders är sjuk, feber, kräker och mår allmänt dåligt. Var på apoteket och dom tyckte han skulle kontakta sjukvårdsupplysningen, media blåser ju upp det här med svininfluensan man blir ju orolig. Men han få se på någon dag till.
Ikväll ska vi bjuda Anna, Billy och Alize på middag på Mandys i Älvsered, Anders skulle ju oxå varit med men han orkar inte, få väl bjuda honom sen, det ska vara lika.
Nu sla Alize o jag titta på TV.

Här tar Alize ett hopp upp i det blåAlize högt upp i det blå

Bockstensmannen

Kategori: Allmänt

Onsdag 29 juli.

Började dagen med att städa, bädda rent och en promenad med Gordon. Ringde Anna och hörde om vi skulle göra något tillsammans. Vi tog med oss Alize och hennes kompis Tova till mossen ,där man hittade Bockstensmannen 1936. Tjejerna tyckte det var lite spännande och vi pratade om hur tyst där var i skogen inga fåglar som sjöng, men vi hörde korpar lite spökligt och mysigt.Berättade om hur man hade hittat honom och att man trodde att han hade blivit dödad då. Inte visste man att man hade hittat en kropp från medeltiden. Dom tyckte det var spännande. Plockade blåbär, där fanns jättemycket blåbär och lingon, hade jag bara haft gummistövlar med mig skulle jag plockat mer. Tog en fika oxå, det är så mysigt att sitta ute i skogen och bara va.

Tjejerna sprang omkring och skrattade, men ibland är jag lite orolig för lilla grodan, vissa stunder kan hon se så lessen ut, jag vill bara att hon ska må bra. Det är svårt att förstå hur hon känner det, Thomas och jag försöker förklara för henne att  hon kommer alltid att va nr 1, även om Anna får mer barn kommer alltid Alize att va något speciellt. Kommer givetvis att älska alla barnbarn lika mycket, men Alize är den första och kommer så att vara. Hon ska veta att mormor och morfar finns här alltid, hit kan hon alltid komma om det är något.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Här hittade man BockstensmannenHät hittade man Bockstenmannen

tillägg

Kategori: Allmänt

Tisdag 28 juli
Nu som först har Howie lämnat sitt byte ifred eller har han fått tag i den, från klockan 16:30 till  22:50 har han legat och lurpassat på den stackaren. Snacka om att ha tålamod att vänta ut sitt byte

Lat dag

Kategori: Allmänt

Tisdag 28 juli.

Tänk att vara katt och ha det tålamodet, just nu har vår Howie legat i ca 2 timmar!!!!!!! och väntat på en mus som har krupit in i hålan på en sten. Jag tror nästan att jag ska försöka rädda den stackarn det är den värd. Tänk att ligga där med dödsångest och bara vänta.
Annars har det inte hänt så mycket idag, handlat lite mat, hade ju bestämt att vi skulle bjuda ut ungarna på middag imorrn, men där är inte öppet innan fredag hoppas att dom kan då.
Blev tillfrågade om vi skulle åka med till Danmark på fredag, men ser det går inte för jag ska jobba på Stonesfestivalen i Falkenberg.
Imorrn vill jag träffa min lilla groda längtar.

Nu en kopp kaffe och en cigg

Guld-dag för Sverige.

Kategori: Allmänt

Måndag 27 juli
Grattis Sara till ditt VM-guld och världsrekord på 100 m fjärilsim.

Jaha så var det dags med regn igen, får det aldrig nog. Började dagen med att köra Anders o Michau till ÖB, dom skulle handla. Sen tog vi en sväng om Jysk där jag köpte ett bord och två stolar till vår nya veranda. Fick oxå tag i en klotång så nu ska Gordon få fotvård eller heter det tassvård kanske. Åkte ut till Anna för att få lite assistans, vi löste det bra. Lilla Freja ( katten) blev alldeles tokig och fräste åt Gordon väluppfostrad som han är skulle han hälsa. Inte populärt. Han drog sig undan, men inte hjälpte det fram med klotången och vi fick klippt frambenens klor, dom andra får vänta till imorgon. Tillslut blev det hemfärd till Gordons stora glädje " borta bra men hemma bäst" det ordspråket stämmer in på vår käre hund. Innan hemfärd blev det ett litet snack med Alize, hon hade sin nya tröja på sig med Betty Boop. Jag blir alldeles varm i hela kroppen när jag ser Alize, hon är det bästa som finns. Vi har ju bara henne så hon är vårt allt. Ingen i hela världen får behandla henne orättvist, då kommer mormor och hon är inte att leka med, fråga dom som vet. Hon ska komma till oss som vanligt på torsdag hoppas att det blir väder till att spela minigolf då. På onsdag ska vi bjuda vår barn Anna,Billy, Anders och Alize på middag på ett ställe som heter Mandys, ligger i Älvsered ett riktigt raggarfik med underbar mat.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

Solga söndag

Kategori: Allmänt

Söndag 26 juli.

Sov jättelänge idag vi var i Falköping i helgen. Åkte på fredan hade följe med Ludde, Kennet, Deas, Lasse, Patricia, Lille Karl Tummen, Magnus och Titti. Det är roligt att åka ett helt gäng, det är nästan som förr i tiden. Kom upp till Falköping vid 2-tiden, då körde vi mot Tidaholm. Skulle vara hos Loffe på kvällen, vi sov oxå över där. Det var så konstigt att svänga in på uppfarten, när inte Marianne satt  ute i trädgården och vänta allting blev så konstigt. Men Loffe verkar kunna hantera att hon är borta, men han sa att ibland vaknar han på natten och undrar om hon har gått upp eller nåt. Livet måste gå vidare.
Efter en god frukost åkte vi in till Falköping, mötte upp dom andra i gänget. Gick runt och tittade på bilarna handla lite grejor, vi slag om vem som köpte den mest onödiga saken. Men jag fick aldrig reda på vem som gjorde det. Sen åkte Thomas och jag till Ingamaj och Jonny och fika, tillbaka till Loffe och åt med middag. Det är ett jäkla flängande men det får man stå ut med, det är inte så ofta vi träffas. Vid 5-tiden åkte vi tillbaka till Falköping för att vara med i cruisigen, vi var på campingen först, där satt vi och snacka om hur jävla roligt vi har ihop. Alla åldrar, vi är som e, man ska vara sig själv och inte försöka att spela en roll, för någon gång så faller den och man visar sitt rätta jag.
Sen ringde vår dotter då var dom på väg upp till oss, vi hann bara träffas en liten stund för sen skulle vi ut och cruisa, åkte med petterson i hans cadillac cab, men bara en stund för sen kom regnet , cabben åkte upp. Vi hade trevligt ändå, sen lämna vi dom tog vår egen bil cruisa lite, sen ringde vår svärson Billy och dom ville åka med oss hem, för deras lilla kattunge inte skulle behöva vara ensam hemma så länge. Klockan 02:00 var vi hemma efter en jäkla rolig helg.
Och nu en kopp kaffe och en cigg.
Dollargrin i Falköping

 I goda vänner sällskap

Regnig dag

Kategori: Allmänt

Torsdag 23 juli.

Ett sånt jäkla väder , regn regn regn. Hoppas att det blir bättre väder imorrn då åker vi till Falköping och Tidaholm. I Tidaholm ska vi hälsa på Loffe, sen drar vi till Falköping Nasco meet titta lite på bilarna och cruisa. Idag fick vår lilla groda sin önskan uppfylld, en liten kattunge. Söt liten sak som ska heta vad vet jag, hon kommer säkert på nåt namn.
Såg ett program om unga mödrar på TV ikväll.Kommer ihåg när vår dotter fick grodan, ( vår dotterdotter)många tyckte inte det var klokt att skaffa barn så tidigt, hon hade inte fyllt 19 år. Men jag glömmer aldrig vad min mamma sa, när Anna skulle berätta att hon var gravid. Mormor sa - va det inte värre, jag trodde ni skulle emigrera till Amerika. Anna och Alize pappa bestämde sig för att behålla barnet, som förälder ställer man ju givetvis upp. Trodde inte att det fanns så många fördomar om unga mammor, men det fick man både se och höra. Som någon sa till mig, vad har hon ställt till med, hur ska det gå, hur vissa tittade på henne när hon kom med barnvagnen.Och det har gått bra, fast hon har varit ensam mycket, så har hon klarat det galant. Vi är verkligen stolta över vår dotter, börja jobba lite när Alize bara var 8-9 mån. Inget körkort i början cyklade med den lilla, envis. Skotta snö på vintern innan hon körde till jobbet, skötte det mesta själv hela veckorna, eftersom Alize pappa jobba borta hela veckan.
Ingen ska någonsin säga att Anna inte har hjälpt till med försörjningen, hon har verkligen lärt sig att vända och vrida på varje slant. Efter ett par kämpiga år har hon det bra både privat och ekonomiskt.
Hon är värd att bli lycklig.
Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg

En helt vanlig dag

Kategori: Allmänt

Tisdag 21 juli.

Kom inte i säng innan klockan 03  sov en stund i soffan igår, det får vara slut med det. Annars har det inte hänt något speciellt städat färdigt och fått medd från Anna att dom har det jätteroligt i Danmark. Alize behöver verkligen detta att få rå om mamma och Billy alldeles själv, fast hon är 8 år så är hon en liten och behöver faktiskt lite extra ibland. Hoppas att resan till Tunisien blir av nu oxå.
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en cigg

Städdag

Kategori: Allmänt

Måndag 20 juli.

Jaha idag tog jag mig i kragen och städade av riktigt ordentligt. Det är ett jäkla kånkade på dammsugaren upp och ner för trapporna, men det går. Idag åkte vår lilla groda med sin mamma och Billy till Legoland, hoppas att hon får riktigt roligt. Jag vet att hon kommer att bli ännu gladare när hon kommer hem,jag vet något hon ska få men det är fortfarande en hemlis.
Thomas har snickrat på en altan idag, vi ska ha en liten utanför vår inglasade, där kan man sen sitta , när det blir för varmt därinne. Vädret kunde varit bättre, har sprungit med tvätten ut och in såg ut att bli regn ena stunden sen solsken. Mitt vackra blåmärke börja skifta i andra färger nu, men jag kommer nog att få ha det länge.
Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en cigg

Festen är över.

Kategori: Allmänt

Söndag 19 juli.

Festen är över, mullret har tystnat, en och annan amerikanare kör förbi. Dagarna ute på Getterön har varit skitroliga, jag står på linen och tar emot bilarna hur roligt som helst. Många trevliga människor träffar man, det är inte många som gnäller. Fredagen börja klockan 9 och jobba till 16 solen sken det var varmt och gott. På kvällen åkte vi ner till stan med Suss, Björn, Börje, Therese, Emma, Manuel, Michael och dom bägge små knoddarna. Satt utmed Rosenfredsgatan och titta sen dök vår lilla groda upp, Hela gänget var ute och cruisade, hon följde med oss hem skulle ju oxå jobba ute på fältet.
Lördag morgon började med att jag synade trappan åkte kana hela vägen ner, fastna med armen i räcket. Kom ner på sista trappsteget trodde att jag hade brutit armen, det gjorde så in i helsike ont. Kommentarerna från Alize och Thomas va - mormor du väckte mig. -slog du dig. Va fan tror han. Det första jag tänkte på vem ska jobba för mig ute på fältet" plikten framför allt". Vädret var inte så bra på lördan, regnet öste ner, men det kom folk iallafall. Dom flesta var glada och trevliga, dessa människor är såna. Kände på eftermiddagen att min arm börja göra ont, när jag tittar på den är där ett blåmärke som jag aldrig har skådat innan och en knöl. Men det blir väl bättre.
På kvällen var vi en stund hos Björn o Suss, vi åkte en vända genom stan när vi skulle hem, festen var i full gång.
Nästa helg bär det av till Falköping och Tidaholm.
Nu tar jag en kopp kaffe och en cigg.

Sommarfest

Kategori: Allmänt

Fredag den 17 juli.

Första dagen avklarad på W&W. Solen sken och många glada människor. Alize var med hon var jätteduktig, hjälpte Suss i kassan. Var kvar ute på fältet till klockan 16:00 sen var det dags att åka hem Thomas hade gjort mat, en dusch och sen en powernap. Åkte till Suss och Björn ner på stan en stund, det är så härligt att se alla dessa bilar, imorrn blir det vi som cruisar.
Men nu är det läggdags, men innan kopp kaffe och en cigg.

Födelsedagskalas

Kategori: Allmänt

Torsdag 16 juli

Varit på kalas hos Tommy o Jeanette, det är Tommy som fyller idag. Fyller 57 år, dom börjar bli gamla gubbarna.God mat och god dricka är alltid trevligt i goa vänners sällskap. Willy och Lena var där oxå. Annars idag har det inte hänt så mycket, förbereder mig för morgondagen. Upp med tuppen ut på fältet och ta emot alla tjusiga bilar som ska visas upp. Alize ska sitta med Suss i kassan, så det är inte lönt att någon försöker smita in. Hon är nitisk vår lilla groda. just nu försöker hon somna fick lägga sig i min säng, vill helst ligga hos morfar, så jag lägger mig väl i hennes säng. Michael min bror har varit hemma idag och tagit en fika det är skoj att träffas och sitta tjöta lite. Vilken underbar kväll här är, Anna ringde innan och sa att det är så mycket bilar istan nästan en minicruising.
Nu är det dags att som vanligt ciggen och sedan sängen.

Argsint tös

Kategori: Allmänt

Onsdag 15 juli.

Vakna tidigt idag, åkte och handla matjesill,potatis och gräddfil. Hade maten klar när Anna kom. Sen kom Alize och Billy, hon ville inte följa med honom, så hon stannade hos mig. Thomas var hos sin farbror, dom brukar träffas någon gång i månaden. Åke som han heter är den siste av hans pappas syskon som lever, tycker det är roligt att dom har kontakt, man vet aldrig när han inte finns mer. Alize och jag gjorde inget särkilt, hon håller på med sina fiskar, som vi har i en damm i trädgården.
Tänk att ett barn på 8 år kan få  oss vuxna att bli arga på varandra. Under tiden hon var här var allting bra, men när hon skulle hem brakade det loss.Hon vet hur hon ska spela ut oss alla mot varandra. Genom skrik, hot och gnäll kan det bli rent galet. Ena stunden ska hon till pappa andra till mamma, ibland är barn inte så enkla att  förstå. Men hon kan inte göra som hon vill här hos oss och idag blev jag fakriskt arg på henne. Vi pratade om det  sen och då lugnade hon sig.
Vi körde henne hem senare och då var allting bra.
Anders kom och besökte oss idag, det är inte ofta man träffar sin son fast han bara bor rätt över vägen. Han ville låna cigg och prata lite. Hade vunnit på Lotto 5 rätt två till hade gett flera miljoner, men så är det. Jag tror inte att man blir lyckligare av mer pengar, men lite hade inte gjort något.
Vi hjälpte några ungdomar som hade fått krångel med bilen, dom hade kommit hit inför W&W dom fick vänta hos oss innan hjälpen anlände. Tyvärr fanns inte dom delarna dom skulle ha, få vänta till imorgon.
Nu blir det en cigg och sen i säng.

Bakning

Kategori: Allmänt

Tisdagen 14 juli.

Idag har jag bakat muffins, fick hjälp av Alize när hon kom hit. Vi bakade amerikanska muffins, dom blev jättestora några blev lite välbakade men dom gick att äta.  När Anna  kom fick hon provsmaka, hon godkände dom.Det är bra att ha lite bullar eller muffins hemma, ska man till stranden är det gott att ha med sig.  Tycker jag att jag har varit en sån där traditionell mormor idag.Ibland försöker jag vara en sådan mormor som min mamma har varit mot sina barnbarn. Men jag tror att Alize känner samma trygghet hos oss, som våra barn har känt hos sin mormor och morfar.Men det är väl så att jag tillhör en annan generations mormödrar, vi spelar spel på datorn eller ute och åker raggarbil. I fredags t.ex. var vi på konsert Thomas Ledin, jag är inte så förtjust i honom men vi fick biljetterna gratis och Alize tyckte det var roligt, till helgen ska vi jobba på W & W. Vi pratar om mycket saker som hon undrar över.Ont i magen kan vara något helt annat, kanske är det något som är för jobbigt för att prata med mamma eller pappa om, då finns mormor. De vi pratar om är vår lilla hemlis.
Det är viktigt att lyssna på vad barn säger, vi kan vara dåliga på det .

Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt

 Tisdag 14 juli

Jaha då får jag väl göra som så många andra, ha en blogg. Det låter som jag är tvingad till det, men inte då, det verkar ganska roligt att skriva. Läser min dotters blogg och tänkte att det kanske skulle vara något för mig. Vad ska man skriva i sin blogg, lite om vardagen och fritid. Allt ska man ju inte skriva om, lite privatliv vill man ha. Jag börjar med att berätta lite om själv och vem jag är.
Annika heter jag 51 år, arbetar som fritidsledare på en ungdomsgård, ett jätteroligt jobb.
Bor? ja i hus med min sambo Thomas, vi har levt ihop i 31 år (herregud var åren går) Två utflugna barn Anna och Anders Vi har också ett underbart barnbarn, hon heter Alize men vi kallar henne grodan. Hon är det bästa som finns, eftersom hon är enda barnbarnet, så blir hon nog lite bortskämd, men det får bli väl. Har en svärson, som vi tycker väldigt bra om, han har inte funnits så länge i vår familj men jag hoppas att han känner sig hemma här hos oss.
Familjen består också av två djur, hund och katt. Namnet på min blogg har jag tagit efter vår hund, som heter Gordon, katten heter Howie ( fråga mig inte varför) det bara blev så.
Våra intressen är vår bil en Pontiac Bonneville 1965 års modell. När sommaren kommer, då kommer bilen ut det blir en del rundor tillsammans med våra vänner.
Jaha detta är jag.
Hoppas att jag kommer att skriva varje dag, nu på semestern blir det nog så.