blixtgordon

Äldst och yngst.

Kategori: Allmänt

Kalas idag, min gamla faster fyller 97 år det ni. Vi åkte ner grodan och jag, mamma, pappa var där redan och sen kom mina kusiner oxå. Hon blev så glad, hon har ju inga egna barn så vi är ju hennes familj. Den bästa presenten var Alize teckningar hon blev såååå gladför dom, mamma satte upp dom på väggen då var hon nöjd.

Sen blev det promenad med Gordon, vi gick ute i skogen och hittade en jättehäftig gren som Alize ska ta med sig hem. Dom ska ha lite pynt utanför dörren.
Anna var hemma och åt middag idag och hon ser faktiskt piggare ut nu, det är skönt att se. Det gör ont i en mors hjärta när ens barn inte mår bra, då spelar det ingen roll hur gamla dom är.
Men det är en ettrig och stark tjej vi har, så hon klarar allt.

Kvällen avslutades med Idol, grönsaksoppa, grodan och Thomas åt varsin vaniljmunk. Jag tog knäckebröd....... duktiga jag.

Näää nu blir det TV:n och kanske en cigg till. Får campa på soffan inatt, min säng är upptagen av grodan. Men det gör inget för hon är det bästa som finns.


Äldst och yngst.Läxläsning.
Lite bilder från vår promenad.

Godnatt sov gott.

Jaha redan torsdag imorgon.

Kategori: Allmänt

Onsdag 30 september.

Vilken underbar dag det har varit, vilket fint väder. Gick en promenad på middagsrasten, solen sken och det var varmt. Tänkte gått en lång promenix, men batteriet i min Mp3- spelare tog slut och då kan jag inte gå. När jag går själv utan hund och mänskligt sällskap måste jag ha musik. Låta det vråla ut hårdrock, när man går är härligt!!!!!
Tänker på en del som har hänt under en tid nu, fy sjutton vad jag är glad för att vi har kloka barn. Dom tänker framåt  Hur vill jag att min framtid ska se ut? Man ska vara stolt över sina barn och det är vi.

Sen har vi en helt genomsnäll svärson, som alltid ställer upp när man behöver hjälp. Samtidigt är han en fantastisk sambo och (bonuspappa) till grodan. Vet att han inte tycker om att bli kallad bonuspappa, men han ställer upp så mycket för henne, så det namnet ska han bära med ära. Ingen är gladare än jag att han gör det ( det ska väl vara Anna då hahaha).

Har precis läst ut boken som heter White Line Fever, som handlar om Lemmy Kilmister fronfiguren i Motörhead.
Han berättar med värme, humor och ilska hur det funkar i musikbranschen
Lemmy Kilmister föddes 1945 i England. Han började sim´n musikaliska karriär på 60-talet genom att spela i olka band och roddade bland annat för Jimi Hendrix. 1975 grundae han rockgruppen
Motörhead och är deras eviga sångare och basist. Idag är Motörhead en av världens mest legendariska rockband.

Så här skriver han om sig själv- Vad som är normalt för mig är dödligt för en annan människa- och vad som är normalt för andra människor är dödligt för mig.
Vilket är okej för min del. Jag antar att jag skriver något slags medicinsk historia. Jag ska skänka min kropp till scince fiction

Måste bara skriva ner vad som står i slutet av boken.

Han förlorade sin far och sin styvfar med bara 7 månaders mellanrum.

Han skriver - Man skulle kunna tro att dom gjorde det med flit bara för att göra mig lack. Min styvfar som räddade oss från besvärligheterna som min riktige far gav oss efterlämnade skulder och min riktige far efterlämnade pengar så där ser man. Jag tyckte inte särkilt mycket om någon av dem och i mitt tycke kommer min biologiske far alltid att vara ett rövhål-- han lämnade en ung tjej och lät henne ta hand om ett barn och dessutom hans mamma som bodde hos oss. Det där " man ska inte tala illa om de döda " är skitsnack. Folk blir inte bättre när dom är döda, man bara låtsas att de är det. Men det är inte sant. Folk är fortfarande rövhål, det är bara att dom är döda rövhål.
Jag är i alla fall i högsta grad levande och det det här är sannerligen inte sista ni hör från mig.


Till sist ( och det är ett gott råd): köp våra skivor.

Jag kan inte säga att jag har lyssnat så mycket på Motörhead, så jag ska lyda det goda rådet. Lemmy vågar verkligen skriva ner hur det är i musikbranschen och han skräder inte orden, samtidigt verkar han vara en mycket snäll människa och hålla sitt ord och visa en viss ödmjukhet mot många andra band.

Visste inte att han har skrivit texter till både Ozzy ( som oxå är en vän till honom)
och Ramones
Tycker verkligen att ni ska läsa boken, skitbra!!!!


Nu ska jag ta en cigg och vem vet lyssna lite på Motörhead.
Kallt brrrrr

Kategori: Allmänt

Tisdag 28 september.

Jaha då var det tisdag kväll dagarna går så himla fort. Men idag tyckte jag allt att det kändes att det är nog höst på intåg.

Vår snälle svärson hjälpte mig så att jag fick bilen till verksatd, han är guld värd.

Sitter här och letar recept, vi ska ungarna hemma på middag på lördag, det blir förrätt, huvudrätt och efterrätt. Efterrätten är redan klar, ja inte färdig bakad men vad det blir. Kladdkaka på vit coklad det är nog gott.

Annars har dagen varit som vanligt, har träffat lilla grodan det är alltid lika skoj.

Nääää nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en cigg det ni.

Undra om denna blir god????.

Mickelmässa.

Kategori: Allmänt

Söndag 26 september.

Har inte skrivit på ett par dagar, så vi börjar väl med torsdag. Bakdag, vi bakade pizzabullar och vanliga bullar.
Fredag åkte vi till Sannarpsbadet med gården, Alize var med hon hade jätteroligt.
Lördag blev det en promenad med Anna och Gordon, men regnet fick oss ta en liten mindre runda, så nu blir det att ut och gå en runda till. Måste gå 10.000 steg om dan.

Söndag var vi med Suss och Björn på Mickelmässan på fästningen där var mycke fina uppsättningar med pumpor, kål i olika former och blommor. Åkte hem till Suss, Björn och fick kräftor det var gott, smaka faktiskt på en tårtbit oxå FY Annika.

Våra snälla vänner lät oss låna deras ena bil nu när vår är sönder.

Nu väntar jag på att Thomas ska göra färdigt middagen, så blir det ett nytt avsnitt av familjen Macahans.


Ännu en ny morgon.

Kategori: Allmänt

Onsdag 22 september.

Nu stundar det ett veterinärsbesök av Gordon, hans klor ska klippas och jag klarar inte det själv. Tänker ofta på hur länge ska vi få ha honom kvar? Det är nog ingen som förstår hur det känns att mista en hund, jo om man själv har haft hund. Det blir en följeslagare genom livet, Gordon har tröstat när man har varit lessen, att burra in huvudet i hans päls och bara känna all värme som strömmar ut. Han är underbar mot Alize, hon gör som hon vill med honom och han följer henne vart hon går.
Enligt Thomas blir det ingen mer hund, men jag klarar inte det måste ha en hund till.
Nu pratar jag som att Gordon är borta och det är verkligen inte, men en dag blir det så han är dock 11 år, börjar bli stel och gör lite saker som man undrar över. Ibland undrar jag hur ont har han eller märker han att han börjar bli gammal, tittar på mig med sorgsna ögon.
Men vissa dagar när vi är ute och går, så är svansen upp luften och han trippar på som om han var 5 år.
Efter Gordons tassvård ska jag iväg och jobba.
Nu får jag gå klä mig för Anna kommer strax och hämtar oss, eftersom vår bil är trasig får hon ställa upp och assistera. Det är egentligen hennes hund, så det gör hon gärna. Men när hon flytta så fick han stanna hos oss.

Tack och goodby.
Födelsedag.

Kategori: Allmänt

Tisdag 21 september.

Idag fyller min storebror år, det låter nåt va ....storebror. Har ringt honom och grattat, vi firar inte våra födelsedagar längre jo om vi fyller jämnt såklart.

Nu börjar det läggas sig efter valet, hoppas att vi inte behöver vara oroliga för SD. Tror inte att dom blir så långvariga, men man vet ju aldrig folk är missnöjda och många är arbetslösa. Det är då dom här missnöjespartierna slår till. Jag är nog mer rädd för Svenskarnas parti, skulle det bli så att SD inte får så mycket igenom som dom vill då blir ju folk missnöjda med dom och då finns detta partiet. I Grästorp blev dom invalda i fullmäktige. Det är gamla Nationalsocialistisk front, bara bytt namn.
Vi får hoppas att det inte händer så mycket, alla andra får kämpa emot.


Nu till något helt annat och roligare, idag var det den första riktiga höstdagen tycker jag. Solen sken och det var varmt och skönt hoppas att det blir fler dagar av detta slaget.

Igår fick jag läst ut min bok Slash. Den var lite trög i början, men efter så där en 200 sidor så gick det undan. Han berättar om sin uppväxt och sin tid i Gun`s N Roses, det var en tuff tid med mycke droger och tjejer. Tyckte inte dom gjorde annat än knarka och låg med tjejer, ändå fick dom ihop så bra musik.
Men nu fick jag svaret varför Axl Roses var sen på SRf, det var det stora problemet under hela Gun`s N Roses tiden, han kom och gick som han vill och bad aldrig om ursäkt. Han hade enormt kontrollbehov och det var det som gjorde att bandet splittrades bl.a
Det är iallafall roligt att ha läst den Tycker den är värd att läsa.

På framsidan av boken står det: Det kan verka ÖVERDRIVET.... men det betyder inte att det inte har hänt.

Nu ska jag ta en cigg och en kopp kaffe.Nu kommer några bilder som kan ge eftertanke.
Enligt vissa har  detta har ju aldrig hänt eller? Bilderna talar för sig. Jag har varit där så jag vet.
Detta  händer fortfarande i en del länder, människor tror att dom är förmer än andra.
Invandrare denna gången,vad blir det härnäst? tjocka, utvecklingstörda, långtidssjukskrivna, kanske bara för att jag inte tycker som du.Alla som inte kan jobba och dra in pengar.
Tänk på att det var så här allt börja.


Då var detta valet över.

Kategori: Allmänt

Måndag 20 september.

Nu stundar det en ny fyra års period med dom borgerliga. Men det är ju svenska folket som har bestämt. Problemet med demokrati är att det är så krångligt. Men så länge alliansen inte befattar sig med rasistiska partier så får det väl gå.

Men kom nu inte och klaga alla ni som inte får jobb eller som inte får behålla er sjukersättning, ni har själva valt det.
Mer till dom rika, mindre till dom fattiga.
Svenska folket har fått den regeringen dom förtjänar. punkt slut.

Men visst  lever vi i ett härligt land, tänkte på det igår när jag skulle iväg och rösta. Man tar sig dit utan rädsla, inte behöver jag gömma mig för att jag kanske är oliktänkande. Mina anhöriga behöver inte vara rädda för att militär eller polis ska komma och hämta dom till en oviss framtid om den ens finns, kanske är döden det enda. Alla kan visa vem dom rösta på och stå för det. Även om demokrati är krångligt så är det fantastiskt bra.

Nog om valet.

Igår var vi oxå på Göingagården och plocka äpplen ( precis som man inte har tillräckligt i trädgården) men det var lilla grodan som ville det, hon ville ha med Gordon. Vi fick ihop ett par påsar med äpple, så det blev äppelkaka med vaniljsås igår kväll.
Nu är det snart dags att åka och jobba.

Hejdå.

I feel good.

Kategori: Allmänt

Lördag den 18 september.

Tycker att allt är kul nu, känner inga motgångar och mår förbannat bra. Kan det vara för att jag har gått ner i vikt, det går som smort nu. Långa promenader inget godis ( lite ibland på helgen) nu ligger här ett par jeans som jag skaaaa i bara.

Vädret är ju inte det bästa,,, om man nu måste klaga på nåt. Men vi trotsade det Alize, Anna, Gordon och jag. Vi gick en lång promenad i ösregnet men vem bryr sig om det. Alltid lika roligt att gå och småprata med Anna och grodan.

Vi var och tittade på scout-stugan som brann ner i dag på morgonen, vilken förödelse verkar som hela stugan är förstörd.

Sen blev det fika hemma hos oss. Jag sa ju att jag fuskar ibland på helgen.

Anna och grodan åkte hem, jag drog ner till Sörsehallen för att hämta mina pocketböcker. Jag har snöat in på biografier, läser om alla rockstjärnor hårda liv.
Fattar inte att dom lever över huvudtaget. Kommer att recensera böckerna här. Just nu läser jag Slash och om hans liv och tiden med Gun`s Roses

Plockade lite äpple till mamma som jag ska köra bort med imorgon, kanske går jag det är nog bättre.

Vi tittade på ett avsnitt av Familjen Macahans, den håller fortfarande, tänk när det gick på TV så satt man som fastnitad och titta.

Tittade oxå på en film som hette Precious. Handla om en 16-årig mycket överviktig tjej som bor i Harlem, tillsammans med sin mamma. Hon har redan fött två barn och väntar sitt tredje och det är hennes pappa som är pappa till hennes barn. Han har våldtagit henne sen hon var tre år. Hon blir misshandlad av sin mamma och får reda på att hon inte duger till någonting. Hon har varit osynlig i hela sitt liv.Utslängd från skolan kommer hon till en specialskola, där hon får reda på att hon kan och att duger för den hon är.
En mycket bra film värd att se.

Har druckit mitt kaffe och rökt min cigg så allt är klart för att sätta sig framför TV:n

Ur filmer Precious
Åhhh Familjen Macahans
Dagens skörd.

Jag säger bara ett ord SPA

Kategori: Allmänt

Onsdag 15 september.

Anna kom tidigt till oss idag, sen bar det av ner till Kusthotellet. Vi har ju varsitt presentkort där, det heter Din dag. Tillbringade förmiddagen där, börja med ett bad som hette Teg`ners kurbad, ett skönt bad med strålar som masserade hela kroppen. Där låg jag som en drottning och lyssna på "soft music" så jäkla gott. Sen var det dags för ansiktsmassage kan bara säga mmmmmmmm.
Bada lite i bassängerna som finns där, lunch. På det igen sluta med fotmassage helt underbart. Man skulle unna sig detta lite oftare, blir en helt ny människa.

Anna tyckte om det oxå, hon är verkligen värd detta. Hon jobbar 5 dagar i veckan varav två kvällar, tur att hon har en sån underbar sambo som tar hand om grodan. Hon städar och fejar, hjälper Alize med läxorna, kör henne till ridningen, bakar och ser till att det alltid finns fika när Alize kommer från skolan. Ändå tycker hon inte att hon gör tillräckligt för Alize, men det är alltid hon som finns där när Alize är sjuk, lessen och hon ger vårt lilla barnbarn enormt mycket trygghet.

Hon är en fantastisk mamma.

Nu har jag rökt min cigg och druckit mitt kaffe. Nu mår jag väl.

Jaha

Kategori: Allmänt

Tisdag 14 september.

Dagen har varit som vilken dag som helst. Var och hämta grodans mobil, vet att Anna har varit emot detta. Men nu har hon gått med på det, men hon ska bara ha den när hon här hemma och ska stick nån kompis. Den får inte följa med till skolan, där behövs den inte.

Imorgon ska Anna och jag till Kusthotellet och ha en skön förmiddag. Din dag heter och innehåller sköna behandlingar. Det är vi värda, jag fick ett presentkort av min bror Micke och hans familj, Anna fick sitt av sin sambo. Fick mitt när jag fyllde 50 år, men det har inte passat innan nu. Men den som väntar på nåt gott, väntar aldrig för länge.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och en cigg.

Tjena

Kategori: Allmänt

Söndag 12 september.

Regnet det bara öser ner. Men jag har hunnit lite idag, bakat muffins, gått en promenad med Gordon, målat ramar och sett en film The Wrestler med  Mickey Rourke. Den var bra, handlar om en äldre wrestlare som har sett sina bästa dar. Numera brottas han bara på små syltor och med andra f.d brottare. Han brukar gå till en klubb där han träffar en strippa som han blir väldigt förtjust i. Hon får honom att ta kontakt med sin dotter, som ha inte har träffat på många år.
Filmen speglar en bild av vad jag tror många idrottsmän känner av., att missta sin identitet alla sett, lyssnat och följt deras väg till framgång. Helt plötsligt så tystnar allt och vad kan man då göra, när idrotten har blivit ens liv.
Tycker absolut att man ska se filmen, på nåt vis får Mickey Rourke revanch för många dåliga filmer han har gjort. tror t.o.m att han har fått pris för den sämsta filmen det är säkert inget pris någon vill ha.
Denna filmen blev Oscarnominerad inte dåligt.

Tänkte att jag ska fortsätta att måla ramar, vi håller på att göra om i hallen så nu ska det bli svart och vitt. Därför är det tavelrams-målning.

Ska nog ta mig en kopp kaffe först.


GeKås var det ja.

Kategori: Allmänt

Lördag 11 september.

Började morgonen med en tur till Ullared, min snälla dotter följer med på alla mina infall. När vi väl kommer dit, ska parkera vad händer då???? Jo jag kör foten i botten på kopplingen, vad ska vi göra nu försöka parkera bilen. Fick starta och köra på ettan. Vi gömde oss bakom några byggnader en bit ifrån. Men so What vi gick in och handlade, skulle ha gardiner, lampor och lite annat smått och gott. Jeanette visade mig en jättefin hör och häpnad adventsljustake. Jag brukar inte köpa julsaker i september, men denna var så himla fin, så jag kunde inte låta bli. En vit ljustake med små tomtar, som sitter hopkurade på rad. Man ser inte deras ansikte utan bara en stor luva och stora fötter. Förlåt Jeanette om jag tog din i`de men jag kunde inte låta bli. Det är nog fler än vi som kommer att köpa den.

Givetvis ska man ha fika när man har handlat så oxå vi. Sen var det bara att ringa Billy som kom till Ullared och bogsera oss hem.
Han är så snäll, jag kommer ihåg en gång precis i början när han och Anna var ihop. Anna var ute i Veddige och jag skulle hämta henne där, fick bensinstopp!!!!!!. Mobilen funkade inte fick till slut knacka på en hus komma in och ringa efter Anna. Hennes kollega körde henne, jag stod ungefär 10 meter från macken och när Anna kom hade jag hoppat fram på ångerna till macken. Men under tiden hade Anna ringt Billy och undrat om han kunde komma och hämta oss. Han hade kommit ut i sin bil, när Anna ringer och säger att han inte behöver komma.
Billy kommer nog alltid att komma ihåg mig som hon som har krångel med bilen.

Nu ska jag sätta mig och titta på TV och ta en kopp kaffe.
Ciggen är rökt, allt är i sin ordning.

Regn.

Kategori: Allmänt

Fredag 1o september.

Vi ska trotsa vädret Jeanette och jag, det blir en promenix med Gordon innan jobbet. Ska jobba till 24:00 idag så det blir en lång arbetsdag.

Har grattat  Deas idag som fyller 40 år, dom yngre hinner snart i fatt oss "pensionärer" vi ska vara med på hans present. Kan ju inte skriva ut vad det är, det är ju en hemlis.

Fick iväg grodan till Påskbergsvallen idag, hon ville inte men man ska inte ge efter för lätt. Tyckte väl att det var onödigt i detta vädret. Men dom får säkert roligt. Skulle hoppa längd,stöta kula, springa 60 eller vad det 100 meter?

Nä nu ska jag  läsa lite i min bok (biografi boken heter Slash) ska berätta mer om den sen när jag har läst ut den.

Annars flyter allting på som vanligt, mår väldigt bra just nu.

Tar mig nog en cigg nu.
Måste bara skriva om det nya programmet Kungarna av Tylösand. Jag är gammal raggarbrud och vi fick alltid höra att vi hördes, syntes och uppförde oss illa. Men vi hade rena dagiset jämfört med detta. Jg sticker inte under stol med att jag tittar på det, men stackars dessa föräldrar som ser sina barn i detta skicket. En del ligger ju faktiskt i farozonen för att bli alkisar. Visst ska både tjejer och killar bejaka sin sexualitet, men det måste ju finnas gränser. En dag går dom på en mina och då känns det, det kan jag lova. Sen tror jag ju att man har plockat ut det värsta, men ändå skulle inte vilja se mina barn i det skicket, som en del är i.

Härlig dag.

Kategori: Allmänt

Torsdag 9 september.

Vilket härligt väder idag Jeanette, Gordon och jag gick en lång promenad det var så skönt. Jeanette är en av de personer som jag kan prata med om allting, dom andra är Suss och Anna N.

Alize sover över, men vi hann baka negerbollar innan hon skulle titta på Idol. Visst heter det negerbollar, jag tycker inte att det är ett fult ord. Som jag skrev på Fb så är dom goda och många tycker om dom.
Imorgon får jag tillbaka min Mp3 så nu kan jag ut och gå powerwalk igen. Klarar mig inte utan musik.
Nu ska jag sätta mig med en kopp kaffe och titta på TV, är förpassad upp på andra våning. Alize vill alltid sova i min säng hos morfar.

Vin och vänskap smakar gott, då de gamla blivit.
Svenskt ordspråk.

På väg att bli sjuk??????

Kategori: Allmänt

Onsdag 8 september.

Känner mig lite halvdassig, inte gör det bättre när någon jag tycker väldigt mycket om inte heller mår så bra. Tyvärr hjälper det inte med Alvedon, men på något sätt ska det bli bättre, det vet jag.
Nu till något roligare, jag har köpt ny moppe. Den är så häftig, det är så jäka kul och köra. Har den till jobbet, perfekt kostar full tank ca 50 spänn räcker en vecka.

imorgon kommer grodan det ska bli roligt, som vanligt får hon välja vad hon vill ha att äta. Säg var den lilla tjejen inte får av sin morfar. Vi är så glada att vi har henne, nu ska familjen utökas oxå. Ska bli "gamla faster" det ska bli skoj.

Hoppas att allt löser sig för alla som jag håller av.

Nu ska jag ta en kopp kaffe en cigg.

Det svåraste när man haft framgång, är att hitta någon som gläder sig på ens vägnar.
Bette Midler.


Visst e den fin.

Nu var det ett tag sen.

Kategori: Allmänt

Tisdag 7 september.
Har faktiskt inte haft lust att skriva, så därför är det ett tag sen.
Jag skulle ju varit i Globen ikväll, Ozzys konsert. Men vissa saker måste man prioritera och det fanns inte tid för detta tyvärr. Men jag har ju fått sett och hört honom en gång, får vara nöjd. Det är ju inte bara att sätt sig på tåget till Stockholm, man ska ha nattlogi, tågbiljett och konsertbiljett.
Jag får sitta hemma och titta på hans musikvideos.
Helgen har varit helt uppbokad, i lördags var vi hos Tommy och Jeanette, Ingela och Kjell var där oxå. Lika roligt att räffas och prata gamla minnen.

På söndagen åkte vi till Mandys, Thomas, Anders, Suss, Liam, Alize och jag. Tänk att vi fick med oss Anders, han fick åka cabbe men så blev han oxå bjuden på mat.

nu ska jag ta en cigg och en kopp kaffe.

Ozzy forever.Lite bilder från Mandys
Hejsvejs

Kategori: Allmänt

Fredag 3 september.

Jaha nu var det ett tag sen jag skrev. Är det någon som har undrat var jag är, har bara varit lite lat ett tag. I onsdags fyllde min pappa 86 år, då var vi där. Min bror hade med sig lille Bosse ,han är bara så söt. Torsdag bakade jag amerikanska muffins, dom ser brända ut på bilden men det är blåbär som har färgat dom. Väldigt goda blev dom. Igår tittade vi på filmen Snabba casch, den var sådär jag ahr ju boken och den var mycket bättre. Men nu har man sett den.
imorgon ska vi till Jeanette o Tommy, kommer gör oxå Ingela o Kjell ska bli roligt att träffa dom igen.


Nu ska jag at mig en kopp kaffe och varför inte en muffins.

Men allra först en cigg.Mina blåbärsmuffins