blixtgordon

Inväntar stormen.

Kategori: Allmänt

Onsdag 30 Januari 2013.
 
Nu är det bara att sitta ner och invänta den omtalade stormen som ska komma. Det skulle ju bli kulingvarning här, så det blir inte roligt att gå ut med lilla Lucy inatt.
Annars har dagen varit som vanligt, nu har halva veckan gått tiden går så fort.
Anna och Joey var och hälsa på hos oss på gården idag, Alize var och red, det blir så jobbigt att ha med Joey där för han vill också rida.
Nu sitter jag här med en hund på golvet och en katt på bordet, livet är underbart.
 
 

Stollig hund.

Kategori: Allmänt

Tisdag 29 Januari 2013
 
Sitter här med en helstolligt hund, hon far runt som torped och leker, bits och skäller. Det är nog dags att börja gå lite längre promenader med henne nu.
Det får nog bli en vända upp på ängen omorgon och se om det hjälper, hon börjar bli väldigt tuff hemma. Så nu har vi varit ute en sväng igen och nu verkar det som hon lugnar ner sig.
Bäst att passa på att titta på TV en stund nu.

Mammaledigheten slut.

Kategori: Allmänt

Måndag 28 Januari 2013
 
Jaha då var det dags att börja arbeta igen, det var skoj jag har längtat efter ungarna och dom har visst längtat efter mig. Men det var svårt att lämna lilla Lucy hos husse, det hade gått bra hon hade gnällt en stund men sen var dt lugnt.
jag är så barnslig när det gäller den här lilla, vill ju att det ska bli så bra det kan. Man ska ju inte jämföra med Gordon, men lite gör man det ändå. Fast det är två olika individer och att Lucy är tik, hon har mer humör än Gordon hade.
 
Nu ska jag lägga mig och titta på TV i sängen och titta emellanåt på vår lilla yrhätta, jag blir alldeles varm när jag ser henne samtidigt så tänker jag på Gordon och då kommer det lite tårar.

Jag ser det snöar, jag ser det snöar det va roligt hurra.

Kategori: Allmänt

Söndag 27 Januari.
 
Jaha nu ska det bli dags att jobba igen, ska bli roligt bara det går bra med Lucy när jag inte är hemma. Men Jeanette har lovat mig att hjälpa till det blir lite krångligt när jag jobbar till tolv på fredag. Men det löser sig, hon har ju bara varit här en vecka.
 
Annars har dagen gått ut på att ut och kissa,bajsa och lek sova.
Jag är överlycklig över det här lilla charmtrollet.
 

Snart en vecka.

Kategori: Allmänt

Lördag 26 Januari 2013.
 
Imorgon är det en vecka sen vi hämta lilla Lucy, tiden går fort på måndag börja jag jobba och då får Thomas ta över. Jag kommer att åka hem och kolla hur det funkar, för är det någon som står för hunduppfostran så är det jag.
Howie börjar väl att acceptera henne nu, man kan inte säga att han är så förtjust i henne men det går.
Han får bara gilla läget, för jag tänker aldrig göra mig av med min lilla tjej.
Hon har börjat att göra sina behov ute, det är vårt fel när det händer inne svårt att se signalerna.
Nä nu ska jag faktiskt lägga mig en stund, det tär på en gammal människa att bli med valp.
 
Bäst att sitta på behörigt avstånd tycker Howie.

Brrr vad kallt.

Kategori: Allmänt

Fredag 25 Januari 2013
 
Fy vad kallt det är ute, kan det inte bli lite varmare nu. Nu har jag haft en vecka semester, den har gått fort nu får Thomas ta över med Lucy. Det ska nog gå bra, men han har inte samma tålamod som jag har. Just nu ligger lilla yrhättan vid mina fötter och sover, men snart är vi på`t igen. Det känns faktiskt riktigt skönt att vara i farten hela tiden. Så har jag haft det i 13 år så varför inte ha det i minst 10 till.
 
Lucy har hjälpt mig idag och torka golvet, kanske ska man lära henne att städa så slipper jag.
Jag har dåligt samvete att jag inte hjälper Anna och Billy med Joey, men jag måste först lära känna Lucy innan jag tar hand om Joey. Vet att dom inte kräver det, men vill ju så gärna hjälpa till. Hoppas att dom får barnomsorg snart.
 
Nä nu ska jag titta på TV en stund, blir inte mycket sånt när man har "bebis" i huset.

Fullt ös medvetslös.

Kategori: Allmänt

Torsdag 24 Januari 2013.
 
Ja nu är livet annorlunda, uppe ett par gånger varje natt och ut i kylan hoppas på att det både kissas och bajsas. Morgonen börjar vi kl 05:00 ut igen och sen är det bus och spring, har man sovit några timmar så vad då klart man ska leka. Sen är det bara pang ner på mattan och sova, det är snabba kast mellan fullt ös och sömn.
Igår var Anna,Billy,Alize och lille Joey här och hälsa på då blev det mer lek. Alize hon ska hjälpa till med Lucy imorgon när hon kommer och Joey tyckte det va jätteroligt att ha dragkamp med Lucy.
Visst är det mycket jobb med en hundvalp, men glädjen över att ha den lille krabaten överväger allt.
Nu känner jag mig hel igen, när Lucy och jag går förbi platsen där Gordon ligger begravd, så kommer det en tår ibland för det är inte utan att jag saknar min vän. Men nu måste livet gå vidare och nu får man lägga all kärlek på Lucy. Men dom roliga minnena kan ju ingen ta ifrån mig.
 
 
En stund av vila, men bara en liten stund.
Vad tog valpen vägen????
 
Där ihop med ett annat litet yrväder.
 
Gör det du kan, med det du har, där du är.
                                                     Theodore Roosevelt

Mammaledig.

Kategori: Allmänt

Tisdag 22 Januari 2013.
 
Upp tidigt idag, va en liten tjej som behövde komma ut. Varför ska man sova mer när man kan leka istället. Man glömmer lätt hur det va, är ju 13 år sen man hade valp sist. Men jag tycker inte att det är jobbigt, är bara lycklig. Ska tala om att Lucy förstod imorse att man ska bajsa ute också.
Morgonen började också med första riktiga träffen med surpuppan Howie (vår katt) men det gick bra. Lucy gick fram till honom och han satt bara och titta på henne, inget ilsket jamande eller fräsande så det ska nog gå bra. Men för säkerhets skull håller han sig på andra våning.
 
Det är inte utan jag tänker min gamle Gordon, undra vad han hade tyckt om den lilla yrhättan.

Gordon jag saknar dig fortfarande väldigt mycke.
Vår underbara Gordon saknar dig.
 
Howie lite speciell katt.
 
 
Här vår lilla yrhätta Lucy. född den 15 nov 2012.
 

 

ÄNTLIGEN

Kategori: Allmänt

Måndag 21 Januari 2013.
 
Nu har det äntligen hänt, den efterlängtade hundvalpen har kommit, det blev en lite Lucy och hon är 10 veckor gammal. Jag är varm i hela kroppen och kan bara njuta nu.
Vi var nere i Skåne och köpte henne, hela dagen gick åt till detta. Men vad gör det, resan hem gick hur bra som helst och hon behövde bara gå ut en gång och kissa. Hon sov det mesta, nu har jag tagit "mammaledigt" i en vecka och sen får Thomas ta över när jag jobbar.
Medan jag gläder mig, så vet jag två som är ledsna och jag vet vad dom går igenom. Men jag hoppas att det löser sig till det bästa, har själv varit i samma situation och det löste sig till slut.
 
här kommer några bilder på Lucy.
 
 

Kura skymmning

Kategori: Allmänt

Torsdag 17 Januari 2013
 
Idag har det varit riktigt kallt, men bättre det än snö. Dagen har flutit på som vanligt, pratat med Thomas idag och det blir nog att jag åker ner på söndag. Men snöar det så blir jag hemma.
Alize är här och hon har suttit vid datorn tills nu, ligger nu och läser i en bok.
 
Pratat med min nya chef idag, känner att detta kommer att funka och det sa jag till henne också.
 
Ska vara uppe en stund till sen blir det sängen.
 
 

Om du alltid säger " vi får se"händer det aldrig någonting.
                                                                    Nalle Puh.
 

hejsvejs

Kategori: Allmänt

Onsdag 16 Januari 2013.
 
Oj vad det låter glatt med hejsvejs, för så känns det inte (men kom inte på någon bra rubrik). Jag känner mig inte som hejsvejs precis, fortfarande är det detta med hund. Har ju som sagt va hittat underbara valpar, men dom finns i Skåne. Har ingen lust att köra 25 mil + 25 mil hem i detta vädret, men jag har pratat med hon som har valparna och hon sa att så länge annonsen finns är där valpar kvar. Hon förstod mig mycket väl att ligga och köra så långt är ingen hit i detta vädret. Så egentligen önskar jag att all snö regna bort imorgon och att det torka upp på vägarna, för då bär det av.
HÅLL TUMMARNA FÖR MIG och hoppas att det går att övertala Thomas, tror inte att han fattar hur jag mår. Jag kan bara beskriva som att jag är tom inuti, men man kan ju inte gå och vara tyst,sur eller ledsen varje dag. Men det känns så inuti.
 
 

Livet består inte av att vänta ut stormarna.Det handlar om att lära sig dansa i regnet.
                                                                                                                      Anonym

Nu får det banne mä bli varmt.

Kategori: Allmänt

Tisdag 15 Januari 2013.
 
Idag har jag varit på begravning, det är alltid svårt när unga människor går bort. Detta var ingen nära bekant, utan var mer för att stötta två av våra ungdomar som är på Gården.Det var deras pappa. Självklart ställer min kollega och jag upp, för dom. Samtidigt hade vi ju haft kontakt med pappan också. En fin begravning och det spelades Min far med Magnus Uggla det var så vackert.
 
Nu tycker jag att det få bli varmt, längtar efter att åka och titta på valpisarna. Men detta väglaget gör det omöjligt, hoppas att det vänder och att det finns valpar kvar. Om nu Thomas går med på detta. Så snälla väder bli bättre så jag kanske kan få min efterlängtade hundvalp (kanske)
 

Erfarenhet är inte vad som händer oss, utan vad vi gör av det som händer oss.
                                                                                                  Aldons Huxley

Nu har det blivit vinter igen

Kategori: Allmänt

Söndag 13 Januari 2013.
 
Nu har det blivit kallt igen, personligen tycker jag att det ska bli varmare. Men antagligen så kommer det att vara vinter ett tag till. Men solen börjar att vara framme lite längre och det är en ljuspunkt ( vitisigt eller hur)
Idag blev det ett besök hos mamma och pappa, Anna och lille Joey kom också dit. Blev fika mycket prat och skratt.
 
Annars tycker jag att dagen har varit som vanligt, ingen promenad idag inte men jag har lite bilder på Agne från igår i Björkäng.
 
Nu blir det bara TV och soffan, händer inte speciellt mycket i mitt liv just nu.
 
 

Varje tid får ta ansvar för sitt. Men glöm inte att läsa på och lära för framtiden.
                                                                                                        Anonym.
 
 
 
 
 
Fri som en fågel, härligt tycker Agne.

Jaha då var det helg igen.

Kategori: Allmänt

Lördag 12 Januari 2013.
 
Började dagen med en promenad med Anna och Agne i Björkäng. Vi gick på stranden och man kan inte fatta, att om ca 5 mån kan man bada. Tiden går fort tycker inte att jag hinner med, annars gör jag inte så mycket, ligger mest framför TV:n och glor. Men men vi får se vad som händer.
 
Röjde i en garderob idag och hittade kort, som jag lagt in i datorn. Va ett kort på min svärfar, som gick bort alldeles för tidigt han sitte med Alize i knät och många kort på vår älskade Gordon
 
Nu ska vi strax äta och sen blir det väl soffhäng.
 

Det enda ondskan behöver för att segra är att det goda ingenting gör.
                                                                                       Edmond Burke.
 
 
 
Här kommer lite gamla kort.
 
Här är hon inte gammal vår lilla Alize.
 
Min svärfar, som fick uppleva Alize.
 
Alize och allra bästa Gordon.
 
MIN UNDERBARA GORDON.

Det blir inte alltid som man tänkt sig.

Kategori: Allmänt

Torsdag 10 Januari 2013
 
Träffa vår nye chef idag, hon verka jättebra det ska nog bli bra med henne.
Annars är det segt, Anna ringde Thomas om dom fina valparna som vi hittade på Blocket, men han är inte intresserad. Kommentaren va - det är ju skitlångt att åka, han behöver inte följa med. Men jag ska se om dom är kvar efter helgen, är dom inte det så har han än en gång missat fina valpar.
 
Orkar inte skriva mer, jag är trött.

Regn regn

Kategori: Allmänt

Onsdag 9 Januari 2013
 
Nu tycker jag att jag känner igen vädret regn, regn och regn. Men inte mig emot, ju fortare det blir milt, ju fortare kommer våren.
Imorgon kommer Alize det ska bli skoj har längat efter henne. Finns inget som kan göra mig så glad och lycklig som mina barnbarn.
 
Imorgon ska vi också träffar vår nye chef, spännande.
 
 
Han visste priset på allt, men inte värdet på något.
                                                                        Oscar Wild

Jaha

Kategori: Allmänt

Tisdag 8 Januari 2013.
 
Tänkte att jag ska börja att röra på mig igen, har inte blivit nåt nu när jag inte har min Gordon. Imorgon ska jag lägga in stöten om valparna jag sett på Blocket. Jag mår inget vidare, är så rastlös tycker inget är roligt. Känns så konstigt i kroppen, får som sagt va ingen ro sover inte på nätterna och vill ha nåt att göra hela tiden. Ikväll har jag jobbat till 18:00, sen besökt kompisar och efter det har jag bara tvättat, tvättat.
Men jag ska ta mig i kragen och göra det lättare för mig.
Börjar med att gå mina och Gordons promenader igen.
 
Motgångar, får vissa människor att bryta samman, andra överträffa sig själva.
                                                                                                                          Okänd.
 

Vardag igen

Kategori: Allmänt

Måndag 7 Januari 2013.
 
Fortfarande väldigt seg och lite nedstämd. Ursäkta tjatet men jag saknar en hund så fruktansvärt, fattar inte att inte Thomas ger sig. Tänkte att jag skulle ta med honom idag, men det var inte läge för det. Hoppas att valparna som jag har tittat på finns kvar nästa vecka. Snälla alla håll tummarna, jag ska ta det med honom, att det ska vara så segt med detta. Alize kan nog snacka med honom, jag orka snart inte längre tror inte att Thomas förstår hur dåligt jag mår. Jag har nästan alltid haft hund och kan inte tänka mig ett liv utan.
 
Nu börjar det ett nytt år och jag ska försöka att se ljust på framtiden.

Trötthet.

Kategori: Allmänt

Söndag 6 januari 2013.
 
Jag kan inte sova på nätterna, massor med tankar som far genom huvudet. Somna inte innan halv fyra, jag låg och tänkte på Gordon och grät. är inne i en sån period att jag bara tänker på honom. Många tycker nog att jag inte är klok, men jag kan inte hjälpa att saknaden fortfarande är så stort. Har ju hittat såååå fiiiina valpar på Blocket men Thomas är så trögflirtad. Men jag ska ta det med honom ikväll, känner att jag måste ha en hund nu mår inte bra när jag inte kan få mina promenader. Jag kommer inte upp på morgonen, så hela dagen blir konstig, mår illa och orkar ingenting.
Nä nu måste det hända något så man kommer igång igen.
 
Nog med negativt snack nu, i eftermiddag kommer alla barnen och äter middag kanske har Anders sin tjej med sig vi får se.'

Nu har julen dansat ut hos oss.

Kategori: Allmänt

Lördag 5 Januari 2013.
 
Idag åkte julen ut, granen luktade faktiskt fortfarande väldigt gott men barrade fruktansvärt.
Lika roligt som det är att plocka fram allt, lika skönt är det att ta bort det. Nu tänkte jag köpa tulpaner och börja städa hänha upp ljusa gardiner.
Hittade en annons på Blocket idag på valpar, blandning mellan leonberger och berner senner helt underbara. En utav dom liknade vår älskade Gordon när han var valp.
 
Nu kan jag inte skriva mer, för nu kommer tårarna igen. JAG SAKNAR HONOM SÅÅÅÅÅÅ MYCKET.

Första dagen 2013

Kategori: Allmänt

Tisdag 1 Januari 2013.
 
Man får nästan tänka sig för när man skriver årtalet nu.
Kvällen igår blev jättetrevligt, vi åt och drack och skratta, när klockan slog tolv blev det skål med mousserande vin.
Dagen börja med en promenad med Agne och försökte verkligen få honom till att inte dra, tillslut börja han fatta att mormor bestämmer.
 
Nu ska jag göra mig en kopp kaffe ta en macka och lite smått och gott.