blixtgordon

Bilder på ddet bästa som finns.

Kategori: Allmänt

 
 
 
 
 
 
Här kommer lite kort på våra djur och vår älskade Gordon som inte finns hos längre.
 
 
 
 

orolig dag

Kategori: Allmänt

Torsdag 27 September 2012.
 
har kört upp min mamma till sjukhuset hon ska genomgå en undersökning. Dom ska ta reda på vad det är som gör att hon får tarmvred så ofta. Hon var väldigt orolig och det är jag med, hon tror det är cancer. Vi får hoppas att det inte är det, min gamla pappa är ju också orolig. Han är 88 år och min mamma är 81 så det är inga ungdomar, men dom är hur pigga som helst och klarar sig själva.
Bara det inte är något med mamma nu, hon har alltid varit den trygga och starka som alla har gått till när det har varit bekymmer.
Våra föräldrar har alltid ställ upp för min bror och mig, visst har vi fått ta konsekvenserna av våra handlingar, men dom har alltid funnits där.
Det är som våra barn säger, vad ska vi göra när mormor går bort?
 
Nä vad ska vi göra? Livet är ju så man föds och dör, det är det enda rättvisa här i världen oavsett man är fattig eller rik.
Nu får vi ju inte tro det värsta med mamma, men visst är det oroligt nu innan beskedet kommer. Jag ska hämta min pappa sen och vi ska gemensamt åka och hämta mamma. Det blir några jobbiga timmar nu.
 
Mamma, pappa och min bror.
 
Pappa och mamma.
 

 

Kurs i dagarna två.

Kategori: Allmänt

Tisdag 25 September 2012
 
Kurs på Campus, om jämställdhet och jämlikhet. Väldigt spännande fick andra synvinklar att se. Hur vid kan ändra på attityden mellan vad som är " tjej eller kill " grejeroch att alla kan göra det dom vill av olika aktiviteter.
imorgon blir det disskusioner och fler utmaningar.
 
Sen bar det av och hämta Agne och träning på schemat, idag var inte Anna riktigt på humör så jag tog honom en del. Han känner så väl när man har dålig energi.
 
jag har kommit på nu att jag mår mycket bättre, inte att jag inte saknar Gordon fruktansvärt mycket men känner att nu kan jag tänka på honom lite oftare utan att gråta. Men klart att det gör ont i hjärtat när man ser alla människor med sina hundar. Jag vet att min tid kommer också.
 
 

Små stjärnor lyser också i mörkret.
                                         Finland
 

Ny vecka.

Kategori: Allmänt

Måndag 24 September 2012.
 
Jaha då var det måndag igen, veckorna går så fort så det är inte klokt. Har varit lugnt på jobbet idag och kväll, ungarna har mest slappat.
 
Nu var jag där igen och titta på valpar ( Blocket.se) där var  ett gäng ursöta valpar. Mamman var schäfer och pappan var Tibetansk mastiff, såååååå jäkla söta. Men jag vet ju vad Thomas tycker, så jag plågar bara mig själv genom att titta.
 
När jag körde hem från jobbet ikväll, så låg det en ihjälkörd katt i diket. La ut det på fb så kan folk dela det och kanske får ägaren tag i sin lille kise. Vet ju vad jag hade tyckt om vi inte fick tag i Howie, vore fruktansvärt.
 
Nä nu ska jag gå ner och ta mig en cigg och se om vår kise vill komma in.
 
 
 
 
Vår goe Howie.


Nya vänner är som nya skor, man går bäst med de gamla.
                                                                           Danmark
 

lite segt idag

Kategori: Allmänt

Söndag 23 september 2012
 
Igår var det baluns nere i Apelviken på Oktoberfesten. Det var skitskoj och blev god mat och dryck, skratt och trevliga människor  att  umgås med. Vi blev hämtade vid ett-tiden och sen bar det av hem.
Idag har det varit lite segt, m,en det botades med en långpromenad tillsammans med Anna, Joey och Agne. Rundan blev Apelviken och runt Subbe och hem. Kändes bättre efter promenixen.
 
Sen har det inte varit något speciell aktivitet, utan det har varit soffläge med hemmagjord äppelpaj. Det är inte det sämsta.
 
 
 
Skratt är vackert. Du är vacker. Vackrast är du när du skrattar.
                                                                             anonym

 

Tjejgrupp

Kategori: Allmänt

Torsdag 20 September 2012
 
Vi fortsätter med vår tjejgrupp på gården, idag har tjejerna målat sitt rum. Det är ett  roligt gäng som håller på. Detta är ett sätt att få mer tjejer till gården och det verka har funkat. Fler och fler dyker upp även andra dagar nu.
 
Har haft lille Joey med mig idag, blev dubbelbokning på jobb. Både Billy och Anna fick arbeta idag. Men det gick bra han charma alla tjejerna på gården, en riktig liten tjejtjusare.
 
Hämtade Alize i skolan och körde henne till morfar.
 
Känns att jag varit igång hela dagen, nu är jag trött.
 

Blommor är vilsamma att betrakta. De har varken känslor eller konflikter.
                                                                                          Sigmund Freud.
 

Firat på Läjet idag

Kategori: Allmänt

Onsdag 19 September 2012
 
Idag fick vi det glädjande beskedet, vi får vara kvar på vår gård ett år till. Det fick bli tårta och saft, med många glada ungar. Så nu blir det inget flytt innan 2014 Yipeeeee.
Känns skönt för både ungarna och oss, att slippa gå i väntan av inte veta ska vi väck nu eller nästa år?
 
Ligger här i sängen och tittar på filmen Philadelphia, har sett denh flera gånger innan. Den är så jäkla bra, här ser man hur okunskap kan kränka människor. När HIV och AIDS kom så var alla rädda, trodde man blev smittad bara man titta eller tog i hand. Men nu har vi kommit så långt att vi vet hur det smittar, men fördomarna finns fortfarande kvar.
Vet att jag kommer att gråta, inte bara en gång utan fler gånger under filmens gång. Jag är ju så lättrörd nu förtiden, fortfarande gråter jag när jag tänker på Gordon och saknar honom väldigt mycket.
 
 
 

vår kära gård.
 
 
 
 
 
 
 
 

 
 
 
 

Jaha nu är det snart slut på denna veckan

Kategori: Allmänt

Torsdag 13 September 2012.
 
Veckorna går så fort jag hinner inte med riktigt. Mår lite bättre nu, men ska nog uppsöka läkare och få tagit lite prover.
 
Vi fick inte flytta till den nya byggnaden med Ungdomsgården, grannarnas klagomål gick igenom hos Länstyrelsen. Man kan inte fatta att det är sant, dom har väl barn själva som en dag kanske vill gå till gården. Alla vill att ungdomar ska ha någonstans att vara, men ingen vill ha dom till granne. Det är lätt att glömma att man själv varit ung. Men vi ska fortsätta att kämpa.
 
Nu sitter jag här i soffan själv ( Howie har vräkt ut sig i soffan 1½ meter katt) och bloggar, sen blir det sängen.
 
Imorgon är det en ny dag.
 
När budbäraren är långsam är nyheterna goda.
                                                           Anonym.
 
 
Latmasken Howie.

Maskletardag

Kategori: Allmänt

Onsdag 12 September 2012
 
Idag var det masletardag på gården, ungarna gav sig ut på sök. Den som hade mest maskar i sin ask, vann en biobiljett. Emil och Paulin vann, dom blev jätteglada.
Vi försöker hitta på små tävlingar emellanåt ungarna brukar tycka det är roligt.
 
Själv mår jag lite bättre idag, sakta men säkert kommer jag in i vardagen igen. Måste sluta titta på valpar på Blocket, börjar ofta gråta när jag ser dom. VILL SÅ GÄRNA HA EN NY HUND!!!!!!!!!!!!!!
 
Imorgon ska jag hämta Alize och köra henne hem till Thomas. Alize och hennes lillebror är ljuspunkterna i mitt liv, man kan inte annat än bli glad när man träffar dom. Så jag ser fram mot kvällen imorgon, när jag kommer från jobbet finns Alize där.
 

Det enda du behöver här i livet är okunnighet och självförtroende, och framgången är given
                                                                                                       Mark Twain
 

Träning

Kategori: Allmänt

Tisdag 11 September 2012
 
Kvällen tillbrimgade jag med Anna och Agne på träningsbanan. Oj vad trötta vi är Anna och jag men Agne icke. Men han blir duktigare och duktigare, verkar som han börja fatta att det är Anna som bestämmer. Men hon får kämpa men hon ger sig inte. Har gett sig katten på att hon ska klara detta, så alla olyckskorpar på rätt. Han är ju urstark och har energi för åtta.Fattar inte att han orkar, men jag såg lite trötthet när vi gick hem. Men bara lite.
 
Idag har jag mått lite bättre, känner att jag kan tänka på Gordon utan att gråta.
 
Läste en artikel i HN idag, en badgäst som klagade på att vi hade nakenbad i stan. Hon tyckte att det var fruktansvärt att se nakna män och kvinnor. Kom inte hit då! Vi badar väl nakna här i Varberg hur mycket vi vill. Tänk att man kan hänga upp sig på en sån grej, folk är inte kloka.
 
 

Tiden är den mest rättvistb fördelade resursen. Alla har 24 timmar till sitt förfogande varje dygn.
                                                                                                                                Okänd.
 
 
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Söndag 9 September 2012
 
Jaha då var denna helgen över och ny börjar jag med ny vecka. Förra veckan mådde jag inte så bra, längta efter Gordon sååå himla mycket, hoppas att det blir bättre snart.
 
Åkte ner till våra kära vänner Suss och Björn, mår alltid mycket bättre när jag pratat med dom.
Sen blev det en promenad med Anna, Agne, Alize och Joey. Anna och Agne har blivit så duktiga, märker att träningen ger resultat.
Middag hemma med Thomas och Anders, pratet om hund dök upp igen jag förstår inte att han inte kan säga när det blir aktuellt att skaffa valp.
 
Men vi får väl se.
 

När vi är ointresserade tar våra ögon stillbilder, när vi är intresseradegör de långfilm.
                                                                                                         Okänd.
 

Blåsig dag

Kategori: Allmänt

Lördag 8 September 2012
Åh vad det blåser i träna idag, känner nu att det är höst på väg. Men ingen blåst kan hindra mig från att åka och titta på vår lilla groda, när hon ska tävla. Tävlingen ägde rum på Olsegården det var en clearround. Hon klara första 40 cm högt, men sen vad hon tvungen att göra en volt. Hon tappade ena stigbygeln och då fick hon fyra fel, för man får inte volta när man är ute på hinderbanan. Hon var lite besviken, men hon har så höga krav på sig.
 
Men nu sitter jag i soffan, med katten vid min sida. Det låter väl skönt och mysigt, men jag saknar min kära Gordon så lite mer mysigt kunde det har varit.
 
Jag saknar dig så mycke Gordon.
 

Ingenting försummar vi så ofta och oåterkalleligt som det tillfälle som erbjuds oss varje dag.
                                                                                                                Marie von Ebner-Eschenbach.
                                                                                                      
 

Göteborgsresa.

Kategori: Allmänt

Fredag 7 September 2012.
 
Klockan 15:00 stack vi iväg med 14 ungar till Göteborg. Några killar skulle skejta på Actionparken och tjejerna och jag intog city. Vi gick en sväng i Nordstan.
 
Vi gick och strosa och kollade på smink,kläder och annat smått och gott.
 
Blev ett stopp på Donken innan vi kom hem.
Men hemma är det lika tomt som vanligt.
 

Vad frost är för blomsterknoppen, det är själviskhet för vänskap
                                                                  M Tupper
 

 

 

Alize på besök

Kategori: Allmänt

Torsdag 6 September 2012
 
Alize hade kommit när jag kom från jobbet, man blir så glad när hon är här. Annars numera när jag ska hem, börjar det göra ont i magen och sen kommer tårarna för det är så förbannat tomt hemma.
Fattar inte när det ska kännas bättre, jaja vet att en del tycker att det är barnsligt att hålla på att sörja än. Men jag saknar min hund så jävla mycket, jag vet inte vad jag ska ta vägen.
 
fast nu känns det bättre när Alize  är här och tittade på lillkillen på fb, han underbara skratt gör mig så glad.
 
Tänkte att jag ska börja skriva små tänkvärda ordspråk igen.
 
 

Om det är något du inte gillar- ändra på det! Om du inte kan ändra på det - ändra attityd!
                                                                                                                  Maya Angelou
 
 
 

 
Det bästa som finns.
 
 

Träning med Agne och Anna

Kategori: Allmänt

Tisdag 4 September 2012
 
Då var det dags för Anna och Agne att äntra scenen, tror att Anna var jättenervös. Det gick jättebra med lite justeringar av Jörgen, verkligen en jättebra instuktör lugn, positiv och han kan mycket.
 
Vet inte vem som var tröttast Anna eller Agne, men jag tror att Anna var nöjd.
 
Vad det gjorde ont i hjärtat när jag såg alla med sina hundar, börja ju givetvis att gråta när vi åkte hem.
 
Jag gråter varje kväll, men inte så Thomas ser det, tårarna tar aldrig slut. Inte hoppet att få en ny valpis att fostra och ha mysigt med.
 
Goe Agne
 
Min underbara Gordon

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Måndag 3 September 2012.
 
Idag är vårt lilla barnbarn 9 mån, tänk vad tiden går. Skönt att ha dessa små, när man tycker att resten av vardagen är tung, väldigt tung.
 
Men jag gör det jag vill nu, ska tänka på mig själv mer nu. Har ställt upp för andra så mycket, nu är det jag själv som ska må bra.
 
Har anmält mig till en kurs i hundpsykologi, hoppas att den blir av verka intressant.
 

 
dessa två är det bästa som finns.
 

Ny vecka

Kategori: Allmänt

Måndag 3 September 2012.
 
Idag är vårt lilla barnbarn 9 mån, tänk vad tiden går. Skönt att ha dessa små, när man tycker att resten av vardagen är tung, väldigt tung.
 
Men jag gör det jag vill nu, ska tänka på mig själv mer nu. Har ställt upp för andra så mycket, nu är det jag själv som ska må bra.
 
Har anmält mig till en kurs i hundpsykologi, hoppas att den blir av verka intressant.
 

 
dessa två är det bästa som finns.
 

Hundutställning

Kategori: Allmänt

Söndag 2 Augusti 2012
 
Idag var det uppstigning klockan 6:45, för att åka till Marks Brukshunds klubb på utställning. Jag skulle vara handler som det heter, jag sprang med Agne och han skällde och jag flåsa. Har ingen vidare kondis, men det gick riktigt bra, Agne fick BIR och HP. Domaren tyckte att han behövde mer ringträning och det kan jag nog hålla med om.
 
Men skoj var det, så det blir fler gånger, fått blodad tand.