blixtgordon

Lite hit och lite dit.

Kategori: Allmänt

Tisdag 31 Januari 2012.

Tycker att livet är lite hit och dit just nu, men det ska väl bli bättre.
Annars tycker jag bara att jag fryser och fryser, just nu ligger jag i soffan och har katten som fotvärmare skööönt.

Har inte så mycket att skriva ikväll, känner mig inte så väldigt pigg.


Jag äter inte ekologiskt odlad mat.I min ålder behöver man alla konserveringsmedel som man kan få.

George Burns.

Ajjjj ajjjj ajjjj

Kategori: Allmänt

Måndag 30 Januari 2012

Gjorde något på jobbet, så small det till i ryggen ajjjjjjj det gjorde ont. jag är ju rädd om min rygg eftersomk den alltid har varit dålig. 1998 gjorde jag en diskbråckop, ganska tufft men det var ju bättre än smärtan jag hade innan. Men som sagt va jag är rädd om min rygg, så nu tog jag en tablett och vilar. Detta brukar hjälpa, med lite värme blir det perfekt.

Hann träffa Alize en liten stund ikväll, hon var och hämta sin kaka jag hade bakat åt henne. Hon har ju varit hos sin pappa i helgen, så jag har längtat efter henne. Finns inget som är såååå härligt att få en kram av Alize och ett litet leende från Joey.

Nu tjatar jag om vädret igen kan här inte bli vår snart, jag blir TOKIG. Kallt och blåsigt varenda jäkla dag tycker att det här förbannade högtrycket från Ryssland kan vända tillbaka dit.

Den som skrattar sist hade svårt att fatta poängen.
Okänd.

Brrrrrr!!!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Söndag 29 Januari 2012.

Nu börjar jag bli trött på detta vädret, ja ja ja vet att vi svenskar alltid tjatar om vädret. Men jag är förbaskat trött på detta jävla vädret, kallt och blåsigt. Vi var ute och gick innan idag Anna, Agne, Gordon och jag. Givetvis var lille Joey med oss och det blåste så förbannat kallt så vi vände och gick en kortare promenad.

Nä nu vill jag att det ska bli bara lite varmare, då är jag nöjd. Bara så man slipper frysa när man trampar ut på morgonen med hunden.

Nä nu blir det som vanligt en tv-stund och sen sängen.

Det är svårt att ge bort vänlighet. Den kommer hela tiden tillbaka till dig.
Cort Flint.Kunde se ut så här.

Men hellre så här.

Bakdag

Kategori: Allmänt

Lördag 28 Januari 2012.

Dagen började med en fika ute hos Ludde, det var så längesen vi satt och tjöta om allt och inget. Deas var där också lika rologt att träffa honom, alla dessa kommentarer han har hahahahaha.
Sen bar det av hem och baka, hade lovat Anders att baka kladdkaka till honom. Det blev två stycken och en Radiokaka, vet alla vad en radiokaka är . Det är chocklad som man smälter ihop med kokosfett och häller i en kakform, varvat med Mariekex hade lovat Alize detta. Vad man lovar ska man hålla.

Nu sitter jag här uppe och tittar på TV, troligtvis har Thomas åkt på influensan han har feber och värk i kroppen. Så det blev att äta en god köttbit själv, men det får la gå.

Tagit på min onepieces och sitter och njuter. Pssst jag ska äta en semla sen ikväll mumsfillibabba.
Det får bli en låååååångpromenad med  Agne imorgon.
Först styrelsemöte, sen promenad.


Varför kallas det för rusningstrafik, när ingenting rör på sig?
Robin Williams.

Stavfel

Kategori: Allmänt

Torsdag 26 Januari 2012.

Har stavat fel han heter Claudius och sen är kejsare Augustus med på två bilder.

sorry sorry.

Fint besök.

Kategori: Allmänt

Torsdag 26 Januari 2012.

Idag kom vår lilla groda, det är så roligt att hon fortfarande vill komma till oss. Vi pratar väldigt mycke när hon är här, om allt och inget. Det viktigaste är att lyssna på henne. Maten ikväll bestod av Burger King till Alize och Anders och Thomas och jag åt isterband, stuvade potatis. Det är gött.

Det blev lite TV-tittande också, vi har en tradition här på torsdagarna Halv åtta hos mig, CSI Miami.
Läggdags sen för Thomas och Alize, jag fortsätter att titta på fler deckare fullkomligen älskar dom.

Fast nu ikväll har jag tittar på ett avsnitt av Jag Cladius, en serie som gick på slutet av 70-talet tror det var 77 eller 78. Det var standard att man skulle titta på.

Det handlar om Romartiden och hur folk levde, eller folk och folk: hur kejsaren  och hans familj, undersåtar. Det går åt en hel del kejsare under denna tiden. Maktgalna människor tog död på varandra, genom förgiftning och lönnmord.
En klarar sig bra och det är just Cladius, eftersom han ansåg vara idiot. Men det var en väldigt klok karl, som lät alla tro det om honom.
Tycker att man ska hyra denna serien för det är faktiskt intressant.

Nu ska jag titta lite till på TV, sen blir det sova.

Här är några som filmen handlar omCaligula.


Germanicus.LiviaCladius.Cladius i filmen, spelades av Jakob Derek, fantastisk skådespelare.Augustus.Julia Drusilla syster till Caligula.Nero.

Kallt brrrr.

Kategori: Allmänt

Tisdag 24 januari 2012.

Dagen har gått i städningens tecken på jobbet, tyckte det var roligt att köra igång. Plocka ihop saker som ska slängas, tvättade, plockade ihop tidningar och mycket mer. Ska fortsätta imorgon, så jag blir klar.
Anders har övningskört idag, då vill han alltid åka ut till Anna o Billy för att hälsa på Alize och Joey. Vi tog en runda om Öb oxå.
Just nu sitter jag och tittar på Hårdrockens historia, jättebra program.En härlig söndag

Kategori: Allmänt

Söndag 22 Januari 2012.

Vaknade ganska sent efter en trevlig kväll igår, med ölprovning på WAC. Åkte till mina föräldrar mamma hade stickat en kofta till Joey. Körde Anders han skulle uträtta lite ärende, sen bar det av ut till Trönninge. Där blev det en lång promenix med Alize, Joey, Anna och Agne. Sen bar det av till våra kära vänner Björn och Suss, fick en kopp kaffe och lite snack. Åkte hem åt middag, just nu tittar jag på TV, så var denna söndagen slut.Vitt,vitt och vitt

Kategori: Allmänt

Lördag 21 Januari 2012.

Idag kom snön, det vräker ner tycker inte att det är roligt. Ligger i sängen och tittar på störtlopp, det är lika dåligt väder i Kitzbuhel. Ikväll blir det ölprovning på Automobil-klubben, ska bli skoj. Bara det inte fortsätter att snöa, för då blir det inte roligt att ta sig dit.
Men det ska säkert gå bra.

Tycker så himla synd om vår lille Joey, som bara skriker och skriker han har så ont i magen. Nu måste det hända nåt, dom ska till läkaren på onsdag. Då måste dom ta itu med detta att han inte bajsar, inte konstigt att han har ont i sin lilla mage.Gordon verka börja pocka på att komma ut, men vi få se nu lägger han sig ner igen lille gubben.

Det verkar som Didier Chuche från Schweiz har vunnit, han har vunnit 5 gånger. För svenskarna har det inte gått så bra, men vi ligger inte på topp när det gäller störtlopp.
Alla våra drömmar kan uppfyllas om vi har modet att uppfylla dom.
Walt Disney.

SOL!!!!!!!!!

Kategori: Allmänt

Fredag 20 januari 2012

Idag tittade solen fram, helt underbart precis vad vi behöver. Sov länge idag brukar göra det när jag ska jobba till 24:00. Vi hade riktigt mycke ungar ikväll på gården och det är så mysigt. Sen fick jag ett sånt fint kort på våra barbarn i mobilen. Vår svärson skickade den, blir alldeles varm i hela kroppen när jag får dom där bilderna på juvelrena.

Nu sitter jag här hemma och njuter av att det är helg.

Bär inte på gårdagens bördor för de hör gårdagen till.
Anonym.
Blommor är aldrig fel, eller hur?

Jaha ännu en dag har gått.

Kategori: Allmänt

Torsdag 19 januari 2012


Denna dagen har varit en helt vanlig dag. Möte på förmiddagen med mina härliga kolleger, mycket snack om jobbet men samtidigt mycket skratt. Vår lilla groda kom till oss son vanligt ikväll, det blev korv med bröd och sen fika. Enda dagen jag fikar på är torsdagen, för att Alize är här.

Har tänkt på en sak, det snackas så mycket om drottning Silvias pappas koppling till nazisterna. Förstår inte varför man ska dra detta fram och tillbaka, även om jag avskyr nazism så tycker jag inte att andra, tredje generation ska behöva ta ansvar för dessa gärningar.  Jag är absolut inget fans av kungahuset tvärtom. Men jag tycker inte att drottningen ska behöva skämmas för sin pappas handlingar.

Nu ska jag titta på TV en stund sen blir det sängen. Ps Alize ville sova hos sin morfar, så jag har hamnat på andra våning.

En trädgård måste vårdas och kläs på samma sätt som kroppen.
George Herbert

Besök hos veterinären.

Kategori: Allmänt

Onsdag 18 januari 2012.

Började dagen med ett besök hos veterinären med gamle Gordon. Vi tycker att han har gått ner i vikt, sista tiden och man inbillar sig ju alltid det värsta. Vi går hos Varbergs veterinärena väldigt bra. Dom kollade vikt, syn, hörsel blodsocker och muskler och leder. Vikt u.a, syn har fått början till starr vilket är vanligt på gamla hundar, hörsel han hör det han vill höra ( tror jag) musklerna och lederna var väl det som inte va ok. Men är man 13 år så måste det bli krämpor, musklerna är nästan borta i bakbenen och han har atros. Men det går att leva med detta, han får medicin och höjer hans livskvalite. Vet att den dagen närmar sig, när vi inte har honom hos oss men jag hoppas att det dröjer ett bra tag till. Man vill på nåt sett hålla han kvar, jag vet att han inte få lida och att man inte ska vara självisk. Men det är så lätt att säga innan man är där.

Alize var så orolig att Gordon inte skulle komma hem igen, hon sa - mormor jag vill inte att Gordon ska dö.
Jag svara - du vet han är gammal så nån gång inom snar framtid så är han inte med oss mer.

Ska säga att det blir jobbigt, kommer att ta lång tid innan det läker. Den som säger att man inte kan sörja ett djur lika mycket som en människa vet inte hur det är att ha djur.

Tänk han har varit med i 13 år Anna var 17, Anders 13 år när vi fick honom. Han har hängt med på mycket, får han bara vara med är han nöjd. Lättlärd, följsam och klok. Busig som valp trodde aldrig vi skulle få pli på honom.
Sen kom lilla Alize in io hans liv och som han fullkomligen avgudar, när hon var liten följde han henne överallt. Glömmer aldrig en gång: Alize var nog 2 år och Thomas och Micke ( Alize pappa) höll som vanligt på med bilarna, Anna solade och jag gick ner i källaren. Rätt som det är undrar alla var är Alize?
Anna blev helt hysterisk och börja skälla på oss alla och springa ner på gatan. Vi ropa och. ropa, under tiden satt Gordon på gräset och titta upp mot taket. Anna skällde på honom också för att han inte had epassat henne. Men han satt bara lugnt och titta upp mot taket, då gick jag upp på andra våning. Vem står där om inte lilla grodan, inne på toan- mommo bassar. Gordon visste hela tiden var hon var, kunde inte fatta att vi sprang omring som yra höns.

Sån har han varit vår hund, passat henne när hon varit trädgården. Där Alize är, där är Gordon.
Nu när den lille Joey har kommit, undrar säkert Gordon om det är en ny att ta hand om. Han bruka lukta på honom, vifta lite på svansen och gå.

Detta var en lång historia om vår hund, men han är helt underbar och det kommer att bli landssorg när han dör.


Detta är vår underbara Gordon.

Idrottsgalan

Kategori: Allmänt

Måndag 16 januari 2012.

Har tittat på Idrottsgalan, tycker Patrik Sjöberg var bäst. Han stiger i mina ögon, sättet han hat haft kanske inte är så konstigt. Har inte läst boken än, men beställt den. Annars tycker jag att rätt personer fick pris och det var en väldigt fin och värdig hyllning av alla idrottsmän unga som gamla som lämnat oss under året. Tyckte det var fint att man hade med sportjournalister också. Man kommer att sakna Plex under Vasa-loppet.

Nu sitter jag här igen och tittar på TV, vad annars ska man göra.

Pssss men det är mysigt.

Här är några av vinnarna i Idrottsgalan 2012.


Långpromenad

Kategori: Allmänt

Lördag 14 januari 2012.

Idag blev det en riktigt lång promenad med Anna, Joey och Agne. Nu ska jag ta dom sista kilona så man kommer ner till sin drömvikt.

Tog en kopp kaffe när vi kom hem, det går lika bra utan något till man mår bättre. sen blev det lite Thaimat som var gott.
Imorgon blir det bullbak, äter själv inga men älskar att baka.

Tänker så på vår lille Joey, som har så ont i magen och gråter mycket. Men Anna och Billy är så lugna dom klarar detta skitbra.

Just nu sitter jag och tittar på en svensk deckare som heter Olycksfågeln av Camilla Läckberg, den verkar bra.

Nu är det vardag igen HÄRLIGT.

Kategori: Allmänt

Måndag 9 januari 2012.

Äntligen är helgerna slut, nu är det vardag ända till påsk. Tycker det är jättebra, man kommer in i vanliga rutiner. Så idag var det första "riktiga" arbetsdagen, visst har vi haft öppert under julovet, men det blir lite annorlunda för det är inte så många ungar på julovet.
Tittar nu på Hinsehäxan, jag har boken den är jättebra. Ett tragiskt människoöde, som blev bok. Tycker att alla ska titta på den och tänka på  hur lätt det är att ramla dit. Det var dåtid, men det kan hända i nutid också.

Språket i boken är grovt, men det är inte så konstigt har man tillbringat över 20 år i fängelse så blir det säkert så.

Detta är Lillemor Östling nu.

Nu är det lördag igen

Kategori: Allmänt

Lördag 7 januari 2012.

Idag skulle min svärfar fyllt 86 år, ibland så saknar jag honom fruktansvärt mycke. När jag ser Alize och Joey så tänker, synd att varken han eller min goa svärmor får uppleva dom. Farfar fick i och för säg träffa Alize, hon är född 2001 i augusti och farfar dog februari 2002. Så han fick ju vara med henne en tid, hon hade lärt sig att gå och det fick han uppleva. Men min goa svärmor fick inte uppleva någon av sina barbarnsbarn, tyvärr hon hade avgudat dom. Så idag var jag och tände ett ljus i Minneslunden för farfar.

Tog en lång promenad med Anna, Joey och Agne vi var nog ute i 1½ timme det var skönt.
Alize ville inte följa med, hon börjar bli stor vår lilla groda, men rätt som det var när Thomas och jag satt här och titta på TV, så ringer hon. Morfar får jag komma till er? Och morfar säger det jag inte om jag orkar, men Alize känner sin morfar så väl hon bara skratta. Hon vet att han menar självklart får du det. Alize är verkligen  glad i sin morfar, när hon var liten var det bara mig. Men nu är det bara morfar.
Så nu ligger hon i sin säng och läser, morfar har somnat och jag tittar på TV.

Imorgon är det medlemsmöte i Automobilklubben, jag måste gå på det.

Sen blir det lite god mat med min Thomas och sen är det jobbardag på måndag. Skönt att helgerna är över, så man kan bli som vanligt igen, vet knappt var det är för dag.

Hej Annika här.

Kategori: Allmänt

Onsdag 4 januari 2012.

Idga är jag så trött, har faktiskt sovit en stund i soffan och det va längesen. Imorgon blir det Sociten på kvällen för att lyssna på Hardcore Superstar, dom skulle ju varit här i slutet av novembert men p.g.a sjukdom så får det bli nu.

Men jag åker bara ner och lyssnar på dom, sen åker jag hem till Thomas det är ju dock afton imorgon.
På fredagkväll kommer ungarna och äter hos oss, det är det bästa som finns.

Nu hoppas jag att kvällen blir bra imorgon.


Fryser.

Kategori: Allmänt

Tisdag 3 januari 2012Här är så jävla kallt, man kan tro att det är 10 minus. Blåst är nog det värsta som finns, säger jag som är född och uppväxt vid havet. Men vädrets makter rår vi inte på.

Idag har vi varit i Göteborg med ett gäng killar, dom var och skejta på Area 51. Väldigt häftigt får jag säga, insprängt i ett berg, kunde dom åka hur mycket som helst och störde in gen. Morgondagen bjuder på film på gården, sen går vi hem och firar helg.


Tänkte att jag ska slänga ut julen på torsdag och fredag, ska bli skönt att bli av med alla julgrejer.
Lika roligt som jag tycker att det är att plocka fram, lika gott är det att plocka bort. Tycker att det plockas fram mindre och mindre saker varje år, men jag har ju alltid gillat julen men kanske är det åldern som bestämmer.Nä nu ska jag titta på hårdrockens historia och sen blir det lite hockey.

Jaha nu börjar det nya året.

Kategori: Allmänt

Måndag 2 januari 2012.

Nu är det vardag igen och nu rullar dagarna på. Visst är det gott att alla helger är över, klart det är ju Trettondagsafton kvar också. Men det är ju som en vanlig helg tycker jag, förutom att jag ska till Sociten och lyssna på Hardcore Superstar på trettondagsafton. Det ska bli skoj, det blev ju inställt sist hoppas att det blir av nu.

Imorgon ska vi åka med några killar till Göteborg Area och skejta, dom har velat detta länge men vi fick inte ihop några för ett tag sen. Men nu är dom redo att åka.

Nu ska jag snart gå och lägga mig, för det bär av tidigt imorgon.


Nytt år

Kategori: Allmänt

Jaha då var det 2012, undrar vad som kommer att hända detta året?

Hade en trevlig kväll igår med goda vänner, god mat, gott att dricka och många goda skratt.

Sen gick Tommy o Jeanette ner till stan för att titta på fyrverkerierna, men vi blev hemma för Gordons skull. Katten försvann kom inte tillbaka innan halv fem på morgonen.


Dessa två är det bästa som finns. Att ha dom är som att gå på moln.