blixtgordon

Sista kvällen på Mandys

Kategori: Allmänt

Söndag 13 september.

Igår var Alize, Anna och jag ute i skogen, vi skulle plocka svamp. Inte hitta vi några svampar joo oätliga eller ätliga men vem våga chansa. De enda svamparna jag känner igen och är säker på är, kantareller, trattkantarell och karl-johan. Alize sprang omkring och ropa- här är en kantarell alla svampar som hade en gulaktig färg va enligt henne kantareller.
Det viktigaste var att komma ut i skogen, det är så tyst och lugnt vi gick 5 km det är bra gjort av en 8-åring. Vi hade en fikapaus med gott kaffe och Annas muffins.
Gordon njöt det är så häftigt att titta på honom, han både hör och känner ju vittring som vi människor inte gör. Han markerade med nosen och spetsade öronen, jag skojade med Alize och trodde att han kände att en varg kom hon blev inte ett dugg rädd. När det gäller djur så är hon inte rädd (förutom för spindlar) Man skulle göra det lite oftare åka ut i skogen alltså, man känner sig så lugn och harmonisk där ute.
Jag var lite trött när vi kom hem, men då bar det av till Suss o Björn, vi åkte till Mandys i Älvsered det var sista helgen för denna säsongen. På vägen plocka vi upp Lille Karl och Tummen. Vi åkte en gammal väg det är så roligt att köra på småvägar och kolla in allt.

När vi kom till Mandys så träffa vi fler vänner där, jag åt en Cadillac, milkshake och cola så idag blir det bara vatten ( men utan bröd) hahahaha. Thomas är ju enkelriktad tog givetvis Pontiac, vi va r så mätta så det blev raka vägen hem och slänga sig i soffan.

Dagen har varit lugn dom vanliga rundorna med Gordon, åkte ut till Trönninge skulle hämta ett spel Alize hade lånat, Anna o Alize hade varit på Göingagården och plockat äpple, Alize har fått ett eget träd som heter Just det Alize. Jättegoda äpplen alldeles röda, vi fick var sitt söta och goda var dom.
Det är så roligt att se Alize lilla katt freja, hon har börjat springa ute nu men hon vet var hon bor (ibland) annars går hon in till Ludde eller till någon annan där dörren står öppet. Hon kommer säkert att lära sig snart var hon bor. Anders kom som vanligt hem och åt middag sen blev det att slappa i soffan. Tittade på den nya serien -Kommisarien och havet- den var bra.
 
Kaffet har jag redan druckit men som vanligt en cigg.I trollskogenAlize skickar röksignaler genom att hoppa på röksvamparFikapaus.

                                                                                                 
MandysI goda vänners sällskap
Häftiga kartonger att få hamburgarna i.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: