blixtgordon

Gott Nytt År.

Kategori: Allmänt

Torsdag 31 december.

Den värsta dagen på hela året, i alla fall om man har en skotträdd hund. Just nu ligger han vid mina fötter, vill inte gå ut eller äta.
Tycker att alla raketer för privat bruk ska förbjudas, att man smäller vid tolvslaget är en sak. MEN det här jävla smällandet har pågått sen i söndags.
Föräldrar era barn ska cykelhjälm, reflex, ljus på cykeln och kör sakta akta barn. Tänk på barnen, men ändå släpper ni ut dom med smällare och raketer ensamma eller ihop med fulla vuxna. Det är helt okej ELLER???????
Vi sitter här med en hund som skakar av skräck, vi kan inte åka bort under nyår. Många säger - det är väl ett val ni har gjort att ha hund, ja men för det ska han och många med honom inte behöva stå ut med detta.
Tänk om föräldrar!!!! skit i smällare och gå ner till stan eller någon annan offentlig plats där det skjuts upp raketer under ordnade förhållande.
Bojkotta affärer som säljer raketer.

Tack för ordet.

GOTT NYTT ÅR

Vår lilla groda.

Kategori: Allmänt

Onsdag 30 december.

Vi har haft tråkigheter i familjen, vår lilla grodas katt är död lilla Freja blev påkörd av en bil i måndags. Alize har varit helt förtvivlad, det är svårt att förklara varför??????? Men som den kloka flickan hon är sa hon- mormor det var snällt av dom som  körde på Freja tittade efter att hon hade numret på halsbandet och ringde. Men som min dotter sa man hör henne överallt ser hennes tassar på fönstret och att det är så jobbigt att vara hemma. Jag sitter och gråter medan jag skriver, alla som har haft eller har ett husdjur vet hur det är att mista dom.
Jag känner inte för att skriva mer just nu.

Nu var julen över.

Kategori: Allmänt

Lördag 26 december.

Jaha då var denna julen över, men lika fin som dom sista jularna har varit.
Jag börjar med julafton.
Eftersom Thomas o jag inte har några barn hemma längre, åt vi en stilla frukost med sill,skinka,julost,sillsallad och mycket mer. Anders kom hem vid 12-tiden och då ville han doppa i grytan och då blev det mer mat. Sen satte vi oss och tittade på Kalle Anka en stund, innan det var dags att åka till Anna, Billy och lilla grodan. Vi hade knytkalas så vi hade med oss lite och Anki ( Billys mamma) hade med lite. Anna hade gjort alldeles för mycket mat som vanligt, men gott vad det. Sen gästspelade jag som tomte för lilla Wilma, helt underbar liten tjej, inte ett dugg rädd fråga mig om allt, vad jag bodde, hur gammal jag va, om jag hade nåt hår????. Delade ut några julklappar där. Sen var det vår tur att vänta på tomten, hade bestämt att David skulle komma och lämna paketen vid dörren eftersom Alize börjar bli skeptisk om tomten finns. Men när hon skulle krama tomten, så sa hon efter en stund,- det var David det kände jag på lukten. Men hon var inte besviken för det, sen öppnades det julklappar på löpande band. Vi fick en sodastreamer som vi ska ta och prova imorrn.
Sen satt vi och prata och skratta hade jättetrevligt ända till halv elva, då tyckte vi att det var dags att åka hem.
Juldagen: Inget alls, vi hade det bara lugnt och skönt Thomas och jag åt Paradis titta på TV jammi.
Annandagen: Det var vår tur att ha kalkonmiddan för alla, vi var 17 stycken så det gick åt en hel del kalkon, brysselkål, rödkål, potatis och sås. Till efterrätt blev det gräddvanilj glass och varm hallonsås. När alla hade åkt diska jag och sen har vi tittat på Thomas julklapp Familjen Macahan en riktig kultfilm.
Nu är julen över och snart är det ett nytt år, vilket jag alltid tycker är jobbigt man vet inte vad som väntar en nästa år hoppas att det är några goda och roliga saker.

Nu ska jag ta en cigg och en kopp kaffe.

Här kommer några bilder från helgen





I väntan på tomten.



Titta han kom






Ser nästan ut som Billy inte fått nån julklapp än.







Alize hälsar på tomten

Dan före Dopparedan.

Kategori: Allmänt

Onsdag 23 december.

Nu inträder julfriden, allt är klart förutom det,det,det. Visst är det så att man tror att man är klar, men så är det inte. Men va fan det blir jul i alla fall.

Kaffe och nåt gott till.

GOD JUL alla människor.

Dan före dan före dopparedan

Kategori: Allmänt

Tisdag 22 december.
Snön ligger vit på taket endast tomten är vaken ( och Annika Pihl som aldrig går och lägger sig i tid)
Idag var der julfest på Gården, mycke ungar i alla åldrar. Det har blivit lita av tradition att även dom äldre kommer och äter julgröt, glögg, pepparkakor, julmust och godis. Sen har vi alltid en tävling med några mysiga priser, i år var det Wii-bowling för dom yngre och biljard för dom äldre.
Slutade jobbet kl 22 sen när jag kom hem gick ut med Gordon och sen har jag faktiskt gjort Branteviks-sill. Precis färdig sååå nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.

Vinterland

Kategori: Allmänt

Söndag 20 december.
Vilket härligt vädet idag, blev så glad när det börja snöa, hoppas att det får ligga kvar till jul.
Nu börjar här bli klart, ljuskronan är klädd, sista julklappen köpt, julgodis klart, skinkan köpt, nu är det städningen och pyntet kvar och givetvis all den andra maten.

Jag älskar julen, faktiskt med all stress jag får mycket mer gjort när jag är lite stressad. Nu är julen rolig igen efter några år med tråkigheter, känner att nästa år blir vändpunkten för min dotter och hennes lilla familj.

Nu ska jag sticka, ta en kopp kaffe en cigg.

Granen står så grön och grann i stugan

Kategori: Allmänt

Lördag 19 december.

Jaha nu var granen fixad oxå. Vi var ute i skogen idag Anna, Alize, Anni, Anna N och jag (alla A:na) och högg gran, Thomas har alltid åsikter om hur granen ska se ut. Den får inte vara för hög, inte för vid och så ska den helst inte barra heller han har höga krav min man. Givetvis fick jag höggt en jättefin gran meeen den var för hög, såga av den då för fan. Men den blir säker tjättefin sen.

Nu har jag äntligen blivit klar med min julabock, gjorde det sista idag ska ta itu med ljuskronan imorrn, måste tina mossan först.
Ska inhandla ett par julklappar imorrn och göra lite godis, sen får det gärna bli jul för mig.

Nu ska jag ta en kopp kaffe, en smörgås och en cigg sen.



Årets julbock

Ett tag sen.

Kategori: Allmänt

Fredag 18 december.

Nu var det ett tag sen jag var inne och skrev. Ska bättra mig. Det har varit mycket nu, det ska bakas och handlas och pyntas. Har köpt färdigt julklapparna, har en kvar till vår svärson men jag vet vad jag ska köpa. Alize får väl ha ett paket till ska se om jag hittar några tuffa kläder.
Igår var vi hos våra vänner Hans o Anki, vi har en tradition att när det lackar mot jul åker vi ut till dom och går ut i skogen dricker glögg och äter pepparkakor. Efter promenaden så grillade vi korv ute hemmapå deras gård, jättemysigt.Var så trött när jag kom hem så det blev en varm dusch och sen soffan.
Lilla grodan var oxå med hon ändrade ridningen till idag istället.
Nu ska jag åka iväg och jobba.

Så det blir kaffe på jobbet, jobbar till klockan 24:00

Här kommer lite bilder från vår utflykt.





Wow vilken show

Kategori: Allmänt

Tisdag 15 december.

Igår var Suss o jag på Alice Cooper Theatre of Death konsert. Det var nog bland det häftigaste jag har hört och sett. Visst att se Black Sabbath orginaluppsättning i Globen för ett antal år sen, var ju höjdpunkten men detta kom inte långt efter.
Allt fanns med gilijotinen, galjen, höga hatten, käppen och inte minst tvångströjan och den jättelika sprutan.
Det var ös från början till slut, att han orkar måste ju vara mellan 60-65 år.
Nästan stendöva men lyckliga gick vi ut från Lisebergshallen.
Alize har varit hos oss en liten stund idag och sen gick jag på julbord med mina arbetskamrater på Grappa, det var väldigt gott.

Inget kaffe nu ingen cigg, jag är sååå mätt och trött.




Theatre of Death.




Alice Cooper i egen hög person.




Gilijotinen






Tycker att dessa bliderna talar för sig själv

Godnatt.

Santa Lucia ljusklara hägring.

Kategori: Allmänt

Söndag 13 december.

Då var det Lucia, tycker att det är ganska skönt att slippa lussandet nu för tiden. Förr när barnen var små åkte vi iväg och lussa för halav släkten upp tidigt på morgonen, alla var dötrötta på kvällen. Fast visst är det vackert med Lucia, jag har börjat bli väldigt sentimental börjar lätt att gråta när jag ser och hör Luciatåget sjunga.
Idag bar det iväg till Åkulla för den årliga promenaden, som vanlig bestod sällskapet av klanerna Sigurdsson och Paulsson har blivit lite av tradition detta. Vi har jätteroligt och vi blir bara fler och fler i form av barnbarn. Ja vi kan väl inte skryta, för vi har bara ett men Suss och Björn har 4 st lyckostarna.

Middag sen när vi kom hem, givetvis var Anders här och åt sen har det varit som soffan och en Wallander film.

Snart en kopp kaffe och en cigg.




Uppladdning inför poängpromenaden
Anna, Carro, Björn, Stisse, lilla Ilija, Alize ryggtavla och i bakgrunden Thomas.

Jaha nu är snart denna veckan slut.

Kategori: Allmänt

Torsdag 10 december.

Fy sjutton vad dagarna går fort nu, jag tycker inte att jag hinner med någonting. Men idag hade jag ledigt och fick gjort en del, städat som vanligt, handla med Anders, börja klä min julabock ( den är inte färdig) sen kom Anna o Alize från ridningen och då blev det fika. Sen tog lilla grodan o jag en tur till stan för att inhandla de sista julklapparna, så nu är det gjort sköööönt.
Vad vi köpte kan jag ju inte berätta, men jag kan säga så mycket som att Alize har köpt till mamma, Billy, Anders och morfar. Hon var så nöjd när hon var klar, det är viktigt för henne att få vara med och köpa klapparna.
Anders tittade hit en stund och vi tog en fika, presic som varje torsdag. Men det ska bli ändring på det, Alize längtar så efter sin mamma så hon ska bara sova här varannan torsdag.Hon ska sova den hemma den torsdagen, när hon ska till sin pappa i helgen. Som det är nu så jobbar Anna två kvällar i veckan, men det går ingen nöd på Alize för hon och Billy klarar sig så bra. Billy är en klippa som finns där för Alize.
Nu ska jag se färdigt på Tillbaka till Eden, sen sova.

ciggen, kaffet är redan avklarad.

Ojojoj nu var det längesen.

Kategori: Allmänt

Tisdag 8 december.

Nu har jag inte skrivit på länge, men så blir det ibland. Kan komma andra saker emellan som man måste ställa upp på. Har man vänner som behöver mig, så finns jag där.
Lördagens gick i pyssels tecken vi glorde julbockar ,kransar och en ljuskrona( kommer bilder sen)
I söndags var jag med Alize o Anna på hästshow julinspererande jätteroligt.
Nu är jag trött har gett mycket av mig själv och det känns nu, men vad gör man inte för sina vänner.

Har ätit lite gott varit ute med Gordon, nu väntar kaffet och ciggen.

Funderingar över att ha en blogg.

Kategori: Allmänt

Fradag 4 december.

Jo jag har funderat över det här fenomenet att blogga. Varför skriver folk i en blogg? Jag tror att dom mesta gör det för att dela med sig av sitt liv. Jag själv gör det för att jag tycker det är roligt,älskar att skriva det är som en dagbok, fast alla får läsa den.Läser en hel del bloggar, finns en del som skriver om allt kanske lite för mycket, men det är upptill var och en men sen finns det dom som bara skriver om hur bra allting är hur lycklig man är. Mycket av det är säkert lögn, ska man ändå skriva så, skriv om hur jäkla jobbigt livet kan vara ibland. Alla har medgångar och motgångar så är det i livets hårda skola. Jag skriver ofta om hur dagen har varit och vilket humör jag har varit på. För ibland är faktiskt allting pest och pina. Det känns som något äter upp en inifrån och ut, vill inget annat än hjälpa alla men kanske känna efter att man måste lära sig att säga STOPP. Min kollega har sagt ett par tänkvärda ord till mig- Varje gång du säger NEJ till någon eller något, så säger du JA till dig själv.
Vi kanske skulle lära oss lite av det.
Imorrn ska jag göra en krans av granris och som ljuskrona, få se hur det blir. ( Visst var detta tvära kast) Det är det som är roligt med att blogga man kan hoppa från tråkigt, djupt till roligt och lättsamt.
Tack för mig.

Kaffet har jag jämte mig ciggen är redan avklarad.

Upp med tuppen

Kategori: Allmänt

Torsdag 3 december.

Fick gå upp tidigt idag, skulle vara nere på förvaltningen klockan nio. Jajaja vet att många inte tycker det är tidigt men för mig är det så. Brukar gå ut med Gordon vid sju-tiden men sen lägger jag mig igen och kan sova till nio. Efter frukost brukar jag vakna till liv.
Efter infomötet var jag och hämta lilla grodan, sen bar det iväg till ridningen. Hon var så duktig idag, vi var ute i skogen, hon hoppade över naturliga hinder och fick trava på smala stigar. Hon har blivit mycket tuffare nu och lärt sig väldigt fort.
Vi åkte och handla på hemvägen, köpte ingredienser till ischoklad och givetvis vårt obligatoriska fikabröd.
Medan morfar gjorde kvällsmat, gjorde vi ischoklad, dom blev jättegoda. Vi var tvugna att smaka på några.
Anders kom hem och fika med oss, nu sover grodan och morfar så sött. Hon ska ju tvunget ligga hos morfar, för som hon har sagt- Om jag ligger i min säng däruppe, kanske jag drömmer nåt hemskt och vaknar. Då om jag ska gå ner till dig och morfar kanske jag ramlar i trappan och bryter benet. - Men kan inte mormor göra det, som får ligga uppe i din säng?- Nä för du blir inte så rädd, så du måste gå ner till morfar. En mycket klok tjej.

Nu ska jag ta en kopp kaffe, ciggen är redan averkad.




Alize gör ischoklad




Morfars och Alize Tomteland




Alize och Anders tittar på TV

Vinterväder

Kategori: Allmänt

Onsdag 2 december.

Äntligen vinter!!! precis så som man vill ha det. Finns inget som är så skönt som att gå en promenad när det är minusgrader.
Idag har vi städat på jobbet och virkat på ungarnas mössor. En kille fick en mössa idag som jag hade gjort, han blev så glad. Han hade gått och tittat på den länge.
Imorrn ska vi på droginformation, vi vet att det finns mycket droger i denna stan och det är våra ungdomar som drabbas. Hela familjer får lida, vi vet för vi har varit där.
Sen ska jag hämta grodan och åka iväg och rida. Vi har bestämt att vi ska göra ischoklad imorrn.

Nu ska jag ta en kopp kaffe, ciggen får vänta till senare.

Return the sender.

Kategori: Allmänt

Tisdag 1 december.

Fick åka upp till GeKås med mina lyktor som va sönder, men tror ni att det fanns några kvar näääää då. Så vad fick jag göra? Jo åka till Granngården och köpa en annan slags lykta, nu lyser den så fint. Thomas och jag har inte riktigt samma syn på vad som är snyggt julpynt, han har satt upp utanför på porten en ljusslinga som blinkar i olika färger!!!! hujeda mej.
Inget att göra åt, låt han hållas. Det ser ut som antingen ett casino eller bordell, jag fördrar casino. Hoppas att bilarna inte kör av vägen, när det blinkar så.

Nu har äntligen vintern kommit, det är så skönt att gå ut när det är kallt, alltså minusgrader menar jag. Visst är det lättare att klä sig när det är minus än när det blåser och regnar.

Jag är hur pigg som helst ikväll, somna i soffan vid sex-tiden och vakna för någon timme sen. Inte bra; får väl sitta uppe inatt och titta på TV.

Kaffe och cigg