blixtgordon

Hejsvejs

Kategori: Allmänt

Torsdag 27 augusti.

Då var den stora dagen inne, Alize skulle äntligen få sin första ridlektion. Hämtade henne i skolan hon fick äta mellanmål i bilen vi hade bråttom.
Åkte ut till Kim i Tvååker och där fick hon hjälpa till med allt förberedande innan man kan rida. Det är viktigt så man inte tror att det bara är att rida, mycke ska göras innan, borsta,rykta, kratsa hovar, sadla och tränsa. Men hon var jätteduktig, sen bar det iväg en runda i skogen, sen var det paddocken som gällde, hon fick prova på att trava och hon for upp o ner på hästen men efter ett tag hade hon fått in båda balans och rytm.
Hästen hon rider på heter Verona ett 18 år gammalt sto som har varit hopphäst. Verona har vunnit tävlingar med sin ägare, men hon har nu fått en annan häst (dressyr) så Verona är pensionerad. Hon är fruktansvärt snäll och lugn.
Nästa torsdag bär det iväg igen. Ridning även på lördag på Kvarnagården.
Detta är en dyr historia för vår dotter, men vi kommer att sponsra, vet hur det är. Själv har jag varit hästtokig så även Anna. Tänk var man låg och körde henne till ridlektioner, börja när hon var 5 åroch slutade när dom fyrbenta inte var lika intressanta som dom tvåbenta som kallas killar. Men intresset har kommit tillbaka nu, vilket det ofta gör.
Annars har dagen varit som vanligt, promenix med Gordon. Alize cyklar gärna när vi är ute med hunden, men idag välte hon och slog sig lite på knät det kom några tårar och ville åka hem till mamma. Men sen gick det över tänk vad ett plåster kan göra underverk.

Jag måste gratta min vän Suss som fyller år idag, vänta så får du se vad det bli imorrn på jobbet.

Måste oxå rekommendera att lyssna på Ozzy under cover, helt underbar cd, speciellt låtarna Women, Working class hero ( John Lennon) Sunshine of your love ( Cream) och Sympathy for the devil ( Rolling Stones) Riktigt örongodis.

Nu ska jag ta en kopp kaffe och en cigg.




något suddig Ozzy




En lycklig ryttarinna


Kommentarer


Kommentera inlägget här: